Малко помощ: Биелен лагер или бутален болт ?!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
Малко помощ: Биелен лагер или бутален болт ?!?
Здравейте!
"Може да е писано някъде преди това, но нещо не успях да се справя със "сърча" да намеря като моя проблем"
Бихте ли ми дали съвет, ако някой си е патил, знае или как може да се разбере, къде може да е проблема с тракане на двигателя при дадени обороти - в биелен лагер или бутален болт?
При обороти над 2500 до към 4000 се чува тракане само в първия момента като отпуснеш газта и след това изчезва, когато се подава газ го няма тракането в дадените обороти, също така и при движение на скорост без да подаваш газ!
Познати казват, че вероятно е биелен лагер, а в сервиз я закарах да я чуят и се съмняват че може и бутален болт да е!
Мерси предварително на отзовалите се
"Може да е писано някъде преди това, но нещо не успях да се справя със "сърча" да намеря като моя проблем"
Бихте ли ми дали съвет, ако някой си е патил, знае или как може да се разбере, къде може да е проблема с тракане на двигателя при дадени обороти - в биелен лагер или бутален болт?
При обороти над 2500 до към 4000 се чува тракане само в първия момента като отпуснеш газта и след това изчезва, когато се подава газ го няма тракането в дадените обороти, също така и при движение на скорост без да подаваш газ!
Познати казват, че вероятно е биелен лагер, а в сервиз я закарах да я чуят и се съмняват че може и бутален болт да е!
- Vai-Holding
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: някво 325
Re: Малко помощ: Биелен лагер или бутален болт ?!?
Колега сигорно ще е биелния лагер.kyna написа:Здравейте!
като кара6 колата на скорост и дава6 гас малко колкото да не спира тогава ли се чува или само при определени обороти
Горчивината от лошото качество остава много по дълго от удоволствието от ниската цена.
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
Не!
При обороти над 2000 - 2500 до към 4000 се чува тракане само в първия момента като отпуснеш газта и като подаваш леко газ в тези обороти да подържаш скоростта - при отнемане на газта.
Но преди два дена си взех колата от сервиза и наистина се оказа биелен лагер - на 3ти цилиндър - беше заприличал на яйце
Сега вече всичко е ок! Добре, че навреме го оправих, преди да е надрал коляновия вал
При обороти над 2000 - 2500 до към 4000 се чува тракане само в първия момента като отпуснеш газта и като подаваш леко газ в тези обороти да подържаш скоростта - при отнемане на газта.
Но преди два дена си взех колата от сервиза и наистина се оказа биелен лагер - на 3ти цилиндър - беше заприличал на яйце
Сега вече всичко е ок! Добре, че навреме го оправих, преди да е надрал коляновия вал
- Vai-Holding
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: някво 325
браво браво колко пари4ки ти взеха за смянаkyna написа:Не!
Горчивината от лошото качество остава много по дълго от удоволствието от ниската цена.
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
Комплекта лагери е около 60-70 лв. - смениха ги и 4те ( и на 1ви цилиндър беше почнал да заминава)
труд 110 лв
масло и филтри
общо 280 лв
PS : по горе не бях написал, че тоя проблем го има само като загрее двигателя, при студен двигател маслото е по гъсто и уплатнява и не се чува тракането!
труд 110 лв
масло и филтри
общо 280 лв
PS : по горе не бях написал, че тоя проблем го има само като загрее двигателя, при студен двигател маслото е по гъсто и уплатнява и не се чува тракането!
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
А от какво се стигна до там 
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
Защо се получи това с лагерите и аз не знам и никой, който питах не ми каза - просто им е дошло времето!
А двигателя е точно на 200 000 км.
Предполагам, че прединия собственик доста го е " ръчкал" или ми е превъртян километража и е на доста повече км.
А двигателя е точно на 200 000 км.
Предполагам, че прединия собственик доста го е " ръчкал" или ми е превъртян километража и е на доста повече км.
Двигателите на колите след 96' са проектирани да издържат 3000 работни часове. Инженерите казват: 3000h със средна скорост 100кm/h = 300 000km. Тогава двигателя е за основен ремонт.
Неправилна употреба, разбира се може да скапе двигателя по-рано.
Както казваш когато е студена проблеми е нямало. Е то ако сменяш маслото на 5000 и не преминаваш 3000об/мин двигателя ще е вечен.
И аз смених всичките лагери на коляновия вал наскоро такаче споко.
Неправилна употреба, разбира се може да скапе двигателя по-рано.
Както казваш когато е студена проблеми е нямало. Е то ако сменяш маслото на 5000 и не преминаваш 3000об/мин двигателя ще е вечен.
И аз смених всичките лагери на коляновия вал наскоро такаче споко.
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Колеги да питам,а вала шлаифахте ли,защото на мен ми предстои смяна на всички лагери и се чудя дали ще има нужда от шлаиф.То като го сваля вала и го измеря ще си каже сам де,но ми е любопитно при вас как е било.
Изрода написа:Колеги да питам,а вала шлаифахте ли,защото на мен ми предстои смяна на всички лагери и се чудя дали ще има нужда от шлаиф.То като го сваля вала и го измеря ще си каже сам де,но ми е любопитно при вас как е било.
Аз не съм шлайфал - нямаше нужда.
Вала трябва да го види някой майстор, който ще ти каже най добре. Може да шлайфа само някоя шийка.
Лагерите са изработени от сплав, която е с по-малка твърдост от тази на вала. Много трудно може да го надереш. Освен ако не си карал без масло.
Имай в пред вид че след смяна на лагерите трябва да "галиш" двигателя през първите 4000км.
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
И аз не съм шлайфал вала - нищо му нямаше - не беше надран!
И на мен ми казаха, че трябва да го "галя" до сл. смяна на масло.
И на мен ми казаха, че трябва да го "галя" до сл. смяна на масло.
12 мнения
• Страница 1 от 1