Как да отпуша системата която пръска вода на предното стъкло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Как да отпуша системата която пръска вода на предното стъкло

Мнение от SLAVKOV » 24 Ное 2009, 5:35

Моторчето се чува как работи но не пръска течност върху стъклото ...пробвах с кърфица да отпуша дупките,но не става...Ако някои знае как да го оправя да ми пише
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Как да отпуша системата която пръска вода на предното стъкло

Мнение от tsb_bg » 24 Ное 2009, 8:49

Опитай с телче от телена четка (те са стоманизирани и по-тънки от карфица)
Не се опитвай да ги отпушиш с налягането от моторчето, защото хем не става хем можеш да го изгориш

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: нещо черно
Мечтае да кара: 850i
Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009

Мнение от transporter_81 » 24 Ное 2009, 8:59

Махни маркучлетата от помпата и ги надуии с ръчна помпа за гуми за кола :yes:
325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 24 Ное 2009, 10:48

Можеш да провериш и следното - маркучетата към пръскалките минават през едни клапанчета (бели пластмасови цилиндрични човръкни), дето са закачени на самите пръскалки. При мен едната се беше тотално запушила (дълъг стаж и кофти чорби) и в резултат, щото моторчето има пауър, изплю маркуча и свежо умиваше шумоизолацията под капака :evil: Пробват се лесно - сваляш ги и закачаш маркуча директно на пръскалката - ако пръска - те са проблемът! Хубаво е да ги има, защото иначе системата засмуква въздух наобратно и като бутнеш лостчето, минава доста досаден период от време, докато почне да пръска ;) Има ги в Дару или еквивалентите му по около 8лв парчето :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М52B20
Детайли за колата: ...най-бавната в Пловдив :)

Мнение от sinster » 24 Ное 2009, 10:52

transporter_81 написа:Махни маркучлетата от помпата и ги надуии с ръчна помпа за гуми за кола :yes:

...е по-лесния вариант. Иначе можеш да си ги свалиш и да ги зачистиш като зачистването става с накисване в препарат за котлен камък или оцет :yes:
...burn your tyres , not your soul.....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 24 Ное 2009, 10:53

Сипи 1 литър оцет и малко вода,и го изпръскай да видиш какво ще излезе през пръскалките.
При мен така се отпушиха.
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARIA » 24 Ное 2009, 11:02

SLAVKOV написа:Моторчето се чува как работи но не пръска течност върху стъклото ...пробвах с кърфица да отпуша дупките,но не става...Ако някои знае как да го оправя да ми пише

колега пъво установи дали са запушени дюзите или пък клапанчетата които са преди дюзите и тогава действай, защото ако са клапанчетата нали се сещаш, че с кърфица през дюзите няма да стане :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 24 Ное 2009, 12:01

SLAVKOV написа:Моторчето се чува как работи но не пръска течност върху стъклото ...пробвах с кърфица да отпуша дупките,но не става...Ако някои знае как да го оправя да ми пише

Колега от сега ти казвам за да ти олесня живота,няма смисъл да се занимаваш с тия пръскалки!!!Тия пръскалки така като гледам май са си екстра за е36 :mhihi: бях се заинатил да си ги направя мойте обаче го няма моментът :mhihi: и с кърфица съм чистил и с стоманизирана тел и на компресор съм на дувал на 3.5 бара няма оправия дори и да ги изчистиш след 1-2 седмици същата работа :mhihi: отиди и си купи чисно нови за да не те боли главата :yes:
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: 96' 318is

Мнение от shadow_318is » 24 Ное 2009, 12:26

C8699HX написа:
Колега от сега ти казвам за да ти олесня живота,няма смисъл да се занимаваш с тия пръскалки!!!Тия пръскалки така като гледам май са си екстра за е36 :mhihi: бях се заинатил да си ги направя мойте обаче го няма моментът :mhihi: и с кърфица съм чистил и с стоманизирана тел и на компресор съм на дувал на 3.5 бара няма оправия дори и да ги изчистиш след 1-2 седмици същата работа :mhihi: отиди и си купи чисно нови за да не те боли главата :yes:

+1
Вчера бях в ДаруКар, за 23 лв си взех комплект пръскалки.Събота-неделя ще ги подменя :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 24 Ное 2009, 13:47

jdl написа:Можеш да провериш и следното - маркучетата към пръскалките минават през едни клапанчета (бели пластмасови цилиндрични човръкни), дето са закачени на самите пръскалки. При мен едната се беше тотално запушила (дълъг стаж и кофти чорби) и в резултат, щото моторчето има пауър, изплю маркуча и свежо умиваше шумоизолацията под капака :evil: Пробват се лесно - сваляш ги и закачаш маркуча директно на пръскалката - ако пръска - те са проблемът! Хубаво е да ги има, защото иначе системата засмуква въздух наобратно и като бутнеш лостчето, минава доста досаден период от време, докато почне да пръска ;) Има ги в Дару или еквивалентите му по около 8лв парчето :yes:
Ауа бачита, четете тука бре ;) Кви оцети, кви компресори... магнитни бури ли има или слънчеви изригвания? А иначе дупчете с карфица цицките, да ги направите като кофи и после да плюят вместо да пръскат ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 24 Ное 2009, 13:57

