падна ми лака

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: По Плевенските Улици !
Мечтае да кара: БМВ :)
Детайли за колата: Трудно е да са види :)

падна ми лака

Мнение от Ub4v3c4 » 22 Фев 2010, 0:26

добур ден искам да питам имам на две места дето ми е паднал лака какжо бихте ми препору4али да напражя за да мина без боядисване
BMW Завинаги !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: падна ми лака

Мнение от bum_bum » 22 Фев 2010, 0:34

Няма варианти без боядисване ако искаш да изглежда добре.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 22 Фев 2010, 0:51

мда
ако искаш да не изглежда като кърпена улица ще трябва да я пребоядисаш :!:
иначе ще изглежда ужасно и само ще хвърлиш ресурси на вятъра
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!

-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ub4v3c4 » 22 Фев 2010, 0:54

да и аз така мисля ама за секи слу4аи да питам мерси !
BMW Завинаги !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от revenger » 03 Мар 2010, 13:13

здравейте,спор няма най-добре пребоядисване ама за малки участъци може да ползваш от тоя лак във флакони дето е,при мен на една от вратите ми сварши работа поне го позапечата и престана да се лющи,но пак казвам само временно е. :|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

Мнение от mitko_dd » 03 Мар 2010, 14:18

revenger написа:здравейте,спор няма най-добре пребоядисване ама за малки участъци може да ползваш от тоя лак във флакони дето е,при мен на една от вратите ми сварши работа поне го позапечата и престана да се лющи,но пак казвам само временно е. :|

и аз съм го пробвал със сперея на боди и послед пастаиране
обаче трябва да е много топло на вън зада изсъхне като хората иначе остава мек и при пастиането може да се матира

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 03 Мар 2010, 15:10

Колега , слушай сега внимателно . Взимаш водна шкурка 1000 минаваш 1 път мястото където е паднал лака дотолкова , че ако има още напукано около това място и е готово да падне , да го свалиш за да имаш здрава основа . След това почистваш хубаво мястото с обезмаслител ( бензин) , лакираш участъка който си минал , с водно . След като нанесеш лака и е изсахнал хубаво ( г/д 1 ден ) Взимаш водна скурка 2000 . Минаваш съвсем леко новолакирания участък . Ще стане като избеляла боята на това място . След това взимаш шлаиф паста 3та-финна и пастираш това място , за предпочитане е целия детаил . Напр. врата , капак или каквото е там :) Това е . ако имаш въпроси пиши . успех !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jori » 03 Мар 2010, 20:19

И това е вариянт но не всеки може да борави с такива материали,да не стане по зле,ако не си сигурен в уменията си колега не рискувай.
С вратите напред!
Изображение

Аватар

Мнение от gesho » 03 Мар 2010, 20:35

колега колко по зле да стане .така че давай смело
DDT

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318Is
Мечтае да кара: X6, M6

Мнение от kliuna » 03 Мар 2010, 20:59

jakson написа:Колега , слушай сега внимателно . Взимаш водна шкурка 1000 минаваш 1 път мястото където е паднал лака дотолкова , че ако има още напукано около това място и е готово да падне , да го свалиш за да имаш здрава основа . След това почистваш хубаво мястото с обезмаслител ( бензин) , лакираш участъка който си минал , с водно . След като нанесеш лака и е изсахнал хубаво ( г/д 1 ден ) Взимаш водна скурка 2000 . Минаваш съвсем леко новолакирания участък . Ще стане като избеляла боята на това място . След това взимаш шлаиф паста 3та-финна и пастираш това място , за предпочитане е целия детаил . Напр. врата , капак или каквото е там :) Това е . ако имаш въпроси пиши . успех !

ефекта ще е доста краткотраен

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 03 Мар 2010, 21:38

jakson написа:Колега , слушай сега внимателно . Взимаш водна шкурка 1000 минаваш 1 път мястото където е паднал лака дотолкова , че ако има още напукано около това място и е готово да падне , да го свалиш за да имаш здрава основа . След това почистваш хубаво мястото с обезмаслител ( бензин) , лакираш участъка който си минал , с водно . След като нанесеш лака и е изсахнал хубаво ( г/д 1 ден ) Взимаш водна скурка 2000 . Минаваш съвсем леко новолакирания участък . Ще стане като избеляла боята на това място . След това взимаш шлаиф паста 3та-финна и пастираш това място , за предпочитане е целия детаил . Напр. врата , капак или каквото е там :) Това е . ако имаш въпроси пиши . успех !

ако на мен ми се наложи нещо подобно да ми се прави ти ще си последния човек при който ще дойда ... :nono:
да ти кажа защо...
1-во и да търка и да не търка ако има още олюпено , с водна 1000 нищо няма да направи , най много да матира металика.лака се олюпва до здраво с нещо остричко , може и шпакла.но до здраво
2-ро бензина изобщо не е обезмаслител.ми нали и той се прави от петрол и има масла в него.ползва се коресилин

сега съвет към пича с проблема.
ако е детайл - направи го целия , от-до както си му е реда.Ако е таван е малко по трудно щото не се работи лесно.
ако искаш да го направиш така че после да си личи го правиш както ти е казал колегата отгоре ( :nono: )
ако е само надраскано , мога да ти помогна на ЛС
ако незнаеш за какво иде реч , по добре не се захващай а си закарай колата на майстор
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 03 Мар 2010, 23:27

svilgg написа:

ако на мен ми се наложи нещо подобно да ми се прави ти ще си последния човек при който ще дойда ... :nono:
да ти кажа защо...
1-во и да търка и да не търка ако има още олюпено , с водна 1000 нищо няма да направи , най много да матира металика.лака се олюпва до здраво с нещо остричко , може и шпакла.но до здраво
2-ро бензина изобщо не е обезмаслител.ми нали и той се прави от петрол и има масла в него.ползва се коресилин

сега съвет към пича с проблема.
ако е детайл - направи го целия , от-до както си му е реда.Ако е таван е малко по трудно щото не се работи лесно.
ако искаш да го направиш така че после да си личи го правиш както ти е казал колегата отгоре ( :nono: )
ако е само надраскано , мога да ти помогна на ЛС
ако незнаеш за какво иде реч , по добре не се захващай а си закарай колата на майстор

Колега , прав си за бензина обърках се , трябва кореселин . Но , като не се прави така , обяснини как се прави за да знаем всички . Щом ти знаеш как става . Само да уточня , че аз не съм майстор . Изобщо не ми е това работата , но съм много любопитен и събирам инфо отвсякъде вкл и от теб .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 04 Мар 2010, 0:35

И аз имах частично паднал лак и направихме следното:Изшкурване на детайла до здраво с виброшлайфа после шприц кит,боя,лак и накрая пастиране и стана като нов.Всичко друго е компромис и накрая пак се стига до горе написаното.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ub4v3c4 » 04 Мар 2010, 0:54

мхм мерси колеги но мисля че ще е добре да се боядиса защото както каза колегата мисля че няма да мога сам ще прежала малко повече пари но ефекта ще е др поне така сам решил
BMW Завинаги !

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 04 Мар 2010, 16:34

Колега , ако си решил да даваш пари , иди в камера да ти я направят . Верно ще платиш повече ама ще стане добре . И поразпитай преди това кой как работи виж му работатата защото забелязах , че който много се хвали нищо неправи .

Следваща

Назад към E36