акумолатор за 318
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
акумолатор за 318
Хора кажете какъв акумолатор да си взема за BMW318 защото днес ми се скапа моя
.Колко Ah и А максимално мога да му сложа.Ще му стане ли нещо на возилото ако сложа 85Ah. 

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Ако си без климатик - 50 амперчаса, ако си със - 65. Ако имаш и яка музика - може и тоя дето си го намислил
.

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Ами Монбат стават. Ако караш предимно градско със чести стартирания на двигатела е добре от време на време да го дозареждаш акумулатора за по една нощ на зарядно, защото няма време да се дозареди в колата от честите стартове. Преди да го хвърлиш тоя иди да му проверят електролита и може да се разминиш с купуването на нов.
ПП. Ти като си от Пловдив - що не идваш на сбирките в неделя
.
ПП. Ти като си от Пловдив - що не идваш на сбирките в неделя

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Какви са тия глупости бе човек - че той и чисто нов да е като го закъсиш - извирането на една клетка е най-малкото нещо дето може да стане
.
ПП. Събираме се всяка неделя от 16:00 часа в кафето на кино Фейсис във Тракия. Може да минеш тая дето идва да се запознаем.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=5643

ПП. Събираме се всяка неделя от 16:00 часа в кафето на кино Фейсис във Тракия. Може да минеш тая дето идва да се запознаем.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=5643
- batDancho
- младши ентусиаст
-
melody1 написа:казаха ми 4е мога да го провера като му закася двата полюса и ако изври някоя от клетките зна4и акумолатора е за казана.направих тази процедура и останових 4е имам една пробита клетка..За какво сбирки става въпрос
Това повече не го прави, защото преди време един мой шофьор така си провери акумулатора и замалко да остане без око, защото като го окъси и акумулатора му гръмна в лицето.
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
melody1 написа:казаха ми 4е мога да го провера като му закася двата полюса и ако изври някоя от клетките зна4и акумолатора е за казана.направих тази процедура и останових 4е имам една пробита клетка..За какво сбирки става въпрос
по същия начин може да проверяваш и дали има ток в контакта

- batDancho
- младши ентусиаст
-
Навремето се правеше една друга процедура - връзваш една крушка да свети, докато се изтощи пред нея акумулатора напълно - не накъсо. След това зареждаш, пак разреждаш напълно през крушка, зареждаш и слагаш на колата. Не съм го пробвал, но старите ДАП-аджии казваха, че по този начин можело да изстискаш още някой друг месец от акумулатора.
Компютърът е универсален усилвател.
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Hi all.Да ви се похваля
В4ера си купих акумулатор BOSH SILVER 74Ah 680A.Сега колата ми пали от първия път без никакъв проблем
,а и в звука на музиката има разлика
Бях си избрал 100Ah оба4е не може да се събере в гнездото на акумолатора
Какви све6ти бихте ми препоръ4али за колицата,4е аз изобщо на ги разбирам 

Последна промяна melody1 на 18 Дек 2004, 18:14, променена общо 1 път
- vankata™
- младши ентусиаст
-
quixzole написа:Аз си купих искра и съм доволен.....сервиза от където го купих ми казаха че от българските най-хубави са ИСКРА.....монбат според тях нестрували
И на мен ми казаха същото и аз също си купих ИСКРА /правят ги в Пазарджик/!Но мойта понеже е дизел и взих 75Ah, подсилен, с по-голям стартов ток, за по-лесно палене!И вече една седмица съм с него и съм много доволен!Колата като дойде от Германия беше с 55Ah, а сега разликата сутрин при палене е невероятна!
Казаха ми че между Монбат и Искра, втория е по-добър!И двата са български, единия се произвежда в Монтона /Монбат/, а другия както вече казах в Пазарджик!От тук нататък избора зависи от вкус и пари!Моя акумолатор струваше 92лв., а ушкем същия Монбат /като параметри говоря/ струваше 82лв.Аз избрах по-скъпия, като ми го препоръчаха като по-добър, но пък може и да са ме "пуснали" по пързалката

::: vankata™ :::
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Преди карах с "Искра", а от година и половина съм с "Монбат" 75 Аh и нямам оплаквания, мисля че за цената си са добри 

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
melody1 написа:Какви све6ти бихте ми препоръ4али за колицата,4е аз изобщо на ги разбирам
Бош ДВУ-полюсни стават - около 7-8 лв. бройката.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2