тропа дифа или нещо друго? 320 с шпер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pioneeraudio
- кандидат ентусиаст
-
тропа дифа или нещо друго? 320 с шпер
Проблема е че,когато отпускам съединитела и се чува едно глухо тупкане,в момента когато зацепва.Шума е отзад и предполагам ,че е от дифа най-вероятно.Да не би да е нещо тампонче на дифа или може по сложно да е?Като вдигнах колата,погледнах дифа беше омеслен малко. ОТИВА ЛИ СИ? 

- pioneeraudio
- кандидат ентусиаст
-
незнам къде са тампоните,затва не съм ги погледнал.А тропането е много глухо и почти не се чува,но много ме дразни.Иначе други проблеми като виене,тропане в завой и такива работи няма.Маслото от какво може да е?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- pioneeraudio
- кандидат ентусиаст
-
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Трудна работа е това с каретата(доста са здрави - преди да ги ратракаш, ще смениш поне две кутии и няколко дифа), имах подобен проблем на старото комби и много съм го гледал, даже по едно време си мислех, че удъра е в скоростите, а се оказа, че е бил големия тампон на дифа.

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Re: тропа дифа или нещо друго? 320 с шпер
pioneeraudio написа:Проблема е че,когато отпускам съединитела и се чува едно глухо тупкане,в момента когато зацепва.Шума е отзад и предполагам ,че е от дифа най-вероятно.Да не би да е нещо тампонче на дифа или може по сложно да е?Като вдигнах колата,погледнах дифа беше омеслен малко. ОТИВА ЛИ СИ?
Колега, точно щях да отварям тема за същото

- pioneeraudio
- кандидат ентусиаст
-
щото си на място и го чуваш по-силно ,затова така ти се струва.И на задна като включа се чува същото като на 1.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
pioneeraudio написа:Проблема е че,когато отпускам съединитела и се чува едно глухо тупкане,в момента когато зацепва.Шума е отзад и предполагам ,че е от дифа най-вероятно.Да не би да е нещо тампонче на дифа или може по сложно да е?Като вдигнах колата,погледнах дифа беше омеслен малко. ОТИВА ЛИ СИ?
Привет,на всички:)
Искам да споделя и моята гледана точко относно това тупкане при тръгване.През юли месец 2008 си купих е36 320и и тогава говорих с едно прителче,което имаше преди години същото.Помолих го да ми разясни за поддръжката и т.н.При мен тупкането си го има от както съм си взел колата и няма никакви проблеми досега.Карам си я с кеф.Минал съм 30 000 км от тогава и нямам проблеми.Та,тогава той ми спомена ,че това било нещо като тампон или гумено каре/не помня точно,но мога да питам/,което се сменя и нямало проблем след това.За съжаление ми спомена някаква цифра /не помня колко беше/,но се отказах да си мисля за смяна на това нещо.
Надявам се да съм бил полезен.Поздрави
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
jbankov написа:pioneeraudio написа:Проблема е че,когато отпускам съединитела и се чува едно глухо тупкане,в момента когато зацепва.Шума е отзад и предполагам ,че е от дифа най-вероятно.Да не би да е нещо тампонче на дифа или може по сложно да е?Като вдигнах колата,погледнах дифа беше омеслен малко. ОТИВА ЛИ СИ?
Привет,на всички:)
Искам да споделя и моята гледана точко относно това тупкане при тръгване.През юли месец 2008 си купих е36 320и и тогава говорих с едно прителче,което имаше преди години същото.Помолих го да ми разясни за поддръжката и т.н.При мен тупкането си го има от както съм си взел колата и няма никакви проблеми досега.Карам си я с кеф.Минал съм 30 000 км от тогава и нямам проблеми.Та,тогава той ми спомена ,че това било нещо като тампон или гумено каре/не помня точно,но мога да питам/,което се сменя и нямало проблем след това.За съжаление ми спомена някаква цифра /не помня колко беше/,но се отказах да си мисля за смяна на това нещо.
Надявам се да съм бил полезен.Поздрави
Гуменотот каре като цена не скапо около 150 лв е май вав Вари2000 но вапроса е че работат апо смяната му е доста свалят се гарнета разкаче се и скоростната и се пуска и дифа млко надоло за даможе дасе разкачи кардана и се мсеня каренцето което се намира между скоростите и кардана но това е по вазможно да се получава от тампони по дифа поне аз така мисля щотот при мен сащо го има едно глухо тупкане но не е карето защотот мног оскоро г осменях а и не сам дрифтирал изобщо след това савсем спокойно си я карам и пак го има и като го слменихме веднага след това пак го имаше значи идва от някаде другаде вапроса е да се останови от каде нека някой да даде савет сащо на колегата
аз залагам на тампони по дифа или може и по скорости никой не знае
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
- pioneeraudio
- кандидат ентусиаст
-
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Колега и при мен го има тоя момент с тропкането, но само на задна скорост и само при определени оболоти и не при потетляне а при пускане на съединителя и пак казвам при определени обороти като правя маневри на задна, минал съм 90 000км и за сега няма проблеми и тропането си е същото нито се е усилило нито нищо.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2