проблем с тока

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

проблем с тока

Мнение от Stoqnov_1979 » 08 Яну 2010, 3:47

Здравейте. Миналата седмица валеше дъжд,пътувах пътното платно беше като река! Карам 320 94година бензин и както си вървеше всички лампи на таблото угаснаха,оборотмер,скоростомер,температура... Чистачките замряха,а двигателя продалжаваше да боботи. Спрях и я оставих да работи на място и след 10 минути всичко се оправи. От какво може да е и какво се е намокрило толкова много? Благодаря предварително!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Re: проблем с тока

Мнение от ned_gm28 » 09 Яну 2010, 15:27

Примерно DME-то :!: Намира се зад жабката,вади се от към двигателното.Провери си отводнителните канали,на пространството,в което са поместени рамената на чистачките :!: В най-ниската си част има отвор /и/ към двигателното,в който е вкаран "г" образен гумен мъркуч.Като се затлачи с мизерия се наводнява и стават големи проблеми :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 19 Яну 2010, 0:31

Помогнете колеги,малко да е мокро по асфалта и се мъчи да гасне!? Проверих както каза колегата отводнителните канали,но всичко е наред при тях. Според мен е някое кабелче което като се намокри и се чуди какво да прави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slick5_19 » 19 Яну 2010, 16:09

имах подобен проблем, който и при мен се оказа че се появява на мокро, накрая отворих кората под волана, и там при букласата на стартера сичко се беше натопило и залепнало.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 20 Яну 2010, 18:25

Аз също се мъчех с подобен проблем доста време само, че при мен при мокро време светваха всички лампи по таблото и колата угасваше, накрая след като я погледнаха в един сервиз се оказа, че някакви кабели които се намират под двигателя били разхлабени и с нарушено покритие, след затягането и изолирването им всичко е О.К. :yes:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 20 Яну 2010, 23:55

Ще надникна под колата да поразгледам кабелите. И аз си мисля,че е някой кабел около двигатела,защото се получава като се минава през локви.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: като тъпанар ... Е61 530D
Детайли за колата: Параход

Мнение от Nikkie » 21 Яну 2010, 0:48

Аз го имах тоя проблем .. и се оказа Ламбда сонда .. някво късо ставаше и колата гаснеше само да завали ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 21 Яну 2010, 6:28

Stoqnov_1979 написа:Ще надникна под колата да поразгледам кабелите. И аз си мисля,че е някой кабел около двигатела,защото се получава като се минава през локви.

Защо не я замериш в някой сервиз за утечки поне да знаеш горе долу какво да търсиш ? Това може от 10 000 неща да ти е. Преди имах подобен проблем и ми се оказа, просто че имам инсталация за халогените без копче и си висяха кабелчета с напрежение по тях :dunno:

Назад към E36