Ел стъкла и централно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Ел стъкла и централно

Мнение от bmwmaniq » 21 Фев 2010, 14:58

Здравейте колеги.
От снощи ми се появи един проблем и до сега търсех в търсачката безуспешно, т.е доста намерих но всичко е за комфорт модул а аз нямам такъв. Та значи проблема е следния, отваря с дистанционното и се отваря само предна лява врата и нищо друго. Сега не мога да си отворя задните врати, с ключа също се отваря само предна лява. Забелязах обаче нещо странно, освен че не мога да си отворя вратите и не мога и да си сваля стъклата(ЕЛ) и плафоните на отворена врата не работят.По принцип на отворена врата ми светят копчетата за Ел стъклата на контакт също а сега въобще не светят.Изведнъж обаче зад километража изщраква някакво реле и всичко се оправя. Снощи 5-6 пъти стана така докато се прибирах а днес вече въобще не щраква това реле. Кое може да това реле от всичките там ? От цялата тази работа поне искам да мога да си отворя вратите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Ел стъкла и централно

Мнение от bmwmaniq » 21 Фев 2010, 19:00

До преди малко си играх с релето и установих следното. До релето ток има и като му натисна палчето и стъклата тръгват и им светват копчетата но плафона НЕ. До това реле има още едно което е съвсем същото като за стъклата ,обаче то играе за пръскалките на чистачките. размених им местата и релето за стъклата си работеше на мястото на пръскалките. Проблема е някъде преди това реле но въпроса е къде?????????? на въпросното реле има 5 кабела .. 3 дебели и два тънки. Направих тест с мултицета на буксата за пръскалките и разбрах че импулса идва по тези два тънки кабела... Явно при мен обаче не идват :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 21 Фев 2010, 19:04

аларма има ли към централното?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 21 Фев 2010, 19:28

има аларма да ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 23 Фев 2010, 10:23

След цял ден по сервизите и без никой да можа да ми помогне , най на края уцелих един където ги чуваше нещата но вече беше 19 вечерта и човека бързаше да си ходи.Проблема се оказа че е нямало някъкво захранване към модула който представлява така:
Modula.jpg

Вижте сега как ми реши проблема но аз не искам да остане така. Искам да си остане оргинално дори да се наложи да разглобя цялата кола да намеря този кабел които някъде си се е прекъснал ...
Jicata.jpg

Някой ако има идея къде отива този кабел ще съм му много благодарен за където ще ми спести мъките...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Назад към E36