Въпрос за съединител
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за съединител
Здравейте колеги,
Скоро ми направи впечатление, че съединителя отделя малко след средата.
За да добиете представа къде точно отделя, да кажем че хода на педала е 3/3, а той отделя на 2/3.
Нормално ли е това при положение, че съм го сменил преди 3000 км?
Може ли да се дължи на проблем в някоя от помпите?
Да поясня че не боксува, а педала е нормално твърд за нов съединител.
Благодаря предварително за отговорите на всички ви!!!
Поздрави

Скоро ми направи впечатление, че съединителя отделя малко след средата.
За да добиете представа къде точно отделя, да кажем че хода на педала е 3/3, а той отделя на 2/3.
Нормално ли е това при положение, че съм го сменил преди 3000 км?
Може ли да се дължи на проблем в някоя от помпите?
Да поясня че не боксува, а педала е нормално твърд за нов съединител.
Благодаря предварително за отговорите на всички ви!!!
Поздрави

- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
Re: Въпрос за съединител
Здрасти, колега, това с отделянето е признак на заминал съединител
Ти какъв сложи? Това, че е на 3000 кв. няма огромно значение. Помпите по принцип скърцат, но чак да направят да ти отделя толкова високо съмнявам се. Направи му един тест:
Палиш колата, дръпнеш ръчната, натиснеш съединителя, вкараш 3-та скорост и започнеш бавно да опускаш съединителя. Идва момент, когато колата трябва да забуксува на място или да претресе силно, ако това не се случи, а съвсем леко претресе или дори направо изгасне, значи - нов съединител.
П.С. Какъв е мотора?
Успех.
Палиш колата, дръпнеш ръчната, натиснеш съединителя, вкараш 3-та скорост и започнеш бавно да опускаш съединителя. Идва момент, когато колата трябва да забуксува на място или да претресе силно, ако това не се случи, а съвсем леко претресе или дори направо изгасне, значи - нов съединител.
П.С. Какъв е мотора?
Успех.
Последна промяна Laverita на 15 Дек 2009, 15:46, променена общо 1 път
щом не буксува карай и не се притеснявай
може и да не сам прав но според мен при износване съединителя започва да отделя по ниско а не по високо, изобщо не сам загласен с колегата от горния пост 
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
Laverita написа:Здрасти, колега, това с отделянето е признак на заминал съединителТи какъв сложи? Това, че е на 3000 кв. няма огромно значение. Помпите по принцип скърцат, но чак да направят да ти отделя толкова високо съмнявам се. Направи му един тест:
Палиш колата, дръпнеш ръчната, натиснеш съединителя, вкараш 4-та скорост и започнеш бавно да опускаш съединителя. Идва момент, когато колата трябва да забуксува на място или да претресе силно, ако това не се случи, а съвсем леко претресе или дори направо изгасне, значи - нов съединител.
П.С. Какъв е мотора?
Успех.
Колега, сложих комплект LUK. Платих го на нормалната цена за този съединител (към 290 лв беше). А относно теста, него съм го правил. Ръчната дръпната, петата на спирачката, газ до 3000 об. и отпускам. Колата гасне. Преди, когато беше ми износен съединителя боксуваше при този тест и при високи обороти (след 4500). Не мисля, че е износен. По-скоро ако има проблем да е някакъв друг. Какъвто и боклук да е ( а той не е със сигурност) ще искара повече от 3000 км. Мой приятели с BMW-та сложиха LUK струващ 2/3 от цената, която го платих моя и чак след 10 000 км. само лагера започна да вие. Няма боксуване няма нищо. Благодаря за съвета. Поздрави

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Laverita написа:Здрасти, колега, това с отделянето е признак на заминал съединителТи какъв сложи? Това, че е на 3000 кв. няма огромно значение. Помпите по принцип скърцат, но чак да направят да ти отделя толкова високо съмнявам се. Направи му един тест:
Палиш колата, дръпнеш ръчната, натиснеш съединителя, вкараш 4-та скорост и започнеш бавно да опускаш съединителя. Идва момент, когато колата трябва да забуксува на място или да претресе силно, ако това не се случи, а съвсем леко претресе или дори направо изгасне, значи - нов съединител.
П.С. Какъв е мотора?
Успех.
Колега теста не е това което си написал .
Ето прочетете за да знаете и двамата занапред долните няколко реда.
Проверете съединителя дали не е свършил.Паркирайте колата срещу бордюр с предницата, така че предните гуми да са опрели в бордюра, дръпнете ръчната спирачка (ако няма бордюр и само на ръчна сп.става-стига да държи здраво)
Запалете двигателя ,включете на 3 скорост и дръжте съединителя натиснат, вдигнете около 2500/3000 оборота и задръжте педала на газта, постепенно и бавно започнете да отпускате съединителя и накрая го отпуснете изцяло....
...ако колата изгасне-Добре!
ако остане двигателят да работи, значи съединителя приплъзва.
Направете същата процедура и на 2-ра скорост!
Това е тест за напълно свършен съединител!
Карай си колицата и не се филмирай
Последна промяна Smoocki на 15 Дек 2009, 15:57, променена общо 1 път

- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
Не знам за вашите тестове, но знам кой ми показа на мен, че съедиителя не е наред, пък кой крив, кой прав...
Има една поговорка: "Много баби, хилаво бебе"

Има една поговорка: "Много баби, хилаво бебе"
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Laverita написа: вкараш 4-та скорост и започнеш бавно да опускаш съединителя. Идва момент, когато колата трябва да забуксува на място или да претресе силно, ако това не се случи, а съвсем леко претресе или дори направо изгасне, значи - нов съединител.
Колега ... моите уважения ...но казаното от теб не е вярно ! Първо какъв тест ще правиш на съединител на 4-та скорост ..
Към колегата пуснал темата .... карай си колата и не се занимавай с глупости , това , че съединителя е започнал да отделя малко по високо може и да е признак за износването му , но може и да не е ... карай си така , пък то ще си покаже ... М/у другото ти казваш , че съединителя е сменен преди 3к км ... имай на предвид , че от опита ми до сега ( а той е "приличен" ) , винаги когато съм сменял съединител в първия момент педала отлепя малко по -ниско (да речеме преди средата или около средата ) , след известен пробег от около 1000 - 2000 км се "наместват" нещата и педала задължително започва да отделя по -високо откокото е бил при смяната ... демек от средата или малко след средата .... Пак казвам при теб може и да е симптом за износване , но може и да не е ... така че -

- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
Към колегата metodi80, виж, дай да не ограничаваме нещата само до един единствен начин на изпробване, става ли? Объркал съм се неща като съм писал 4-та, за което се извинявам, имах предвид на 3-та скорост, но всичко останало си е така. Повтарям още веднъж:
Палиш, дърпаш ръчната, натискаш съединителя до край, вкарваш 3-та и започваш по лека да отпускаш съединителя!!! След което, ако е ДОБЪР съединителя, колата ще затресе. т.е ще направи опит все едно да тръгне на трета (ако и това ти е нещо ново и не знаеш, че и това го има, значи си поизостанал малко - без да се засягаш
), но ако ИЗГАСНЕ - значи е ЗАМИНАЛ
Колега, ако е трудно да се схване за какво претрисане или пребоксуване говоря ще ти дам нагледен пример т.е. всичко, което написах горе за изпробването на съединителя го направи само че на 1-ва и, когато колата ти се опита да тръгне, горе-долу за същото претрисане ти говоря само че на 3-та при здрав съдинител, а при износен колата направо ГАСНЕ
Хайде поздрави и малко по-смирено
Палиш, дърпаш ръчната, натискаш съединителя до край, вкарваш 3-та и започваш по лека да отпускаш съединителя!!! След което, ако е ДОБЪР съединителя, колата ще затресе. т.е ще направи опит все едно да тръгне на трета (ако и това ти е нещо ново и не знаеш, че и това го има, значи си поизостанал малко - без да се засягаш
Колега, ако е трудно да се схване за какво претрисане или пребоксуване говоря ще ти дам нагледен пример т.е. всичко, което написах горе за изпробването на съединителя го направи само че на 1-ва и, когато колата ти се опита да тръгне, горе-долу за същото претрисане ти говоря само че на 3-та при здрав съдинител, а при износен колата направо ГАСНЕ
Хайде поздрави и малко по-смирено
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
Мето явно ,човека си знае неговата.
Предполагам колегата пуснал темата разбра ,че това със съединителя не му буксува така че споко и да не се филмира.
За другия колега продължаваме да мислим ,че това което казваш не е така.Моят съединител също е нов и да ти кажа няма признаците за който споменаваш.
Предполагам колегата пуснал темата разбра ,че това със съединителя не му буксува така че споко и да не се филмира.
За другия колега продължаваме да мислим ,че това което казваш не е така.Моят съединител също е нов и да ти кажа няма признаците за който споменаваш.

Laverita написа: но ако ИЗГАСНЕ - значи е ЗАМИНАЛ
Защо загасва колата колега
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
При Е 36 май е нормално високото отделяне на съединителя. Моя отделяше високо, беше и заминал - буксуваше. Купих нов -LUK , монтирах го и съединителя отново отделяше на върха, иначе си го имаше, не буксуваше, колата отскачаше страхотно на втора и трета,като даже на 3-та въртеше гуми/ с износени разбира се/. Високото отделяне ме дразнеше и след около 7000км реших да сваля отново купията и да сменя вилката на съединителя, опората и прижинката - закупени от Дару. Смених ги, убих се от работа и пак нищо - същата работа. Съединителя беше като както го сложих, опция за реглаж няма. Става въпрос за М42 двигател, но немисля че това е от значение. Дано съм бил полезен с това мнение.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2