BMW газова уредба
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
BMW газова уредба
Имам BMW E36 318 бензин и искам да си сложа газова уребда.
Как се отразява това на колата?
Очаквам вашите мнения и предварително Ви благодаря!
Последна промяна tavit на 02 Сеп 2009, 9:12, променена общо 1 път
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Много добре се отразява. Слагай!
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
Понеже и аз искам да слагам газ та да попитам направо тук - с тоя газов инжекцион не е ли по-гадно ? Имах преди една мазда, сложих ГИ и вместо да ми стане по-евтино почнах да сипвам и газ и бензин. Примерно аз работя на 5км от нас и докато стигна до работата колата тамън е загряла и е сега е минала на газ. По обратния път същото и трябваше да сипвам и газ и бензин. Ако си сложа обикновена газ и паля колата на бензин, чакам я 5мин и мина на газ ще си карам само на газ и ми изглежда по приемливо, но незнам ще стане ли номера !? Колата е 318is М42 купе. На газ идеята е да си се возя пък като искам да се връткам да си минавам на бенз. Може ли да се получи номера и има ли дърво така или не ? Ако може някой дет е компетентен да каже ще съм му много благодарен, защото едни викат "нема проблеми бе слагай", други - "луд ли си - това ще се счупи, онова ще гръмне", трети "ааа само газов инжекцион". Иди разбери кой прав кой не !? Пък и ако някой има опит с актуалните цени да каже ще е супер примерно ГИ=1200лв, обикновена=300лв, симулатори=еди колко си и т.н.
P.S. Абе в целия форум няма ли някой дето с газ да се занимава !?
P.S. Абе в целия форум няма ли някой дето с газ да се занимава !?
- Bareck
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///M
Ами газта е по-твърдо гориво от бензина,и при детонациите в цилиндрите са по-мощни (поне така знам ) и така скъскавяш живота на двигателя.Не съм сигорен,но не е фатално,все пак няма да се карат тези коли цял живот,вече са над 15 години и рано или късно трябва да се сменят,така че не е проблем да сложиш 1 ГИ,пък и в тая криза трябва да се икономисва. 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Bareck написа:Ами газта е по-твърдо гориво от бензина,и при детонациите в цилиндрите са по-мощни...
Не ми е ясно като пишеш нещо не го ли четеш после

Вместо да пишеш глупости вземи прочети някоя книга по темата , не само да преразказваш чутото на пейката пред блока...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- vasko_bawarec
- Потребител
-
- Кара: 320-ка E36
слагай спокойно газ нема нищо страшно ако колата ти работи добре на бензин и на газ ще работи добре,но ако имаш проблеми на газ ще са по добре изразени .Мой савет е ако слагаш газ слагай инжекцион и под инжекцион не разбирам няйкакаф български или турски за 800-900 лева сложи си нещо което нема да се заниваш с него поне 50000 хиляди докато не дойде време за филтри и мембрани .Аз на мойта само филтрите и менбраните сам и сменял ,а я карам вече повече от две години и сам и врътнал 60-70К километра
Колега скоро обсъждахме предимства и недостатъци на обикновената АГУ.Потърси малко и ще си отговориш на доста въпроси.
Но лично аз карам с обикновена газова.Не бих си сложил инжекцион на компакта поради няколко причини(не ме разбирайте погрешно ,че инжекциона е по лошо нещо
) ,но
1.е доста скъп.Може би хубавите са към 1200-1500 лв.Вече има Е36-ци за по 3000-3500 лв ,така 4е че да инвестирам 1/2 от цената в инжекцион не ми се струва добра идея.
2.Второти и по важно за мен е ,че там всичко става с комп.Неможеш да бараш нищо по газовата без да ходиш на сервиз.Например не можеш да обогатиш/обедниш сместа и т.н.
Това е мое мнение.Не искам да пораждам отново спорове както във всяка тема за газта.
Но лично аз карам с обикновена газова.Не бих си сложил инжекцион на компакта поради няколко причини(не ме разбирайте погрешно ,че инжекциона е по лошо нещо

1.е доста скъп.Може би хубавите са към 1200-1500 лв.Вече има Е36-ци за по 3000-3500 лв ,така 4е че да инвестирам 1/2 от цената в инжекцион не ми се струва добра идея.
2.Второти и по важно за мен е ,че там всичко става с комп.Неможеш да бараш нищо по газовата без да ходиш на сервиз.Например не можеш да обогатиш/обедниш сместа и т.н.
Това е мое мнение.Не искам да пораждам отново спорове както във всяка тема за газта.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
tavit написа:Имам BMW E36 318 бензин и искам да си сложа газова уребда.
err0r написа:На колата от профила ли искаш да слагаш газ?
bum_bum написа:Ако наистина караш М- ка слагай смело, тя направо е мислена за газ тая кола
Добре де колеги момчето е написало каква кола кара защо му се заяждате той съвсем точно и ясно си е написал какво кара и на какво иска да сложи газ а вие му се подигравате и то и двамата сте хора дето сте много ама много наясно с нещата
За кво го ебавате ...
А относно по темата за съм с газови инжекцион на SimGAС български ( http://stargas-bg.com/price ) доволен съм много от него колата ми ( BMW e36 318is M42 ) върви добре и гори нормално и определено ми излиза доста по евтино отколкото на бензин

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Desso написа:Колега скоро обсъждахме предимства и недостатъци на обикновената АГУ.Потърси малко и ще си отговориш на доста въпроси.
Но лично аз карам с обикновена газова.Не бих си сложил инжекцион на компакта поради няколко причини(не ме разбирайте погрешно ,че инжекциона е по лошо нещо) ,но
Софтуер-кабел-лаптоп и си в играта. Това съм го виждал от френд.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!