Колата ми не пали
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Shubret0069
- кандидат ентусиаст
-
Колата ми не пали
Както си карах колата ми изгасна!
Първо реших , че е от бензина но се оказа , че проблема ми е в електричеството. На свещите няма искра. Може ли да проверя за някаква дребна повреда или да си закарам колата в сервиз ? Мерих напрежението на бубината, не е 12 волта а около 3-4 !
Моля някои ако има идея каква може да е повреадата да ми помогне.
Първо реших , че е от бензина но се оказа , че проблема ми е в електричеството. На свещите няма искра. Може ли да проверя за някаква дребна повреда или да си закарам колата в сервиз ? Мерих напрежението на бубината, не е 12 волта а около 3-4 !
Моля някои ако има идея каква може да е повреадата да ми помогне.
Последна промяна Shubret0069 на 05 Май 2005, 1:49, променена общо 1 път
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ми има сервизи пич,тук секи ша ти даде различен акъл.и накрая ще се окаже съвсем друго
разбирачи бол 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Shubret0069
- кандидат ентусиаст
-
Ми колата ми не пали заради комутатора
Смених си компа и сега е ок
Виждам, че няма интерес към темата, и ще помоля модераторите да я истрият

Смених си компа и сега е ок

Виждам, че няма интерес към темата, и ще помоля модераторите да я истрият
- Гост
-
- Shubret0069
- кандидат ентусиаст
-
Тогава ще допълня, че в компютъра има един тиристор ( или симистор)
не знам какво е но някои ако разбира от електроника може да каже.
Тои замества чукчето и наковалнята в по новите коли.
( електронен прекъсвач - комутатор )
При мен този елемент е изгорял ! Ако може да се намери със същите параметри, няма никакъв проблем да се смени и да няма нужда да се сменя целия компютър.
Причината поради която може да се развали, не я знам със сигурност, но предполагам, че е или от делкото ( палеца ми беше цепнат и имаше малко повече нагар от нормалното ) или от не-правилна работа с акумулатора ( палене на токоизправител, откачване на клемите при работещ двигател.....) , но за тези неща само предполагам
А това за сервизите си е самата истина, дори и да знаех че е това, едвали щеше да си отворя компютъра и да видя дали съм прав или е нещо друго
, така че ако някои има същия проблем
сервиза 
не знам какво е но някои ако разбира от електроника може да каже.
Тои замества чукчето и наковалнята в по новите коли.
( електронен прекъсвач - комутатор )
При мен този елемент е изгорял ! Ако може да се намери със същите параметри, няма никакъв проблем да се смени и да няма нужда да се сменя целия компютър.
Причината поради която може да се развали, не я знам със сигурност, но предполагам, че е или от делкото ( палеца ми беше цепнат и имаше малко повече нагар от нормалното ) или от не-правилна работа с акумулатора ( палене на токоизправител, откачване на клемите при работещ двигател.....) , но за тези неща само предполагам

Явор написа:ми има сервизи пич,тук секи ша ти даде различен акъл.и накрая ще се окаже съвсем другоразбирачи бол
А това за сервизите си е самата истина, дори и да знаех че е това, едвали щеше да си отворя компютъра и да видя дали съм прав или е нещо друго

6 мнения
• Страница 1 от 1