Теч в купето
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Теч в купето
Здравейте колеги,
Имам много неприятен проблем с теч в купето на Е36 купе. Наскоро установих, че от дясно не от към водача и от пред и отзад под стелките е много мокро дори направо има огромна локва. Водата е чиста, което ме кара да си мисля, че се стича от някъде а невлиза отдолу. По пътя на логиката разглобих половината кола и установих, че когато пръскам с маркуч отпред на предното стъкло и по точно в ъгала от страната на пътника се стича в краката на пътника в купето.
Някъде някога бях чел, че има някакви отточни тръбички отпред под чистачките и се питам дали не са се запушили, но неможах да ги намеря. Ако някой има информация или идея как да спра този теч по въпроса моля да помогне, защото идва есен и зима и става страшно.
Имам много неприятен проблем с теч в купето на Е36 купе. Наскоро установих, че от дясно не от към водача и от пред и отзад под стелките е много мокро дори направо има огромна локва. Водата е чиста, което ме кара да си мисля, че се стича от някъде а невлиза отдолу. По пътя на логиката разглобих половината кола и установих, че когато пръскам с маркуч отпред на предното стъкло и по точно в ъгала от страната на пътника се стича в краката на пътника в купето.
Някъде някога бях чел, че има някакви отточни тръбички отпред под чистачките и се питам дали не са се запушили, но неможах да ги намеря. Ако някой има информация или идея как да спра този теч по въпроса моля да помогне, защото идва есен и зима и става страшно.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Теч в купето
Dominik написа:Здравейте колеги,
Колега , водата в купето може да влиза от няколко места :
1. От гарнитурата на "прасето" , която уплътнява м/у пластмасовия корпус на прасето и купето (точно под вентилатора , под чистачките)
2.От отделението на ЕКУ-то - ако уплътненията дето пазят да влиза вода в отделението на ЕКУ-то са се капали ....(намира се точно зад мястото за акумулатора)
3. От предносто стъкло (малко вероятно )...
Както сам каза , трябва да преледеаш тези отводнителни канали , те се намират пак там - под вентилатора ....
За целта трябва да отвиеш ламаринената преграда пред вентилатора и те се виждат - представляват широки , сплеснати гумени тръби...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
няма да сваляш барчето
махаш часовника/борда, след това конзолата със запалката вдигаш нагоре и вадиш и ще видиш маркуча за конденза.
махаш часовника/борда, след това конзолата със запалката вдигаш нагоре и вадиш и ще видиш маркуча за конденза.

Днес махнах ламарината, но никъде немога да намеря маркучи, които да отвеждат водата надолу. Като застана пред колата и като бръкна надолу има само една дупка от страната на пътника, а от другата страна немога да намеря нищо:( Там е толкова тясно и има толкова неща, че незнам как изобще ще разбера от къде ми влиза вода в купето:(
Махнах и часовника и там няма влага и мокро...
Помощ...
Махнах и часовника и там няма влага и мокро...
Помощ...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
колега, каква ламарина си махнал? там няма ламарини.
и маркуча се пада пред скоростния лост към краката на шофьора.. между скоростната кутия и тунела и е много къс, не можеш да го набараш ако не си на канал.
и маркуча се пада пред скоростния лост към краката на шофьора.. между скоростната кутия и тунела и е много къс, не можеш да го набараш ако не си на канал.

11 мнения
• Страница 1 от 1