Въпрос за поставяне на газов инжекцион
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
Въпрос за поставяне на газов инжекцион
Та купих си Газов инцекцион фобос от един колега във форума свален от същата кола като моята 318ИС купе и си е с маркучи кабели сичко навързано имам си сложена бутилка и траба за газта и пак ми искат 200лв за монтаж
И искам ако някой е компетентен да каже.Има от компа на газта един сноп 6 кабела са точно и трябва да се вържят някаде но неми е ясно точно кой за къде е само тези 6 кабела ме спират и ако ги монтирам както трябва ще отида само да ми настроят компа ако му трябва настройка
Защото майсторите почвам това нестава онова нестава дай аз ще ти продам или абе що неси сложиш нова от мен еи ги днес ги докараха на 1100лв
И искам ако някой е компетентен да каже.Има от компа на газта един сноп 6 кабела са точно и трябва да се вържят някаде но неми е ясно точно кой за къде е само тези 6 кабела ме спират и ако ги монтирам както трябва ще отида само да ми настроят компа ако му трябва настройка
Защото майсторите почвам това нестава онова нестава дай аз ще ти продам или абе що неси сложиш нова от мен еи ги днес ги докараха на 1100лв

Последна промяна paxtara на 14 Дек 2010, 16:06, променена общо 4 пъти
BMW
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
Re: Въпрос за поставяне на газов инжекцион
Напиши си модела на ГИ-то и потърси колега със същия модел ако е така добър да копираш то него връзването и си готов. Иначе няма как някой да знае точно кои кабели за кое са на твоята газова.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
pimpi написа:Напиши си модела на ГИ-то и потърси колега със същия модел ако е така добър да копираш то него връзването и си готов. Иначе няма как някой да знае точно кои кабели за кое са на твоята газова.
Правилно!Аз примерно преди 3 дни демонтирах моят ГИ,щото продадох колата без него.Но дори и ГИ-то ти да е същото като моето,няма как да ти кажа кой кабел точно за къде е и за какво е!Относно настройката,смятам,че при положение че ГИ-то е било монтирано на същия двигател,би трябвало да заработи със същите настройки.
- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
ето снимка на компа
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW
Ако имаш време и си по-сръчен можеш и сам да си го монтираш и то доста по-кадърно от някой газаджия.
По схемата можеш да се ориентираш кой кабел за къде е, ще ти трябва мултицет, поялник и термосвиваем шлаух. И на мен не ми се даваха 300лв за монтаж и си монтирах Бардолинито сам, но ми отне около 3 дена. Сега мога да го направя и за един ден сигурно ама като е за 1ви път си е гадно.
Ето и какво е важно, което никой газаджия нама да то го направи (поне не и по собствено желание) : изпарителя монтиран по посока на движението и възможно най-ниско, да не се пълни с въздух.
Маркучетата м/у газовите инжектори и колектора да са с еднаква дължина и възможно най-къси. Аз на М50 си ги монтирах под колекторите и така приближих инжекторите с окло 10см. С това се подобрява респонза и няма вибрации като работи на място колата.
По схемата можеш да се ориентираш кой кабел за къде е, ще ти трябва мултицет, поялник и термосвиваем шлаух. И на мен не ми се даваха 300лв за монтаж и си монтирах Бардолинито сам, но ми отне около 3 дена. Сега мога да го направя и за един ден сигурно ама като е за 1ви път си е гадно.
Ето и какво е важно, което никой газаджия нама да то го направи (поне не и по собствено желание) : изпарителя монтиран по посока на движението и възможно най-ниско, да не се пълни с въздух.
Маркучетата м/у газовите инжектори и колектора да са с еднаква дължина и възможно най-къси. Аз на М50 си ги монтирах под колекторите и така приближих инжекторите с окло 10см. С това се подобрява респонза и няма вибрации като работи на място колата.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
penio написа:Ако имаш време и си по-сръчен можеш и сам да си го монтираш и то доста по-кадърно от някой газаджия.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
благодаря ви за съветите и аз също сам си я слагам даже днес беше първият ден и наистина си е ''филм'' това но се надявам утре да стане ''дай боже'' ако не ще има и 3ти.Наистина като имаш схемата и ако ти чатка ''пипито'' всичко става но си отнема врееме 

BMW
- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
Re: Въпрос за поставяне на газов инжекцион/трябва ми копче...
Колеги много спешно се нуждая от ето такОва копче със 9 кабела , която е за смяна Газ/Бензин
Последна промяна paxtara на 19 Ное 2010, 4:49, променена общо 1 път
BMW
Re: Въпрос за поставяне на газов инжекцион/трябва ми копче...
Обади се дирекно във Фобос, или най-добре отиди до там да ти намерят копче.
Re: Въпрос за поставяне на газов инжекцион ''ФОБОС''

- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
Re: Въпрос за поставяне на газов инжекцион ''ФОБОС''
hp300 написа::OT: извинявам се предварително , но много противоречиви цени ми казват за ГИ. за колко пари сте ги взели ваще , или ми кажете цена за 6 цилиндров мотор. може и на ЛС
значи колега цените са различни има от 4000 до 500 втора ръка а за 6 цилиндрово наскоро имаше тема че се продава една като за теб (от 6 цил.) за 400лв ако искаш потърсия но въпросът е при поставянето че там искат доста парички
п.с. Моя инжекцион вече си го поставих и съм много доволен засякох я и гори 10+/100 км
BMW
12 мнения
• Страница 1 от 1