проблем с вибрации по педала Помощ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- buko89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Convertible
- Мечтае да кара: e 36 M3
- Детайли за колата: golqma bega4ka e
проблем с вибрации по педала Помощ
както карам и забелязах че педела на съединителя почна да вибрира като съм на високи обороти (около 4000)и като го натисна да сменям скорост кракът ми и тои почва да вибрира.Също като я закрепя градско и лекичко бутна съединитея вибрира а скоростите си влизат без проблем. нито съм се удрял някъде нито съм скачал в дупка просто не карах колата 2 дена и проблем.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: проблем с вибрации по педала Помощ
Проблемът ти е за около 2 лв. Виж под педала на съединителя има пластмасова рапидка с гумено капаче. Често тази пластмаса се чупи и педала на съединителя няма ограничител. Оттам и тези вибрации, които се появяват, а може и силен стържещ шум, като от аксиален лагер. Номер 16 и 17 от схемата. Преди месец пуснах подобна тема и стига да я намеря, ще копирам линк.
ПП. Може и да не е от това, прочетох, че педала вибрира и на отпуснат ход, при мен го правеше само когато го натисна докрай. Тогава може да е от съединител притискателен, аксиален лагер, или лягер на входящ вал, това след разглобяване може да се установи.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8%F2%E5%EB

ПП. Може и да не е от това, прочетох, че педала вибрира и на отпуснат ход, при мен го правеше само когато го натисна докрай. Тогава може да е от съединител притискателен, аксиален лагер, или лягер на входящ вал, това след разглобяване може да се установи.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8%F2%E5%EB
- SBS_318ti
- младши ентусиаст
-
- Кара: is-ка S50
- Мечтае да кара: E24 Alpina
!
Да не пускам нова тема тъй като проблема ми е сходен с този на колегата само че става въпрос за спирачката.
На кръстовище примерно , на свободна , със натисната спирачка се чувства как педала на спирачката вибрира и е доста неприятно. Колата си работи равномерно , не мени обороти . От какво може да е тази вибрация на спирачката?
При спиране без значение рязко , плавно , няма проблеми , не трепти и не дърпа на никъде!
На кръстовище примерно , на свободна , със натисната спирачка се чувства как педала на спирачката вибрира и е доста неприятно. Колата си работи равномерно , не мени обороти . От какво може да е тази вибрация на спирачката?
При спиране без значение рязко , плавно , няма проблеми , не трепти и не дърпа на никъде!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: !
SBS_318ti написа:Да не пускам нова тема тъй като проблема ми е сходен с този на колегата само че става въпрос за спирачката.
Преди да сменя дисковете и накладките също имаше вибрации при натискане на педала. Особено се усещаше при движение с по-висока скорост. Най-лошото е когато карах с над 120 км/час и яко натискане на педала, колата едва намаляваше скоростта. Моите дискове си бяха за смяна, имаше износване от 2.5 мм на всяка една от двете повърхности и сега с новите забравих какво е вибрация.
- buko89
- кандидат ентусиаст
-
оправих си бегачката и сложих 15 малко да си повъртя и след бая въртене по4на да да си щрака.колата си рабори перфектно оба4е като натисна съединителя почва да се чува яко виене.та мисля дали може ли да се пръснат пружийнките на съединителя или остава да е лагера на скоросната
- buko89
- кандидат ентусиаст
-
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
Привет на всички.За начало за много години живи и здрави още дълги години да можем да караме любимите ни коли
.Сега по същество моя проблем също е сходен.Значи при движение със скорост около 100 км/h започва съединителя да трепти .При повторно натискане спира за малко, и след няколко минитути започва отново .Тресенето не е чак толкова силно ,средно положение според мен.При каране с нормална градска скорост (50-60 км/h) няма никакъв проблем.Другото което е на място при натискане на съединителя няма значение дали съм на скорост или не ,двигателя странно шуми в купето и се чува някакво странно жужене .Както вика колегата влизат си скоростите като в пирон в кисело мляко
.Ако можете да ми помогнете ще съм ви благодарен много 
Колата е е36 м40 93 година

Колата е е36 м40 93 година
може всичко да е ,да ама не е бмв 

7 мнения
• Страница 1 от 1