Странен шум отпред... търся преживели и съвети...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Cocobg
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i и 740i
- Мечтае да кара: BMW
Странен шум отпред... търся преживели и съвети...
Здравейте, Е36,95г., 270К
Карам колата при доста студени условия... около 20-30 под нулата... за момента всичко е ок... пали си от раз, всичко вдървено първоначално... но се оправя.
Днес по време на движение в паузите на песните дочух някакво "виене"... все едно вие диференциалът... или пък скоростите... хайде на други коли като натисна съдединителя при нещо подобно... това свистене спира... тук забелязах че е от страна на двигателя..... и при увеличаване на оборотите дори и колата да не се движи... с или без натиснат съединител... свистенето се увеличава... отпускам педала... намалява... факт е, че и като изляза от колата го чувам.... някой да е преживявал нещо такова? ясно ми е че може да има много причини, но човек който го е чувал... предполагам че ще ме разбере. Иначе... няма проблем колата... не прекъсва, държи обороти, ускорява....
Мерси предварително!
Косьо
Карам колата при доста студени условия... около 20-30 под нулата... за момента всичко е ок... пали си от раз, всичко вдървено първоначално... но се оправя.
Днес по време на движение в паузите на песните дочух някакво "виене"... все едно вие диференциалът... или пък скоростите... хайде на други коли като натисна съдединителя при нещо подобно... това свистене спира... тук забелязах че е от страна на двигателя..... и при увеличаване на оборотите дори и колата да не се движи... с или без натиснат съединител... свистенето се увеличава... отпускам педала... намалява... факт е, че и като изляза от колата го чувам.... някой да е преживявал нещо такова? ясно ми е че може да има много причини, но човек който го е чувал... предполагам че ще ме разбере. Иначе... няма проблем колата... не прекъсва, държи обороти, ускорява....
Мерси предварително!
Косьо
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci ZHP
- Мечтае да кара: без значение к'во е63
Re: Странен шум отпред... търся преживели и съвети...
провери си ролките, да не вият те, след като шума се усилва с вдигането на оборотите...
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Щом го чуваш от пред при двигателя е едно от следните "неща" :
1. Лагери на алтернатор
2. Обтяжна ролка/ролки на големия ремък
3. Хидравлична помпа
Тези "елементи" са "вързани" на големия ремък , като най -често проблема е в обтяжните ролки и по-рядко в лагери на алтернатора (още по -рядко хидравлична помпа).
Възможно е "виенето да идва и от обтяжна ролка на малкия ремък (за климатика , ако имаш такъв ).
Сваляш ремъците и почваш да връткаш на ръка пъро алтернатора , после обтяжната ролка и т.н. .... , ако не отиваш на сервиз ... Свалянето на ремъците не е философия .... , в няколко теми във форума съм показал как се сваля ремък (със снимки).
1. Лагери на алтернатор
2. Обтяжна ролка/ролки на големия ремък
3. Хидравлична помпа
Тези "елементи" са "вързани" на големия ремък , като най -често проблема е в обтяжните ролки и по-рядко в лагери на алтернатора (още по -рядко хидравлична помпа).
Възможно е "виенето да идва и от обтяжна ролка на малкия ремък (за климатика , ако имаш такъв ).
Сваляш ремъците и почваш да връткаш на ръка пъро алтернатора , после обтяжната ролка и т.н. .... , ако не отиваш на сервиз ... Свалянето на ремъците не е философия .... , в няколко теми във форума съм показал как се сваля ремък (със снимки).
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Добавям и водна помпа, почти блокира на път за София, но ме прибраха приятели. Отначало само виеше лекичко както описва автора и не обърнах особенно внимание, изкара може би 6 месеца, но това е относително, така че умната. Поздрави.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Звукът от заминал лагер на генератора наподобява метално стържене-ръмжене и с увеличаване на оборотите се усилва стърженето.Наскоро сменях обтягащата ролка на тдс-а на брат ми беше доста разбита , на тихи обороти наподобяваше звънене( всякаш чукаш с метален предмет по периферията на ролката).Но най-добре както ти написа Методи откачаш ремъка и започваш едно по едно да проверяваш всичко.Дано съм бил полезен Успех!
- Cocobg
- Потребител
-
Благодаря на всички които съдействат с мнения и съвети!
Тези дни трябва да намеря някой гараж.... че на минус 15 просто няма шанс един акумолатор да свалиш, камоли да нещо друго да пробваш
Като имам резултат ще споделя
Благодаря още веднъж!
Тези дни трябва да намеря някой гараж.... че на минус 15 просто няма шанс един акумолатор да свалиш, камоли да нещо друго да пробваш

- Cocobg
- Потребител
-
Ролката на компресора за климатика... или там както се нарича
просто я разкарах и си прибрах ремъка
на минус 20 месеци наред... не възнамерявам да се охлаждам! 
Забелязах обаче... че след като откачих ремъка... колата ЗНАЧИТЕЛНО придоби мощност! просто осезаемо.... също така, мисля, че не се лъжа, но и разхода ми намаля малко.
Мерси още веднъж на всички!

Забелязах обаче... че след като откачих ремъка... колата ЗНАЧИТЕЛНО придоби мощност! просто осезаемо.... също така, мисля, че не се лъжа, но и разхода ми намаля малко.
Мерси още веднъж на всички!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв

8 мнения
• Страница 1 от 1