Въглероден филтър за м52: смяна и функция ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Harrys
- Потребител
-
- Кара: e36 320 Touring
Въглероден филтър за м52: смяна и функция ?
Здравейте, колеги! Колата ми е е36 М52 и доста време гледам тая пластмасова кутия и се чудя за какво е. Рових в RealOEM-а и намерих това: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=10
Доколкото разбирам е някакъв филтър и бензина минава през него, та въпроса ми е горе- долу каква му е функцията и кога трябва да се сменя. Благодаря предварително за отговорите Ви!
Доколкото разбирам е някакъв филтър и бензина минава през него, та въпроса ми е горе- долу каква му е функцията и кога трябва да се сменя. Благодаря предварително за отговорите Ви!
- StefotoBMW
- Потребител
-
- Кара: Е36 Купе
- Мечтае да кара: Същото с индекс ///М
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
- vasko_bawarec
- Потребител
-
- Кара: 320-ка E36
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
- vasko_bawarec
- Потребител
-
- Кара: 320-ка E36
От друга подобна тема...
Че е филтър-филтър е...И по-точно такъв, който задържа горивните пари от резервоара да не
излизат свободно в атмосферата и е запълнен с активен въглен. В някои страни има забрана за
свободното изпускане на парите от резервоара и за техния пазар двигателите излизат, именно, с тази
система. И за да не се губи горивото във филтъра, тук на помощ идва активният въглен, в който се
натрупват горивните пари, а посредством разреждането в пълнителния тръбопровод те се
изсмукват и заедно с определено количество въздух постъпва в цилиндрите и там изгаря. По този
начин се регенерира и активният въглен, който след гореописаната операция е готов да "поеме" ново
количество горивни пари.
Driver's Racing Team
8 мнения
• Страница 1 от 1