Съединител 318ис проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
Съединител 318ис проблем
Последна промяна mafiata_ на 03 Авг 2009, 16:04, променена общо 1 път
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
също така може ли някои да ми каже какво му е по специалното на тоя феродовиа диск който е без демпферни пружини защото е 2 пъти по скъп 
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
разликата между този с демферните пружини и този без е това че в случая когато нямаш демферни пружини на феродовия диск си с демферен маховик това е при колите със заводска клима а в другия случй си с нормален маховик и демферните пружини ти вървят барабар с феродото
Чувал съм че на няколкоо феродота се сменя и демферен маховик но за това нека и други кажат ...
А иначе за скоростите дето не влиза първа да не да сте скапали и скоростната кутия нещо и то по точно синхронизатори на първа скорост ...
Чувал съм че на няколкоо феродота се сменя и демферен маховик но за това нека и други кажат ...
А иначе за скоростите дето не влиза първа да не да сте скапали и скоростната кутия нещо и то по точно синхронизатори на първа скорост ...
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
.....Слет като смениха коаксиалния лагер ....
Колега,лагерът е аксиален!При някои стари автомобили (например Москвич 408),съединителят се притиска посредством коксов елемент
Колега,лагерът е аксиален!При някои стари автомобили (например Москвич 408),съединителят се притиска посредством коксов елемент
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
PNR написа:разликата между този с демферните пружини и този без е това че в случая когато нямаш демферни пружини на феродовия диск си с демферен маховик това е при колите със заводска клима а в другия случй си с нормален маховик и демферните пружини ти вървят барабар с феродото
Демпферният маховик на автомобилите с клима е желателно да се смени след като се провери повърхността на огледалния диск и състоянието на демпферните пружини и те не са в нормата. Обикновено при правилна експлоатация няма надиране повърхността на огледалния диск, но пружините с времето и километрите изпускат. При свалена скоростна кутия и съединител с две ръце се хваща маховика и се пробва да се завърти надясно и наляво. Когато маховика не може да се отмести, значи пружините са в ред. Има ли дори и незначително отместване, примерно 1-2 см, пружините са изпуснали. Може и така да се кара, но не бива да се забравя, че е възможно и напълно дефектиране на маховика и всички последствия от това.
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
не знам слад като минахме 200 км 1ва започна да влиза, но трудно с повечко сила, някой ми беше казал 4е феродото било повече и не отделяло както трябва, трябвало да се покара малко колата и щяло да се оправи, други пак казват че трябвало да се смени и огледалиня диск (претискателня) , но знам ли ?
- ned_gm28
- ентусиаст
-
mafiata_ написа:не знам слад като минахме 200 км 1ва започна да влиза, но трудно с повечко сила, някой ми беше казал 4е феродото било повече и не отделяло както трябва, трябвало да се покара малко колата и щяло да се оправи, други пак казват че трябвало да се смени и огледалиня диск (претискателня) , но знам ли ?
А вилката сменихте ли?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
mafiata_ написа:също така може ли някои да ми каже какво му е по специалното на тоя феродовиа диск който е без демпферни пружини защото е 2 пъти по скъп
Цената и на двата вида феродов диск е една и съща- към 200 лв., може и малко повече. Просто в твоя случай е имало дискове от различни производители, или от еднакви, но единият от тях е бил рециклиран и вероятно за това е с два пъти по-ниска цена.
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
най добрия вариант е като се сменя да се смени всичко претискател лагер феродо и да забравиш за това място наколата доста време не идва кой знае колко по голяма разлика със мяна на всичко и смяна само на феродо и лагер 
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
А вилката сменихте ли?
не е сменена вилката
Последна промяна mafiata_ на 03 Авг 2009, 16:33, променена общо 1 път
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Re: А вилката сменихте ли?
Имаше интересна тема, относно зацепването и отделянето на съединителя след смяна, което е в твърде високо положение на педала. Според някои от колегите, това е нормално и е само въпрос до свикване, според други не е нормално, защото не може напълно да зацепи съединителя. В днешната моя тема има точно обратното явление- след смяна на съединителя в пълен комплект започна да отделя и зацепва в средно положение, а преди смяната го правеше в по-горно. Ниското положение на педала при отделяне може да е причината за трудното влизане на скоростите.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
Re: А вилката сменихте ли?
mafiata_ написа:не е сменена вилката
Грешка
- ned_gm28
- ентусиаст
-
Когато педалът на съединителят е отпуснат напълно,аксиалният лагер не трябва да докосва диафрагмената пружина
След тази ВАЖНА особеност,нормалното е нов съединител да отделя по-ниско!С износването,съединителят започва да отделя по-високо!Това правило обаче,важи само ако съединителят е с ръчна регулировка
Ако е саморегулиращ се,то тогава регулирането на луфта между аксиалния лагер и диафрагмената пружина се самонастройва автоматично и следователно педала на съединителя си отделя на едно и също място,докато толкова се износи,че започне да буксува.(не зная как е при Е36,просто още не ми се е налагало да пипам там
)
П.П. Извинявам се,че чак сега се доуточнявам и доизяснявам,но когато започнах да го правя на момента мисе срина нещо интернета...
П.П. Извинявам се,че чак сега се доуточнявам и доизяснявам,но когато започнах да го правя на момента мисе срина нещо интернета...

Последна промяна ned_gm28 на 04 Авг 2009, 23:02, променена общо 1 път
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
не знам имам усещането че съединителя отделя толкова ниско че дори изопщо не отделя
скоростите на право ги бия се едно на пуло съединител и за тва влизат трудно, а в същото време съм натиснал педала до край ... 
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
ned_gm28 написа:Когато педалът на съединителят е отпуснат напълно,аксиалният лагер не трябва да докосва диафрагмената пружинаСлед тази ВАЖНА особеност,нормалното е нов съединител да отделя по-ниско!С износването,съединителят започва да отделя по-високо!
Точно така е.
Никой не мое ма връне на селу!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2