имам едно питане за ел стакла

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

имам едно питане за ел стакла

Мнение от Банго » 12 Юли 2009, 20:03

Някои слагал ли си е ел стакал на кола която е нямало преди и какво е използвал освен машинките и копчетата смисъл какво трябва да си купя?
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 12 Юли 2009, 23:01

аре бе колеги всички ли си купихте колите с екстри ? :mhihi: :mhihi:
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото има

Мнение от kalin_10 » 12 Юли 2009, 23:23

Ами аз на компота нямах,но си сложих;) Взех си механизмите с моторчетата и копчета.Отидох при един еладжия погледна за какво става на въпрос и ми каза ела утре.На другия ден си беше направил една кутиика с релета и бушони,прекара кабелаците до тая кутийка,след това до вратите и всичко си е 6 точки;)Понеже нямам комфорт модул го направи по този начин,предполагам,че ако го имаш тоя модул трябва да се вържат към него :dunno: С това мога да помогна ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 27 Юли 2009, 22:00

kalin_10 написа:Ами аз на компота нямах,но си сложих;) Взех си механизмите с моторчетата и копчета.Отидох при един еладжия погледна за какво става на въпрос и ми каза ела утре.На другия ден си беше направил една кутиика с релета и бушони,прекара кабелаците до тая кутийка,след това до вратите и всичко си е 6 точки;)Понеже нямам комфорт модул го направи по този начин,предполагам,че ако го имаш тоя модул трябва да се вържат към него :dunno: С това мога да помогна ;)

да бе ясно ама аз да питам предполагам че някои си е слагал и за това питам аам акоима комфорд как ще стане?
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 31 Юли 2009, 23:37

аре бе колеги кажете нещо повече имам машинки ама незна как седят нещата с връзването
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 01 Авг 2009, 0:17

колега положението е следното....единия варянт е да си с конфорт модула , а другия е да си с по старата инсталация и силовите копчета.
1. Конфорт модула от по ново Е36 се намира зад жабката . Има няколко букси в него , жълта, бяла и тн. с няколко думи 4000 кабелчета отиват там. отделно е вързан и за централното и тн. При този случаи копчетата са ти тези с малката букса. Монтажа на инсталацията не е невъзможен ,но е многоооо работа. Трябва да я свалиш директно от кола донор за да стане нещо. Предимството е че чрез разни релета се командва всичко, копчетата не нагарят, стъклата се затварят автоматично след заключване и тн.
2. Стария варянт с копчетата с дебелите пинове и големите бели букси ( на задните врати са сини) Тук е доста лесно. Намираш си един по нормален + от някъде които да е активен при контакт . После едно 30 амперово бушонче и тн. След това монтираш 4 те копчета с барчето за тях, после задните две на вратите и се започва с безкраини метри кабеляци и тн. Схемата е лесна.

При двата случая трябва да използваш механизми за вратите от модел с ел. пакет. Купуваш всичко комплект както е. Разнитваш ръчните и с една занитвачка монтираш механиките. Вратите си имат отвори и за двата модела механики и всичко пасва супер.
Последна промяна ares2 на 02 Авг 2009, 20:19, променена общо 1 път

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: имам едно питане за ел стакла

Мнение от vld » 01 Авг 2009, 11:47

cherveia написа:Някои слагал ли си е ел стакал на кола която е нямало преди и какво е използвал освен машинките и копчетата смисъл какво трябва да си купя?

Aз съм си слагал, не е толкова трудно колкото го описват колегите.
Щом няма ел.стъкла не вярвам да има и комфорт модул, та в тоя ред на мисли комфорт модула се връзва към стъклата за да ги вдига когато задържиш ключа в крайно затворено положение, с други думи и да го няма стъклата пак ще си работят.
Аз тогава направих механичния монтаж сам, после лъчо ми навърза кабеляка.
Иначе в БМВ ЕБА има схема за инсталацията ,ако си наясно с жиците ще се справиш, всичко е описано по цветове и по пиное - кое как къде и защо.
Механичния монтаж не вярвам да ти е проблем, при положение, че си раглобил толкова коли ;)
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 01 Авг 2009, 11:57

Има разлика в окабеляването което е със и без комфорт модул, както и разлика в копчетата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 04 Авг 2009, 22:13

абе аз и механичната част и електрическата не са ми трудни ама не бях много на ясно дали има без комфорт демек да не слагам 100км.кабели и да минава през въпросният комфорт а направо от машинките на копчетата и да съм готов и маи така ще стане
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 04 Авг 2009, 22:16

колега става така. копчетата са от стария модел с големите букси.
аз правих на две коли до сега. ако искаш пиши и ще обменим опит. Става лесно. Само си намери кабели с подходяща дебелина

Назад към E36