вибрации в педала на спирачките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- tacho_86
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 D 2004
вибрации в педала на спирачките
имам проблем с спирачките или с предницата на 325 тд 93г. При опит да спра волана започва да вибрира много силно и като стигне почти на нула започва да се клати все едно яздя кон. Сменям спирачни дискове като консуматив.Колата има перфектни спирачки за около 1000 км. с нови дискове БОШ за 160 лв двата,а с втора употреба дискове за около 2000 км и всичко започва отново. Наклатките се износват равномерно и мисля че не е от спирачните апарати.В бош сервиза ми казаха че е от предницата от тампони,но аз не съм съгласен защото я правих преди една зима и няма никакви шумове,а и като сложа ножи дискове колата се държи перфектно.Не съм сменял накладките и да замеря главините.Моля, даите ми съвет.
Re: вибрации в педала на спирачките
начин на каране...
две неща...
като си със загряли дискове не скачай в локви. най-вероятно някъде около вас има голяма локва и редовно скачаш в нея...
като спреш рязко някъде от средна скорост (80км примерно), не заковавай на място а като спреш, мръдни малко напред... половин, един метър...
и друго... може да ти влачат предните спирачни апарати и да ти греят дисковете ненужно. това се проверява лесно... караш на извънградско... после спираш полека (с двигателя и накрая с ръчната), излизаш, бараш предните дискове (внимателно) - ако са топли/горещи- това ти е проблема.
и последно.. може новите дискове които купуваш да не са това което си мислиш че са. дискове не се кривят от геометрия...
две неща...
като си със загряли дискове не скачай в локви. най-вероятно някъде около вас има голяма локва и редовно скачаш в нея...

като спреш рязко някъде от средна скорост (80км примерно), не заковавай на място а като спреш, мръдни малко напред... половин, един метър...
и друго... може да ти влачат предните спирачни апарати и да ти греят дисковете ненужно. това се проверява лесно... караш на извънградско... после спираш полека (с двигателя и накрая с ръчната), излизаш, бараш предните дискове (внимателно) - ако са топли/горещи- това ти е проблема.
и последно.. може новите дискове които купуваш да не са това което си мислиш че са. дискове не се кривят от геометрия...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Re: вибрации в педала на спирачките
Все още в БГ има хора,които се подлъгват и купуват дискове различни от Текстар и АТЕ, всичко друго е ташак, менте от менте, и се криви кат кашкавал, говориме за автърмаркет, не знам каке с такива части от дилъра. Но Текстара и АТЕ-то нямат проблем. Много хор ми се оплакват със същия проблем.Не се лъжи по цена, не тя е фактора.
4 мнения
• Страница 1 от 1