Странен проблем с АБС
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- dozata
- Потребител
-
- Кара: БМВ 525ТДС
- Мечтае да кара: М5
Странен проблем с АБС
Здравейте колеги имам един много странен проблем с АБС-а.Значи ситуацията е такава:АБС-а не работи,лампата свети.Карах го каде ли не на няколко диагностики показваше различни грешки и различни датчици и накрая реших да го оставя така.И до преди няколко дни докато не се включи сам,започна да работи и лампата на таблото изгасна.Днес отново го закачих на диагностика и отново ми показа:задно дясно и предно ляво колело.Въпроса ми е дали няма някаде хлабав кабел преди помпата или някаде другаде и ако може някакав съвет какво да правя че вече и е писнало.
Предварително благодаря за отговорите и се извинявам ако темата я има и някаде другаде но не намеих тема с такав проблем
Предварително благодаря за отговорите и се извинявам ако темата я има и някаде другаде но не намеих тема с такав проблем
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Детайли за колата: много синя и много черна
Re: Странен проблем с АБС
Не пробвахте ли да смените датчиците на проблемните колела?
- dozata
- Потребител
-
Е да пробвахме но дори и като ги сменя след няколко дни пак дава грешка.Дори и чистех самите абс-и в колелата но пак сащата работа 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
При мен едното кабелче се беше извадило и джантата и гумата леко го бяха наранили. Първо работеше и изжеднъж останах без АБС. След като го открих го свързах и изолираи сега е ОК системката
- dozata
- Потребител
-
Колега значи аз покрай джантата всичко сам проверил и измерил и всичко е ОК,но най интересното е че като фо закача на диагностика и ми показва винаги различна грешка,но никога не ми е показала грешка в самия комп.на АБС-а или АБС помпата.
- dozata
- Потребител
-
Колега, на мен също ми свети...ходих на диагностика и ми казаха че заден ляв датчик не работи...най-странното е че когато си иска светва този АБС и днес се издразних и отидох на един канал да видя кабел туи унуи..отворих кутийката и напръсках с контактен шпрей в буксичките, да чукна не е светвал на връщане към дома...
Утре ще карам по така колата да видя дали ще светне и ще пиша пак 

- dozata
- Потребител
-
Savy написа:Днес пак ми светна
Колега моята история е същата и аз вече почти всичко пробвах остана само помпата.Дайте съвет какво да и правя да я сменявам с нова или втора употреба или да почна да човъркам по кабелите кадето отиват към помпата незнам дайте някакав савет от каде да започна

dozata написа:Savy написа:Днес пак ми светна
Колега моята история е същата и аз вече почти всичко пробвах остана само помпата.Дайте съвет какво да и правя да я сменявам с нова или втора употреба или да почна да човъркам по кабелите кадето отиват към помпата незнам дайте някакав савет от каде да започна
айде пак да са повторя с едно цитатче

sonny написа:помата на абс-а се ебава.
- dozata
- Потребител
-
sonny написа:помата на абс-а се ебава.
Да колега мерси но исках да те попитам дали не се ремонтира нещо тази помпа или трябва са си взема нова или втора упутреба
Може ли да кажеш поне къде се намира тази помпа на абс-а и какво да и причиним за да проработи? благодаря!

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Аз до скоро имах такъв мизерен проблем с АБС-а. Това което можеш да направиш е да изчистиш буксите на датчиците и да премериш с един мултицет дали всеки датчик дава около 1000 ома съпротивление. След това си прегледай кабелите за масата на датчиците, че аз имах прекъсан и го смених с нов. Виж и сивото реле на абс-а отпред при бушоните.
Закачаш на качествен тестер (примерно INPA или GT1) и АБС-са се диагностицира много добре и доста точно. Тества се в движение, за да се види дали 4-те датчика дават правилни стойности. При мен в крайна сметка се оказа един от клапаните на АБС помпата и си реших проблема с помпа втора ръка, тъй като излиза по-евтино от ремонт на старата.
Качествена диагностика колега му е майката, останалото е гадаене убедих се в тая работа. Успех
Закачаш на качествен тестер (примерно INPA или GT1) и АБС-са се диагностицира много добре и доста точно. Тества се в движение, за да се види дали 4-те датчика дават правилни стойности. При мен в крайна сметка се оказа един от клапаните на АБС помпата и си реших проблема с помпа втора ръка, тъй като излиза по-евтино от ремонт на старата.
Качествена диагностика колега му е майката, останалото е гадаене убедих се в тая работа. Успех

Only dead fish follow the stream...
абе ако ме питате мен, най-качествената оправия натаа гад е да изхвърлите червенкото реле де пише гордона негоАБС и повече да не се тормозите с глупости
15 мнения
• Страница 1 от 1