Стартерът не върти! - МЪЛЧАНИЕ!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Стартерът не върти! - МЪЛЧАНИЕ!!!
Колеги моля ви помогнете! Значи от известно време започна да ми свети лампата на акумулаторът (червената с плюсът и минусът), по време на движение изгасваше. Акумулаторът почна да ми пада, зареждах го така няколко пъти, като останах с впечатлението че проблемът е от него! Веднъж ми извъртя същият номер като днес - просто при въртене на ключът за запалване - няма нищо! - ТИШИНА!.....Днес реших да пробвам с чисто нов акумулатор дали ще палне, но пак същото - ТИШИНА!....помня само че последният път като успях да я запаля от стартера дойде едно като леко престъргване---обикновенно такъв звук идва при слаб акумулатор (все едно няма сила да завърти!)....Какъв може да ми е проблемът?
- staevski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 36 1,8 i & DK E30
- Мечтае да кара: e 30-ската си преобразена
Re: Стартерът не върти! - МЪЛЧАНИЕ!!!
Абсолютно същия проблем имах, само че си купих нов акомулатор и след като ми направи същия номер почнах да го ровя и се оказа че е контактния ключ. Сваляш пласмасовия охлюв от самата ключалка, разглабя се внимателно, разтягат му се лако пруинките вътре и си готов.bobolink написа:Колеги моля ви помогнете! Значи от известно време започна да ми свети лампата на акумулаторът (червената с плюсът и минусът), по време на движение изгасваше. Акумулаторът почна да ми пада, зареждах го така няколко пъти, като останах с впечатлението че проблемът е от него! Веднъж ми извъртя същият номер като днес - просто при въртене на ключът за запалване - няма нищо! - ТИШИНА!.....Днес реших да пробвам с чисто нов акумулатор дали ще палне, но пак същото - ТИШИНА!....помня само че последният път като успях да я запаля от стартера дойде едно като леко престъргване---обикновенно такъв звук идва при слаб акумулатор (все едно няма сила да завърти!)....Какъв може да ми е проблемът?
- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
И мен ми изглежа все едно не ти работи имобилайзера. Как обаче да го оправиш не мога да ти кажа точно.
- drift_streets
-
-
- Кара: Кольо
- Мечтае да кара: Параход с шпер
- Детайли за колата: ///М паркети
Колега да знаеш че или е от четките на стартера или щепсела моита го правеше същия номер и се оказа четки на стартера.
П.С Едина съвет от мен ако решиш ти да сваляш стартера да знаеш че доста пъти ще
голяма врътня е свалянето 
П.С Едина съвет от мен ако решиш ти да сваляш стартера да знаеш че доста пъти ще
голяма врътня е свалянето - Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
drift_streets написа:Колега да знаеш че или е от четките на стартера или щепсела моита го правеше същия номер и се оказа четки на стартера.![]()
+1
Колега, аз имах същият проблем и се оказа в стартера-ремонтираха ми го и сега всичко е ок
- drift_streets
-
-
- Кара: Кольо
- Мечтае да кара: Параход с шпер
- Детайли за колата: ///М паркети
bobolink написа:Не зная зали е от имабилайзера...на стартера сменях четките миналата година...не ми се вярва толкова бързо да се скапят?....само мога да кажа...че като завъртя да запаля и на лампата с плюсът и минусът леко намаля светлината.....
Ами колега виж да не е замасило някаде

- agent smit
- младши ентусиаст
-
Свали стартера и го прегледай да не окъсява някъде по намотките. Щом ти намаля светлината на лампата при положение старт на ключа, а не върти значи окъсява някъде. Също така проблема може да е от номер 3 на скицата:

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Може и втулките да са заминали на стартера и от там да дава на късо,защото се допират корпуса на ротора и основата на статора
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
Macros написа:drift_streets написа:Колега да знаеш че или е от четките на стартера или щепсела моита го правеше същия номер и се оказа четки на стартера.![]()
+1
Колега, аз имах същият проблем и се оказа в стартера-ремонтираха ми го и сега всичко е ок
+1 четки, ротор и бендикс + работа 70лв, искаха и 80 за демонтаж и монтаж после ама в нас на канала си ги спестих
- C.Cvetanov
- Потребител
-
Преди да се вкарваш в некакви филми, си провери масата от купето към двигателя, отдолу е някъде, да не те излъжа май от дясно до тампона на двигателя! Ама може и да бъркам:)
кола без турбо, е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти прави кеф
))
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2