проблем с парното - решен

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 coupe
Мечтае да кара: M

проблем с парното - решен

Мнение от dobri_rally » 06 Ное 2009, 22:58

Колеги парното ми духа хладно постоянно.Значи преди два месеца ми загря.Светна червената лампа.Доста време не бях проверявал антифриза.Долях над 3 литра вода.Знам че може да са доста причините да нямам парно.как да разбера какво е?Също така духа само на четвъртата скала.На първа не съм сигурен дали духа.Също така температурата не помръдва от средата.Благодаря предварително
Последна промяна dobri_rally на 04 Яну 2010, 23:12, променена общо 4 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Re: проблем с парното

Мнение от mg87 » 06 Ное 2009, 23:16

След като си долял вода обезжъздуши ли системата?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 06 Ное 2009, 23:34

Не знаем коя година ти е колата,нито има,или не климатроник!Ако няма-причината да работи само на 4-та степен е резисторите на вентилатора,които се намират отдясната страна на корпуса на парното.Пада се непосредствено над самият радиатор на парното.За да достигнеш до него-махаш жабката.Държат я общо 8 винта,2 от които са зад дефлекторите (духалките) на самата жабка,а други 2 са скрити под едни пластмасови капачета-като отвориш жабката.Останалите ще ги намериш леснао.Проблемът на въпросните резистори е в биметалната пластина,която действа като защита от прегряване на резисторите.Когато се нагреят до определена температура,биметалната пластина прекъсва веригата,с тенденция когато се похлади отново да включи,но в единият край се разтапя корпуса,където е захваната пластината и тя в един момент остава постоянно отворена.Аз го върнах в началното му положение,нагрявайки го с поялник,като след това го залепих с моментно лепило и до сега не ми е създавало проблеми!На 4-та степен токът на електромотора не минава през резистори-за това на нея работи!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dobri_rally » 07 Ное 2009, 16:20

колата ми е 92год 320-ка без клима.сменян е мотора с 2500к. 96год. и не е ванус.Слаган е климатроника после.Проблема със степените го оправих-беше от самия ключ не опирана самите пластинки.Смених и термостата и налях антифриз и обезвъздуших.Същата работа-поне сега духа на всичките степени.Ама пак хладно :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3-ка Black Edition
Мечтае да кара: много неща...
Детайли за колата: много черна....

Мнение от PiMPi » 07 Ное 2009, 16:26

Колега колата като ти е 92-ра (като мойта) на средната духалка една врътка ли имаш или 2 ? Щот при мен е една (с другата се регулира топло/студено) и аз бях пуснал на горните духалки да ми духа топло, но се оказа, че на дъртите каруци като мойта от средната духалка може само студено да духа и като го сложиш да духа оттам духа хладно - като го преместих да ми духа на джамовете или на краката си духаше топло. Аз сега имам също проблем с парното и няма кой да ми го реши - страшна простотия е това !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X1 F48
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Mr_Spirit » 08 Ное 2009, 0:36

pimpi написа:Колега колата като ти е 92-ра (като мойта) на средната духалка една врътка ли имаш или 2 ? Щот при мен е една (с другата се регулира топло/студено) и аз бях пуснал на горните духалки да ми духа топло, но се оказа, че на дъртите каруци като мойта от средната духалка може само студено да духа и като го сложиш да духа оттам духа хладно - като го преместих да ми духа на джамовете или на краката си духаше топло. Аз сега имам също проблем с парното и няма кой да ми го реши - страшна простотия е това !

Същия проблем е и при брат ми с неговата 318и 92! Ако някой се е сблъсквал с проблема да пише! Благодарско!
Цяла България под едно небе с една марка автомобил - BMW !!! bmwpоwer-bg.net

Калоян Христов

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 купе
Мечтае да кара: М6

Мнение от Rio74 » 10 Ное 2009, 2:05

pimpi написа:Колега колата като ти е 92-ра (като мойта) на средната духалка една врътка ли имаш или 2 ? Щот при мен е една (с другата се регулира топло/студено) и аз бях пуснал на горните духалки да ми духа топло, но се оказа, че на дъртите каруци като мойта от средната духалка може само студено да духа и като го сложиш да духа оттам духа хладно - като го преместих да ми духа на джамовете или на краката си духаше топло. Аз сега имам също проблем с парното и няма кой да ми го реши - страшна простотия е това !

и при мен е така 92-ра А не е нормално така мисля поне ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dobri_rally » 15 Ное 2009, 13:13

колеги оправих го.смених термостата и сега има топло.а това че не работи на втора и трета степен е от самия ключ.не правят връзка самите пластинки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dobri_rally » 24 Ное 2009, 22:31

пак нямам втора и трета степен .тоя път не е от пластинките на самия ключ,щото смених ключа и отново не работи на две и три.някакви идеи .благодарности

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dobri_rally » 28 Ное 2009, 23:28

:help: Колеги кажете защо не ми работи 2-а и 3-а степен на парното. :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 30 Ное 2009, 10:23

Резистор,..............
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от tarkalay » 30 Ное 2009, 22:10

резисторчето :yes: сваляш жабката,имаше подоробна тема с това каде се намира

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dobri_rally » 02 Дек 2009, 23:15

Хайде сега да ви видя кой си е научил урока?Парното духа само на 4-та степен.Ключът и резистора са здрави. :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3-ка Black Edition
Мечтае да кара: много неща...
Детайли за колата: много черна....

Мнение от PiMPi » 03 Дек 2009, 0:12

Rio74 написа:и при мен е така 92-ра А не е нормално така мисля поне ...

Нормално е колега, първо и аз се засилих, че нещо не ми е наред ама после се сетих на самата врътка която е за крака/джамове/горе кръга е бял навсякъде но около "горе" е син демек само си минава на студено като го сложиш там. Имах едно време една 90-ка Ауди с климатроник и при нея беше същото климатика духа студено горе ама парното не, явно при първите коли в началото на 90-те са решили, че това топло в лицето не е добре или те успива де да знам. Тук искам да попитам ако си намеря пластмаска с 2-те врътки (или то е цяло табло !?) дали мога да си го преправя това ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м20б25 e46 320d

Мнение от владо4 » 03 Дек 2009, 2:42

мойта е 92 и е с двете вратки. и то4но както казвате в лицето, демек одгоре духа само студено. а в прозорците и краката 6тете запали на вси4ки степени
http://www.vbox7.com/play:489ee371
лудите сме на изчезване

Следваща

Назад към E36