Проблем с централното!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с централното!

Мнение от mari4ko » 22 Фев 2010, 0:22

имам проблем с оригиналната аларма и централно заключване! когато затворя вратите и натисна копчето на алармата се заключва и веднага се отключва, след което натискам пак копчето, изключва се алармата само и като го натисна повторно се заключва! същото го прави и с ключа само без аларма! някои ако знае нещо по въпроса да пише! Поздрави!

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Re: Проблем с централното!

Мнение от pistata9889 » 22 Фев 2010, 0:31

Има мн исписано по този проблем.Идва от бутона на ключалката,износен е и дава сигнал че вратата е отворена и от там инпулс и се връща в изходящо полужение.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Потребител
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: e9 coupe

Мнение от nencu » 24 Фев 2010, 19:44

здравей
един приятел имаше същия проблем и на въпросния бутон сложи малко поксипъл и го оформи с размерите на бутона. проблема му се реши, мина вече около година и няма ядове. ако искаш пробвай този вариант

Поздрави
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 25 Фев 2010, 0:52

На мен това ми го прави когато ми е отключен багажника , като го заключа сичко е наред. Според мен това е да те подсеща че е отворен :)
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320i

Мнение от mitkosulev » 26 Фев 2010, 15:00

Колега имах абсолютно същия проблем преди време. Колата се заключваше винаги от втория път независимо дали с ключа или с дистанционното. Реших го като смених модула за управление на централното друго решение няма
по моргите струва около 20-25лв.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 26 Фев 2010, 23:57

Имал съм този проблем 2 пъти.Първият път го правеше от прекъснат кабел в шлаухът за капака на багажника.Вторият път-заради механичен проблем в самата брава на шофьорската врата :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mari4ko » 27 Фев 2010, 0:50

мерси колеги! на мен преди време ми се запалиха кабелите на вратата на багажника! и ги направих на ново! на бутончето на шофьорската варата се личи че е протрито, мисля първо него да оправя ако не се оправи ще погледна и модула за централното!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от revenger » 03 Мар 2010, 14:00

искам да попитам един може и тъп въпрос да е,ама срам не срам
каде се намира тоя модул за централното. :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 03 Мар 2010, 17:12

revenger написа:искам да попитам един може и тъп въпрос да е,ама срам не срам
каде се намира тоя модул за централното. :confused:

Зад жабката,най-в дясно (поне при мен беше така).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от revenger » 03 Мар 2010, 21:20

хм явно нещо друго ще да е заминало,питам защото имам подобен проблем ама само като е дъждовно или влажно времето.пък и пушека дето ми излизе над таблото с бушоните - явно там ще трябва да тарся проблема,или варианта с бътончето да е,защото скоро си местих цялата пластина за затваряне на врата.ако някой има подобен проблем с централното ,ама когато е влажно ще сам благодарен ако сподели от какво може да е. :cry:

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_fen_ » 04 Мар 2010, 11:26

Аз имам проблем с дясната врата не се заключва с ключа не се заключва и с алармата. На ръка лостчето се движи много трудно. В даден момент много рядко всичко работи без проблеми. Дали машинката е за смяна :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 04 Мар 2010, 14:47

bmw_fen_ написа:Аз имам проблем с дясната врата не се заключва с ключа не се заключва и с алармата. На ръка лостчето се движи много трудно. В даден момент много рядко всичко работи без проблеми. Дали машинката е за смяна :roll:

Смени машинката-аз мойта така и не успях да разбера защо само по някога затяга :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е91 2.0d

Мнение от mitaka333 » 05 Мар 2010, 21:05

mitkosulev написа:Колега имах абсолютно същия проблем преди време. Колата се заключваше винаги от втория път независимо дали с ключа или с дистанционното. Реших го като смених модула за управление на централното друго решение няма
по моргите струва около 20-25лв.

99% в този модул е причината :yes: същите признаци ги имаше на моята кола и на един колега.Понеже моята аларма не е фабрична този модул направо го изолирах .Намира се зад жабката.Поздрави :yes:
Е91 320d 177к.с

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 06 Юни 2010, 11:19

Повдигам пак тази тема,тъй като в нея няма много спам и горе долу е синтезирана,откъм възможен проблем,който и аз имам.Но имам и един въпрос свързан с наблюдение,май ще са два :mhihi:
След падане на акомуллатора,алармата не сработваше,но централното с ключа работеше и наблюдавах следното-заключвам с ключа и задна дясна врата,не ще-всички останали-ОК.Заключвам я на ръка и после обратният вариант-отключвам с ключа,пак задна дясна не ще,вс. останали се отключват.При зареден акомулатор и с ключа и с алармата всички врати се заключват,но от 2-ят път.Нещщо в машинката ли не дава контакт????
Другото което се получава-като откача клемите на акомуллатора и после ги закача,всичко сработва отведнъж,но само първият път..Идеи!
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 06 Юни 2010, 14:31

BorisMW написа:Повдигам пак тази тема,тъй като в нея няма много спам и горе долу е синтезирана,откъм възможен проблем,който и аз имам.Но имам и един въпрос свързан с наблюдение,май ще са два :mhihi:
След падане на акомуллатора,алармата не сработваше,но централното с ключа работеше и наблюдавах следното-заключвам с ключа и задна дясна врата,не ще-всички останали-ОК.Заключвам я на ръка и после обратният вариант-отключвам с ключа,пак задна дясна не ще,вс. останали се отключват.При зареден акомулатор и с ключа и с алармата всички врати се заключват,но от 2-ят път.Нещщо в машинката ли не дава контакт????
Другото което се получава-като откача клемите на акомуллатора и после ги закача,всичко сработва отведнъж,но само първият път..Идеи!

Първо провери задната врата явно там е проблема и за повторното заключване.При мен проблемът е в машинката на багажника.Като отворих машинка видях че на зъбното колело му бяха изядени 5-6 зъба и затова не заключва и съответно неможе да натисне датчика който е в машинката и алармата се побърква,и от време на време почва да не ми отключва едната врата и други мизерйики.

Следваща

Назад към E36