Ключ за фарове при компакт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Tron
- Потребител
-
- Кара: e30 320i, e36 318ti, clk kompressor
Ключ за фарове при компакт
Колеги поиграх си с търсачката, но не намерих нищо по въпроса за компакт. Искам да си сменя крушките на ключетата за фаровете и тези за мъгла, че не светят. Някой има ли опит със ваденето на тези ключета, без да разглабям цялото табло?
Развиваш кръглите врътки на ключовете (просто въртиш обратно на часовниковата). Сваляш панелчето - има малко отворче в долната страна, в което да подпъхнеш нещо много тънко.
От този момент вариантите са 2:
1. Без да сваляш таблото със скоростомера, можеш с пинсетка да си свалиш старата крушка, която е хваната на нещо като кръгла стойка. Купуваш си нови от Дару за 10ина лв. бройката (при новите Компакти >95, са с един извратен цокъл и са скъпи) Монтираш и караш няколко месеца докато изгори.
2. Сваляш таблото и запояваш набързо по един светодиод от всяка страна с резистор, какъвто ти харесва. Мисля че сложих 1kOhm на моите. Купих си оранжеви диоди и си джиткам така поне година вече. Няма да изгорят.
Ако те интересува как се сваля самия ключ: Трябва да свалиш уредите (целия Instrument Cluster) и черната лайстна около тях. Самия ключ е хванат за таблото с 2 "чопчета" отгоре и отдолу. Можеш да натиснeш само едната страна и да буташ силно навътре.
(Ако нещо си нараниш лайстната около километражите, имам такава без забележка за продан
)
От този момент вариантите са 2:
1. Без да сваляш таблото със скоростомера, можеш с пинсетка да си свалиш старата крушка, която е хваната на нещо като кръгла стойка. Купуваш си нови от Дару за 10ина лв. бройката (при новите Компакти >95, са с един извратен цокъл и са скъпи) Монтираш и караш няколко месеца докато изгори.
2. Сваляш таблото и запояваш набързо по един светодиод от всяка страна с резистор, какъвто ти харесва. Мисля че сложих 1kOhm на моите. Купих си оранжеви диоди и си джиткам така поне година вече. Няма да изгорят.
Ако те интересува как се сваля самия ключ: Трябва да свалиш уредите (целия Instrument Cluster) и черната лайстна около тях. Самия ключ е хванат за таблото с 2 "чопчета" отгоре и отдолу. Можеш да натиснeш само едната страна и да буташ силно навътре.
(Ако нещо си нараниш лайстната около километражите, имам такава без забележка за продан
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Що пък да изгорят бързо?Освен това крушката може да се смени и без да се сваля ключа, стига да са ти тънки пръстите и да успееш да я напипаш 

5 мнения
• Страница 1 от 1