318 ИС трудно пали на бензин HELP!!!Проблемът решен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
318 ИС трудно пали на бензин HELP!!!Проблемът решен
Здравейте колеги, търсих вчера в търсачката, но нищо не открих по моя проблем.Значи бмв-то ми е на газ(обикновенна газова) и вчера по обяд спирам и след това се качвам да паля и колата неще да запали на бензин, запалих на газ и после пак спрях и исках да пробвам дали ще запали.Запали на бензин но работи гадно - всякаш на 3 цилиндъра.И като дам газ и гасне.Вечерта пак я пробвах на безнин да запали и въобще не иска.А на сутринта запалих си на газ, дойдох на работа и пред офиса пак я пробвах на бензи и запали, но пак по същия начин - като на 3 цилиндъра
Какво мислите че може да е?
Ако е помпата въобще не трябва да пали на бензин.Така мисля.

Какво мислите че може да е?
Ако е помпата въобще не трябва да пали на бензин.Така мисля.
Последна промяна Papy_m на 21 Фев 2010, 18:34, променена общо 3 пъти
Или водиш, или следваш, или ми се махаш от пътя!
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Re: Проблем с 318 ИС HELP!!!
за онлайн ремонта и дагностиката е писано много път по форума
Попринип може да са мноо неща ...
На газ колата добре ли работи ?
В какво състояние са ти дюзите ?
Стига ли ток до ензиновата помпа ? (казваш че като загрее пали на бензин но не работи добре но като е студена не пали би трябвало да стига но все пак провери)
За неравномерната работа не би трябвало на газ да е добре на бензин не => че някоя част която се използва на бензин а не се използва на газ не е в ред ... дюзите са едно от тези неща, бензинова помпа, ....

Попринип може да са мноо неща ...
На газ колата добре ли работи ?
В какво състояние са ти дюзите ?
Стига ли ток до ензиновата помпа ? (казваш че като загрее пали на бензин но не работи добре но като е студена не пали би трябвало да стига но все пак провери)
За неравномерната работа не би трябвало на газ да е добре на бензин не => че някоя част която се използва на бензин а не се използва на газ не е в ред ... дюзите са едно от тези неща, бензинова помпа, ....
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Според това което си описал,според мен трябва да провериш бенз.помпа,бенз.филтър.
Скоро сменян ли е филтъра?
Имаше тема какъв дебит трябва да дава помпата.Потърси я.
Скоро сменян ли е филтъра?
Имаше тема какъв дебит трябва да дава помпата.Потърси я.

На газ колеги колата работи много добре.Филтъра съм го сменял преди около половин година някъде.Чудех се дали да не взема да купя добавка за бензина за прочистване на системата, ама чета много красноречиви мнения за добавките.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Re: Проблем с 318 ИС не пали HELP!!!
Ще си позволя да цитирам колегата sonny(дано да не е против).
Провери тези неща като начало,и пиши какво е станало.
sonny написа:Реалнопомпата прави 5,5-6 бара, регулатора е този,който казва какво е работното налягане, така, че проблем няма,М40,42,43 са на 3 бара, М50Б20 без ванос е на 3 бара,М44 мися е на 3,5 бара, М50Б20, М52ките са на 3,5 бара М50Б25 и с ванос и без ванос е на 3,5 бара.
Провери тези неща като начало,и пиши какво е станало.

ОК колега
в събота почвам ремонта щото от пуста работа няма време.Надявам се майсторите при които ще ходя да са компетентни да не се получи:
1-во - бензинова помпа
2-ро - датчик на еди какво си
3-то - дюзи
и т.н и само да си набивам пари за неща които всъщност са здрави и понеже майсторите не могат да разберът точно от какво и само да налучкват.
Някой може ли да ми препоръча майстор при който е ходил и е останал доволен?
Благодаря
Поздрави

1-во - бензинова помпа
2-ро - датчик на еди какво си
3-то - дюзи
и т.н и само да си набивам пари за неща които всъщност са здрави и понеже майсторите не могат да разберът точно от какво и само да налучкват.
Някой може ли да ми препоръча майстор при който е ходил и е останал доволен?
Благодаря
Поздрави
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Би ли си озаглавил темата "трудно пали на бензин".Ще е по-лесно за търсене за останалите.
Мерси
Мерси
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
щом не работи на бензин като хората, има вероятност да са дюзи. Колко я караш на бензин, то това ще е показателно предимно за дюзите.
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Колега имах подобен проблем само дето аз не съм с газова. При мен колата почна да придърпва да не работи добре както казваш ти все едно на 3 цилиндъра не на 6 и в един прекрасен момент , като спрях да свърша една работа после неможах въобще да запаля и като отидох на диагностика ми казаха ,че е бензиновата помпа , след като смених нея и филтъра съм на 6 цилиндъра отново 

Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Колега смъкни си инжекторите и ги занеси на ултразвук,незнам дали ще се оправи на 100%,но моята си промени коренно начина на работа-по лесно пали,по стабилен двигател на ниските обороти и по се цепи 

Re: 318 ИС трудно пали на бензин HELP!!!
Колеги благодаря ви за отговорите, сега се сетих че преди около 2 месеца бях вкарал колата в гаража и бях се заврял под нея и видях нещо странно - картера беше мокър (а навън не беше валяло) и като пипнах с пръст и подуших и беше суров бензин.А като я палех на бензин и като застанех пред нея и пак миришеше доволно на бензин.А вчера по обяд като потеглих към Ст.Град на газ и в движение прехвърлих на бензин и колата все едно е изгасена на скорост.А след това ми светна лампичката на бензина.Това ме навява на мисълта че може да изтича от някъде.
Някой има ли схема (да речем) или нещо такова, от къде минават тръбичките и маркучите за бензина от резервоара до двг-то?
Някой има ли схема (да речем) или нещо такова, от къде минават тръбичките и маркучите за бензина от резервоара до двг-то?
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Наи-вероятно от тея двата маркуча номер 5 и 6 .Намират се под входящите колектори.
Благодаря колега, първо ще се мушна под колата да видя дали покрай горивния филтър всички тръби и маркучи са ок и след това ще свалям колекторите.
Re: 318 ИС трудно пали на бензин HELP!!!Проблемът решен :)
Здравейте колеги,оказа се че проблемът е бил в бензиновата помпа, смених я и всичко вече е ок.Изпускаше и бензин от единия от маркучите горе под колекторите(дето колегата от моя роден град Пазарджик)ми беше пратил снимка.Там доста се поозорих обаче.Мястото е много гадно,тясно и маркуча е много къс и доста трудно се огъва.
А сега проблемът е че нещо ми глъхне като му дам рязко газ и после набира.
Това ще го оправям скоро
Поздрави на всички
Благодаря на колегите дето писаха в темата
А сега проблемът е че нещо ми глъхне като му дам рязко газ и после набира.
Това ще го оправям скоро
Поздрави на всички
Благодаря на колегите дето писаха в темата

15 мнения
• Страница 1 от 1