Странен шум отпред... търся преживели и съвети...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i и 740i
Мечтае да кара: BMW

Странен шум отпред... търся преживели и съвети...

Мнение от Cocobg » 12 Яну 2010, 4:26

Здравейте, Е36,95г., 270К
Карам колата при доста студени условия... около 20-30 под нулата... за момента всичко е ок... пали си от раз, всичко вдървено първоначално... но се оправя.
Днес по време на движение в паузите на песните дочух някакво "виене"... все едно вие диференциалът... или пък скоростите... хайде на други коли като натисна съдединителя при нещо подобно... това свистене спира... тук забелязах че е от страна на двигателя..... и при увеличаване на оборотите дори и колата да не се движи... с или без натиснат съединител... свистенето се увеличава... отпускам педала... намалява... факт е, че и като изляза от колата го чувам.... някой да е преживявал нещо такова? ясно ми е че може да има много причини, но човек който го е чувал... предполагам че ще ме разбере. Иначе... няма проблем колата... не прекъсва, държи обороти, ускорява....
Мерси предварително!
Косьо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci ZHP
Мечтае да кара: без значение к'во е63

Re: Странен шум отпред... търся преживели и съвети...

Мнение от DA HUSTLA » 12 Яну 2010, 13:00

провери си ролките, да не вият те, след като шума се усилва с вдигането на оборотите...
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Яну 2010, 15:36

Щом го чуваш от пред при двигателя е едно от следните "неща" :
1. Лагери на алтернатор
2. Обтяжна ролка/ролки на големия ремък
3. Хидравлична помпа
Тези "елементи" са "вързани" на големия ремък , като най -често проблема е в обтяжните ролки и по-рядко в лагери на алтернатора (още по -рядко хидравлична помпа).
Възможно е "виенето да идва и от обтяжна ролка на малкия ремък (за климатика , ако имаш такъв ).
Сваляш ремъците и почваш да връткаш на ръка пъро алтернатора , после обтяжната ролка и т.н. .... , ако не отиваш на сервиз ... Свалянето на ремъците не е философия .... , в няколко теми във форума съм показал как се сваля ремък (със снимки).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 12 Яну 2010, 16:33

Добавям и водна помпа, почти блокира на път за София, но ме прибраха приятели. Отначало само виеше лекичко както описва автора и не обърнах особенно внимание, изкара може би 6 месеца, но това е относително, така че умната. Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 13 Яну 2010, 1:26

Звукът от заминал лагер на генератора наподобява метално стържене-ръмжене и с увеличаване на оборотите се усилва стърженето.Наскоро сменях обтягащата ролка на тдс-а на брат ми беше доста разбита , на тихи обороти наподобяваше звънене( всякаш чукаш с метален предмет по периферията на ролката).Но най-добре както ти написа Методи откачаш ремъка и започваш едно по едно да проверяваш всичко.Дано съм бил полезен Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от Cocobg » 13 Яну 2010, 3:57

Благодаря на всички които съдействат с мнения и съвети!
Тези дни трябва да намеря някой гараж.... че на минус 15 просто няма шанс един акумолатор да свалиш, камоли да нещо друго да пробваш :) Като имам резултат ще споделя :) Благодаря още веднъж!

Потребител
Аватар

Мнение от Cocobg » 21 Яну 2010, 4:41

Ролката на компресора за климатика... или там както се нарича :) просто я разкарах и си прибрах ремъка :) на минус 20 месеци наред... не възнамерявам да се охлаждам! :)
Забелязах обаче... че след като откачих ремъка... колата ЗНАЧИТЕЛНО придоби мощност! просто осезаемо.... също така, мисля, че не се лъжа, но и разхода ми намаля малко.
Мерси още веднъж на всички!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Яну 2010, 11:15

:nono: ако искаш да нямаш проблеми с климатика трябва да се пуска и зимата от време на време. По-добре си вземи ролка сега и върни ремъка.
Изображение

Назад към E36