Шайба на компресора за климатика
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Шайба на компресора за климатика
Колеги,днес както си карах и започна да вие откъм двигателя.Отворих капака и виенето идваше от шайбата
на компресора за климатика,шайбата се върти и спира на моменти.
Въпроса ми е има ли опасност да се скъса ремъка и може ли да се сменят лагерите на шайбата или трябва нова шайба и нов ремък?
п.с. двигателя е М43
Въпроса ми е има ли опасност да се скъса ремъка и може ли да се сменят лагерите на шайбата или трябва нова шайба и нов ремък?
п.с. двигателя е М43
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Шайба на компресора за климатика
Щом шайбата спира на моменти това не е добре,скоро напълно може да блокира,ако не се лъжа лагерчето на компресора ти е за смяна.Ами като блокира компресора ремъка ще почне да се трие и ще се скъса това е от ясно по ясно.
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
beco109 написа:Махай ремъка и карай, като се стопли ще му мислиш

да докато не оправиш лагера, по-добре карай без ремъка, че ще го запалиш ако блокира в някой момент.

Освен изброеното от колегите е възможно да превърти лагера спрямо компресора, както беше станало на колата на мой познат. Тогава отиваш на цял компресор.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
dimitrio написа:Колеги,днес както си карах и започна да вие откъм двигателя.Отворих капака и виенето идваше от шайбата
п.с. двигателя е М43
откачи ремъка и не му се плаши.
отиваш да ти дръпнат фреона и в сервиза или пък и ти ако се справиш сам сваляш компресора ако не позволява на място и сменяш лагера на електромагнитния съединител лагера е от 40 до 80 лв, в зависимост от производителя.
Ако го правиш на място няма смисъл да ти се тегли фреона но е бая зор да извадиш шайбата без да свалиш компресора, но не е невъзможно на М43 има много място така, че аз те съветвам да пробваш сам и ако имаш проблеми ми звънни по телефона да помагам с каквото мога.
Поздрави
7 мнения
• Страница 1 от 1