Проблем с температурата на Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с температурата на Е36
Колеги помогнете от известно време стрелката на температурата се вдига и слиза самичка както си карам ,не ми е ходила в червеното а само до толкова до колкото е загряла колата .
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Добре дошъл колега в форума,относно проблема може да идва от температурния датчик който дава информация към уреда,колата обезвъздушена ли е добре,има ли антифриз до определеното място
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Който има м43 да каже,мойто е м42,но мисля,че са на едно и също място но не съм сигурен-точно под всмукателните колектори-цвят мисля,че черен
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Ако стрелката ти стига до нормалното и после в движение спада малко, то тогава най-вероятно не е темп. датчик, а е термостат. Когато е студена забелязал ли си да загрява по-бавно? Това също е признак за заминал термостат.
На мен ми правеше така съвсем в началото като я взех, изкачвам Траянови врата /АМ Тракия/ и като изляза от тунела и почна да спускам температурата падаше. Смених термостата и работата заспа
На мен ми правеше така съвсем в началото като я взех, изкачвам Траянови врата /АМ Тракия/ и като изляза от тунела и почна да спускам температурата падаше. Смених термостата и работата заспа

- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
Re: Проблем с температурата на Е36
Бумърчето написа:Преди време на нашия колега Тонката дръпнах една лекция за функционирането на охладителната система и в частност термостата в същия форум можеш да провериш и чети.Ако всичко е на ред с елементите по системата , вече имаш проблем с таблото на бумъра ти и ти трябва специалист електроник (запознат със схемата да го види)
На мене ми прилича на слабо ел. съединение или студена спойка в таблото. Прегледай си кабелите и връзките на датчика на първо време.
///M3 написа:Ако стрелката ти стига до нормалното и после в движение спада малко, то тогава най-вероятно не е темп. датчик, а е термостат. Когато е студена забелязал ли си да загрява по-бавно? Това също е признак за заминал термостат.

p_besnia написа:Загрява си нормално и бързо като е студена,но самата стрелка да кажем че колата е загряла нормално и е посредата отива най-долу все едно си загасил колата,а другите уреди си работят и след известно време пак се вдигне.
Ако изведнъж стрелката разко отива до долу и после се връща пак разко. То тогава имш проблем с кабелите. Някоя жица прекъсва някъде.
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Аз го имах същия проблем...Даже има и тема пусната, както си е в нормите и изведнъж се смъква една чертичка стрелката и пак си утива у средата...и изведнъж изчезна проблема....Та и аз си го давам като хлабава връзка или нещо по таблото 

- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Възможно ли е да вдига разхода ако термостата е заминал... ?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ето в тази тема съм описал подобен проблем.
viewtopic.php?f=8&t=110003
Може да прегледаш и клипчето за да видиш какво точно се случва със стрелката.
Проблема беше в температурния датчик на главата.
Датчика при М43 е един комбиниран за компа и таблото и струва 29лв. в камор.
Малко е кофти смяната, но не е нещо непосилно за човек който обича да си рови по колата.
Разглобява се половината всмукателен колектор и има достъп до датчика.
viewtopic.php?f=8&t=110003
Може да прегледаш и клипчето за да видиш какво точно се случва със стрелката.
Проблема беше в температурния датчик на главата.
Датчика при М43 е един комбиниран за компа и таблото и струва 29лв. в камор.
Малко е кофти смяната, но не е нещо непосилно за човек който обича да си рови по колата.
Разглобява се половината всмукателен колектор и има достъп до датчика.

- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
Вече се обедих в едно автомобила ми е доста умен и говори само че трябва да си купиш преводач вече са достъпни на пазара -дефектова ти всичко и знаеш кое да подмениш и ли ремонтираш.Инбаче даваш излишни пари...губиш време за удоволствието да караш BMW. И научете по някой език че не пише на български.Подобна проверка във ВАРНА струва 10...20лв. , а нашите коли се нуждаят постоянно от такава за всеки компютърен модул от автомобила.Ще се изненадаш колко са ако не си чел техническата документация на автомобила си и то за съответната година......
- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
Re:
p_besnia написа:Има антифриз и си е до нивото,а този датчик къде се намира?
А ти знаеш ли колко датчика имаш-вържи я на ПС -то и ще разбереш пести време и пари....
15 мнения
• Страница 1 от 1