колега може да не е в пръскалките проблема, има един механизъм който не позволява на водата да се връща обратно в казанчето, та при мен този за лявата пръскачка се беше запушил или по точно прецакал щот по никакав начин не можах да го отпуша след което го махнах и вързах системата без него, са си работи но от ляво пръска с закъснение :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 24 Ное 2009, 13:58

liloff написа:
jdl написа:Можеш да провериш и следното - маркучетата към пръскалките минават през едни клапанчета (бели пластмасови цилиндрични човръкни), дето са закачени на самите пръскалки. При мен едната се беше тотално запушила (дълъг стаж и кофти чорби) и в резултат, щото моторчето има пауър, изплю маркуча и свежо умиваше шумоизолацията под капака :evil: Пробват се лесно - сваляш ги и закачаш маркуча директно на пръскалката - ако пръска - те са проблемът! Хубаво е да ги има, защото иначе системата засмуква въздух наобратно и като бутнеш лостчето, минава доста досаден период от време, докато почне да пръска ;) Има ги в Дару или еквивалентите му по около 8лв парчето :yes:
Ауа бачита, четете тука бре ;) Кви оцети, кви компресори... магнитни бури ли има или слънчеви изригвания? А иначе дупчете с карфица цицките, да ги направите като кофи и после да плюят вместо да пръскат ;)

Аз съм без въпросните клапанчета,махнах ги защото мислех че проблема е от тях,това че има забавяне след като си дръпнал лостчето има,но едва ли е повече от секунда не е нищо фрапиращо.Цялата работа е от казанчето,вътре направо налепи от котлен камък,почистих го хубаво,след това налях оцет и го изпръсках и сега смея да твърдя че си пръскат и 2-те пръскалки.
Иначе и аз ги надувах,но ефект никакъв.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 30 Ное 2009, 22:39

Колега понеже ми е както се казва "пресно пресно" от вчера добре ми е позната тая процедура. Цялата работа отнема около 1 час със свалянето на цялата шумоизолация и с бавно и спокойно ровичкане. Сваляш буксата от моторчето, махаш маркуча, като лееко разхлабваш скобата която го държи, но много внимателно действай че такива скоби колко лесно се чупят докато му хванеш цаката :mhihi: ... Таа махаш маркуча от моторчето, което после се издърпва нагоре и го изваждаш от казанчето . Самото казанче се сваля като застанеш срещу фара от ляво има един пластмасов "винт" като декоративната капачка на праговете - отвиваш. Казанчето се издърпва нагоре и наляво, използвай умерена сила и не бързай - отдолу се нанизва на една скоба (хубаво го измии ). Прочисти моторчето с помпа или компресор хубаво. След това за белите клапани за които са споменали колегите - първо се издърпват от страната на дюзите. Пак търпеливо (че е стара пластмасата) с въртеливи движения го изваждаш от едната страна, после от маркуча (разхлабваш скобата леко). Аналогично се сваля и от другата страна клапанчето. След това взимаш помпа или компресор и почваш да надуваш от двете страни на клапанчето, накисваш в топла вода за малко и пак така. Тази процедура се повтаря няколко пъти ( докато излизат гнусотии ). Прочисти и самите дюзи с въздух, търпеливо! След това сглобяваш всичко по обратния ред, слагаш вода + течност за чистачки, качваш се в колата и ООООО чудо, разбираш колко добре наистина може да се изчисти предното стъкло и какво голямо количество вода се излива отгоре му всъщност :mhihi:
Мисля че няма да имаш никакви проблеми ако следваш инструкциите ми :yes:
Последна промяна Boyadjiev на 06 Дек 2009, 13:56, променена общо 1 път
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Потребител
Аватар
Кара: '07 Х3 е83sd; '97 318 tds touring

Мнение от Ganchev_І » 05 Дек 2009, 18:32

Само това е истината.Преди време и моите се бяха запушили, но след справка тук във форума и аз си взех нови и сега всичко е екстра. Поздрави
Изображение

БМВ - Удоволствие за сетивата!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 06 Дек 2009, 17:58

Изваждаш пръскалките и от страни имат малки щипки които внимателно дърпаш и се разглобяват и после вадиш боклуците от вътре, слобяваш и си готов. Само това е начина, защото ако е заседнал едър боклук с тел или игла само ще го преместиш леко и като пръснеш 1-2 пъти пак ще застане на дупката и пак няма да пръскат ;)
Изображение

Следваща

Назад към E36