Проблем скорости след смяна на съединител.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем скорости след смяна на съединител.

Мнение от infected » 04 Мар 2010, 18:19

Здравейте,

Става въпрос за е36 купе м50 без ванос.

След смяна на съединител, втора скорост спря да ми влиза (тоест трудно влиза без "хрупане") :bang: .
От 1-ва на 2-ра ако задържа малко повече съединителя и е около 2к/обм влизат обаче от трета на втора влизането без хрупане е невъзможно .... Както и при бърза смяна от 1-ва, 2-ра пак хрупа....
Майстора каза че нямало какво да се наглася, синхронизатора заминал ... ок де ... но как като преди това всичко си беше наред :mhihi: ?

Другото което забелязах е че докато колата работи на място и съм освободил от скорост, без да натискам съединител, която и скорост да се опитам да вкарам, не става (ако се сещате) но втора направо почва да хрупа все едно ще влиза :shock: .

Дали найстина нещо трябва да се напасне, или направо да купувам други скорости ? :paranoid:

Мерси предварително ! :bchug:
е39 528iT 00" M52TUB28 DP2 with DSP and NAVI.
e36 coupe M50B2x> Light Flywheel; Supersprint Headers; Mapped ECU, Short shifter, and more....

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем скорости след смяна на съединител.

Мнение от bmw325tds » 04 Мар 2010, 18:48

Ако си сменил със качествен съединител, а преди това си нямал проблеми трябва всичко да е ОК.
Но явно при теб нещо не е както трябва. Варианти, за които се сещам:
-Може новият съединител да е с голяма дебелина и да не може да отдели на цяло, което е малко вероятно.
-По-вероятно един от двата хидравлични цилиндри нещо да не помпят както трябва. Направи им ревизия.

Не бързай да купуваш скоростна кутия.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 04 Мар 2010, 18:55

Така ли ми се струва или повечето като подменат стария съединител с нов и излизат някви проблеми.Феродото ли е скапано,независимо от марката,притискателния ли нещо...Майсторите ли не го слагат като хората...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Мар 2010, 19:04

Колега , тук има много неизвестни .....
Може проблема да е в хидравликата на съединителя , може да е от вилката , може новия съединител да е калпав , може майстора да е калпав .... - почвай ги наред ... :mhihi: . Тук можем да ти предложим доста вариянти , но предполагам и ти сам можеш да ги предположиш .... Вариянта с повредена кутия също не е изключен , въпреки , че както ти каза , няма логиката преди смяната да е било всичко наред , а след смяната изведнъж се появява проблем.... Така или иначе колата така не бива да се кара , така че свличай кутията и виж какво става вътре , но смени майстора , или ти си стани майстор, няма по хубаво от това , всеки детайл да ти мине през ръцета и да видиш с очите си какво става при монтажа .... :) По тоя начин поне ще ти отпадната съмненията , че нещо не е наред с монтажа ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 05 Мар 2010, 4:22

па откъде знаеш, каква кутия са ти сложили обратно :mhihi: аз не се и съмнявам вече в нищо може и скоростната да са ти сменили с друга... :winky: :no: но все пак провери възможните неща за тази причина, ако не е нещо от сорта помпички съединител тфа онва, проследи си майстора кви шмекерии прави...
:OT: щото можеш ли да си представиш на един познат онази вечер строшили колата да отворят, да вземат на фара му челното съкло, на е36-ца... :shock: иначе корпуса с рефлекторите стои.. :mhihi:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 05 Мар 2010, 20:21

А обезвъздушена ли е хидравликата на съединителя?

Потребител
Аватар

Мнение от infected » 05 Мар 2010, 22:33

Би трябвало да е обезваздушена.

Това което ме кара да си мисля че са скорости е както написах в първия пост .... Когато колата седи запалена на място освободена от скорост, която и скорост да се опитам да вкарам Без да натискам съединителя, не влиза (Трудно). Обаче като се опитам да вкарам втора скорост, лоста изхърква ????
Другото което се сещам е че може майстора да се е опитвал да вкара втора докато е била с счупен съединител (така се беше преб*л, че не влизаха скоростите ) и това да е довело до счупване на синхронизатор .....
е39 528iT 00" M52TUB28 DP2 with DSP and NAVI.
e36 coupe M50B2x> Light Flywheel; Supersprint Headers; Mapped ECU, Short shifter, and more....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 01 Май 2010, 19:24

Колега какво стана отстани ли проблема защото аз имах подобен след смяната и досега си карам така та ми е интересно при тебе какво излезна ??? Моят проблем беше че след смяната 9смениха ми само феродов диск и аксиален лагер ) и ми влизаше 1-, 2-ра трудно та знам ли ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 02 Май 2010, 0:39

Често неоргиналните дискове (феродо и притискател) са с удебелени шиики и нещата са бъш такива каквито се описват,за това само оригинален,много колеги продават оригинални и то на добри цени...

Назад към E36