проблем с една лампичка на таблото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Основно на запад и по писти.

проблем с една лампичка на таблото

Мнение от bavaretca_tns » 17 Фев 2010, 23:35

става въпрос за една лампичка която се намира точно до тази за абс-са на таблото това е на е36 мотор 1.6, светна ми докато си карах и така е от няколко дена.Претполагам че това е лампичка за спирачките и наи вече за спирачната течност, макар че в казанчето има нормално количество течност и предполагам че това е някаква грешка на компютъра и трябва да се изчисти но незнам кои са пиновете които трябва да укася за да се изчисти грешката.
Разрових се във форума но не открих нищо.Ако някои знае нещо по темата да пише или ако ми е грешна теорията да сподели своята.
Надявам се че проблема ще го реша бързо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет

Re: проблем с една лампичка на таблото

Мнение от Huffy » 17 Фев 2010, 23:45

ако както казваш е за спирачките , имаш датчици на накладките. Провери си накладките и ако са ОК или си смени датчиците или кабелите им на късо , всеки сам си решава

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2010, 23:49

Най-вероятно накладки... тва с даването на късо, просто нямам коментар :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 17 Фев 2010, 23:54

bavaretca_tns написа:става въпрос за една лампичка която се намира точно до тази за абс-са на таблото това е на е36 мотор 1.6, светна ми докато си карах и така е от няколко дена.Претполагам че това е лампичка за спирачките и наи вече за спирачната течност, макар че в казанчето има нормално количество течност и предполагам че това е някаква грешка на компютъра и трябва да се изчисти но незнам кои са пиновете които трябва да укася за да се изчисти грешката.
Разрових се във форума но не открих нищо.Ако някои знае нещо по темата да пише или ако ми е грешна теорията да сподели своята.
Надявам се че проблема ще го реша бързо.

Колегите са ме изпреварили-накладки,като при смяната им задължително смени и датчика :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 18 Фев 2010, 17:05

Huffy написа:ако както казваш е за спирачките , имаш датчици на накладките. Провери си накладките и ако са ОК или си смени датчиците или кабелите им на късо , всеки сам си решава

Когато свържеш на късо кабелите, лампата ще свети постоянно. Принципът е когато накладките се износят до пределно ниво, металните частици, влизащи в състава на феродото, в непосредствена близост с металната част на накладките, окъсяват, затварят ел. веригата през датчика и лампата светва. :yes:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Фев 2010, 18:00

ивчо3 написа:
Huffy написа:ако както казваш е за спирачките , имаш датчици на накладките. Провери си накладките и ако са ОК или си смени датчиците или кабелите им на късо , всеки сам си решава

Когато свържеш на късо кабелите, лампата ще свети постоянно. Принципът е когато накладките се износят до пределно ниво, металните частици, влизащи в състава на феродото, в непосредствена близост с металната част на накладките, окъсяват, затварят ел. веригата през датчика и лампата светва. :yes:

Бъркаш се колега, когато се износят до определена степен, така наречения "датчик" който представлява един кабел с жичка отпред която дава верига, се опира в диска, жичката се прекъсва и лампата на таблото светва ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaretca_tns » 18 Фев 2010, 18:56

Проблема не е в накладките зашото съм ги сменял преди две седмици и не смятам че се се износили толкова бързо.
Проблема е някаде другаде.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 18 Фев 2010, 19:37

bavaretca_tns написа:Проблема не е в накладките зашото съм ги сменял преди две седмици и не смятам че се се износили толкова бързо.
Проблема е някаде другаде.

Е,пусни една снимка да я видим таз странна ламба.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Фев 2010, 19:59

Лампата за накладките е до АБС, провери датчика. Ако падне нивото на спирачната течност светва следващата лампа с удивителната.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 18 Фев 2010, 21:26

Колега провери си датчиците за които колегите ти говорят наи вероятно ,някои от тях се е развалил , както при мен светва и се гаси когато си иска , имам във багажника нов датчик , но ме марзи да го сложа :) Ако не се лъжа колата има 2 датчика , единият е на предното дясно колело а другият е на задното ляво.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 18 Фев 2010, 21:31

Monoid написа:Колега провери си датчиците за които колегите ти говорят наи вероятно ,някои от тях се е развалил , както при мен светва и се гаси когато си иска , имам във багажника нов датчик , но ме марзи да го сложа :) Ако не се лъжа колата има 2 датчика , единият е на предното дясно колело а другият е на задното ляво.

Лъжеш се,колега!Датчик има на предно ляво и задно дясно (ако колата е с дискове отзад).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 18 Фев 2010, 21:35

Да !!! Объркал съм ги колега моя грешка ,точно както ти каза предно ляво и задно дясно :yes:
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaretca_tns » 18 Фев 2010, 23:10

bum_bum написа:Лампата за накладките е до АБС, провери датчика. Ако падне нивото на спирачната течност светва следващата лампа с удивителната.

Нивото на спирачната течност е добре
Monoid написа:Колега провери си датчиците за които колегите ти говорят наи вероятно ,някои от тях се е развалил , както при мен светва и се гаси когато си иска , имам във багажника нов датчик , но ме марзи да го сложа :) Ако не се лъжа колата има 2 датчика , единият е на предното дясно колело а другият е на задното ляво.

Утре или в събота ще проверя какво е по точно е ще пиша

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaretca_tns » 19 Фев 2010, 15:06

Проверих днес и се оказа че кабела на датчика е прекъснат незнам по каква причина.Купих ги за 20лв и всичко си стана по старо.Вече лампичката не свети

Назад към E36