Вибрации в предницата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 340, e34 530, e30 328, e87 120d
Мечтае да кара: E30 M3 Evo Touring ,E34 M5 Touring
Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт

Вибрации в предницата

Мнение от Mecho Puh » 07 Авг 2009, 15:06

Сега вече съм на морето,но по пътя насам ми се случи странна случка - при висока скорост 120 - 160км/ч,при плавен ляв завои предното ляво колело започна да вибрира сякаш се опитваше да се откъсне от колата,оплаших се и пипнах спирачката и проблема изчезна,но след секунди започна отново,като намалих под 120 проблема изчезна и нямаше проблем в завоите,покъсно по пътя забравих и пак подкарах по магистралата по бързичко и забелязах че проблема изчезва над 150-160км/ч,по късно забелязах че се опитва и при десните завои но в много по лека степен.....досега не ми се беше случвало подобно нещо,проверих да не би случаино да има нещо разхлабено но не видях :roll: ,след по обстоен преглед забелязах че шарнирите са за смяна,ама ще изкарат до софия,просто не знам какво да правя....забравих да кажа ,колата е Е36 320 купе '97, ако според вас има значение ден преди да тръгна смених накладки и предните гуми,смених мишелина с по нов, не съм го карал в софия и нямам наблюдения дали е възможно тои да е виновника,даите съвети,предложения или коментари,но моля без простотии,знам че е лято и обичате да осирате темите 8) но за мене това е проблем и моля за сериозно отношение,мерси
Едно не мога да разбера - хората все си чистят мухите от предните стъкла,а на мене все са ми отстрани
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от al3xx » 07 Авг 2009, 16:12

Ми шарнири и също щом си сменял гумите може да е лош баланс . Биалетки виж също . Но най вероятно е от шарнирите и не си прави експерименти да караш като луд има си ограничение 130 на магистралата и колата като не ти е изправна не рискувай да се размажеш като ваденка някъде карай леко !
http://www.clip4e.com/play.php?id=45143& -ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА !!!

[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 07 Авг 2009, 17:42

al3xx написа:Ми шарнири и също щом си сменял гумите може да е лош баланс . Биалетки виж също . Но най вероятно е от шарнирите и не си прави експерименти да караш като луд има си ограничение 130 на магистралата и колата като не ти е изправна не рискувай да се размажеш като ваденка някъде карай леко !

И за мен е външен къс шарнир ;)
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320i

Мнение от mitkosulev » 07 Авг 2009, 19:30

шарнир е и моята миналото лято ми извъртя същия номер за морето ;)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Авг 2009, 23:08

Шарнирите са 100%, даже е писано горе във важните темии за това тресене в завой ;)
И то по скоро от тампона който е отдолу.
Слагай шарнири без тампон, като тези на Е30 и ще са доста по трайни :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Re: Вибрации в предницата

Мнение от C8699HX » 08 Авг 2009, 10:00

Mecho Puh написа:Сега вече съм на морето,но по пътя насам ми се случи странна случка - при висока скорост 120 - 160км/ч,при плавен ляв завои предното ляво колело започна да вибрира сякаш се опитваше да се откъсне от колата,оплаших се и пипнах спирачката и проблема изчезна,но след секунди започна отново,като намалих под 120 проблема изчезна и нямаше проблем в завоите,покъсно по пътя забравих и пак подкарах по магистралата по бързичко и забелязах че проблема изчезва над 150-160км/ч,по късно забелязах че се опитва и при десните завои но в много по лека степен.....досега не ми се беше случвало подобно нещо,проверих да не би случаино да има нещо разхлабено но не видях :roll: ,след по обстоен преглед забелязах че шарнирите са за смяна,ама ще изкарат до софия,просто не знам какво да правя....забравих да кажа ,колата е Е36 320 купе '97, ако според вас има значение ден преди да тръгна смених накладки и предните гуми,смених мишелина с по нов, не съм го карал в софия и нямам наблюдения дали е възможно тои да е виновника,даите съвети,предложения или коментари,но моля без простотии,знам че е лято и обичате да осирате темите 8) но за мене това е проблем и моля за сериозно отношение,мерси

Колега 1-вите 2 реда ми бяха достатъчни по надолу не съм чел,имах същия проблем сменях шарнири тамопони какво ли не правих,в крайна сметка се оказа,че имах съвсем лек луфт на рейката и накрайницити ми бяха заминали (и 4-те ! ) на скоро ми се наложи да сменям рейка и накраиници и от тогава вече нямам проблеми!Казаха ми,че се получава нещо като резонаторно движение и точно заради това като чукнеш леко спирачката се оправя,защото точно в този момент се успокоява и това резонаторно движение изчезва!Моят съвет е 1-во виж дали имаш някакви луфтове на рейката и най вече накрайниците!Но по принцип не е изключено ако имаш заминал шарнир от него да е проблема.Успех дано да го оправиш,защото е много неприятно и ако ти се случи на дълаг път както на мен ми се случи 1-вия път .................................... ;)
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 340, e34 530, e30 328, e87 120d
Мечтае да кара: E30 M3 Evo Touring ,E34 M5 Touring
Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт

Re: ...

Мнение от Mecho Puh » 08 Авг 2009, 12:34

Мерси за съветите,диагнозата е ясна,решението ще изчака докато се върна от морето,а до тогава по-полека....
Едно не мога да разбера - хората все си чистят мухите от предните стъкла,а на мене все са ми отстрани
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 комби

Мнение от samsurnik » 08 Авг 2009, 12:56

колега и аз го имах същия проблем има и тема с това, тресене само при скорост 140 км преди и след това няма нищо решение: шарнири + външни накрайници и кормилни щанги смених тези неща и колата сега перфектна
жена с малки гърди е като село без начално училище - няма от къде да започнеш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 08 Авг 2009, 15:23

Ми то ясна работата - преглеждаш шарнирите , накраиниците , тампоните , гуми с джанти и "тресенто" го няма ..... Тая тема май за ключ :roll:

Назад към E36