За подсветката на таблото и климатика
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- KAIL_77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
За подсветката на таблото и климатика
(Преди някой от старшите тук да ме е скастрил: пробвах с търсачката на форума, но не намерих необходимото ми инфо...)
Такаа, имам идея да си рефрешна осветлението на цялото табло. Моето свети един такъв никакъв цвят... ни червено, ни оранжево... нещо неопределно, ама не е ярко и наситено, както (предполагам) трябва да е. Особено подсветките на врътките за климатика са много слаби, на тъмно не се различава почти кое какво е.
Въпроса ми е:
кой цвят според вас е най-подходящ за Е36? Чисто червен, оранжев...? Дали ще стои добре някаква по-различна подсветка (например бледо-синя, каквато е на доста от новите модели каляски, или като на ANGEL EYES)? Някой правил ли е такава работа и въобще дайте малко акъл на невежата... какви крушки да купя, какви не... евентуално няма ли пък да е по-добре със светодиоди някакви да се направи... Абе с две думи - искам да свети ярко и луксозно... като диво прасе!
Такаа, имам идея да си рефрешна осветлението на цялото табло. Моето свети един такъв никакъв цвят... ни червено, ни оранжево... нещо неопределно, ама не е ярко и наситено, както (предполагам) трябва да е. Особено подсветките на врътките за климатика са много слаби, на тъмно не се различава почти кое какво е.
Въпроса ми е:
кой цвят според вас е най-подходящ за Е36? Чисто червен, оранжев...? Дали ще стои добре някаква по-различна подсветка (например бледо-синя, каквато е на доста от новите модели каляски, или като на ANGEL EYES)? Някой правил ли е такава работа и въобще дайте малко акъл на невежата... какви крушки да купя, какви не... евентуално няма ли пък да е по-добре със светодиоди някакви да се направи... Абе с две думи - искам да свети ярко и луксозно... като диво прасе!

Re: За подсветката на таблото и климатика
KAIL_77 написа:...Въпроса ми е:
кой цвят според вас е най-подходящ за Е36?
оргиналния - това което ти свети в момента. След няколко опита гаратирам ти, че ще си на това мнение.
Започнеш ли да пипаш тези лампи/ диоди/ става страшно! А освен това всичко оргинално което ще трябва да купиш в последствие за да оправиш кашата е доста солено
Все пак това е мое мнение

http://nolimit.to/MYM3/interior_lighting.htm
- batDancho
- младши ентусиаст
-
А пробва ли да усилиш осветлението на таблото ? Има една врътка там отпред, тя предполагам е потенциометър и ако сложиш някой с по - малко съпротивление . . .
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
- KAIL_77
- кандидат ентусиаст
-
Kris написа:на мен ми се наложи да сменям точно тези крушки защото бяха изгоряли и при климата се оказа само една лампичка точно посредата, а м/у другото тя си беше бяла /прозрачна/, та предполагам и другите са такива а цвета идва от някакво оцветяване на пластмасовата "кора"
искаш да кажеш, че цялата конзола на климата се осветява само от една лампичка, така ли, или при теб само една е останала да свети?
KAIL_77 написа:Kris написа:на мен ми се наложи да сменям точно тези крушки защото бяха изгоряли и при климата се оказа само една лампичка точно посредата, а м/у другото тя си беше бяла /прозрачна/, та предполагам и другите са такива а цвета идва от някакво оцветяване на пластмасовата "кора"
искаш да кажеш, че цялата конзола на климата се осветява само от една лампичка, така ли, или при теб само една е останала да свети?
поне при мен се осветява само от една лампичка
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: За подсветката на таблото и климатика
KAIL_77 написа:кой цвят според вас е най-подходящ за Е36? Чисто червен, оранжев...? Дали ще стои добре някаква по-различна подсветка (например бледо-синя, каквато е на доста от новите модели каляски, или като на ANGEL EYES)? ... Абе с две думи - искам да свети ярко и луксозно... като диво прасе!
Аве ти добре ли си, какво синьо

Незнам за вас ама червения свят на уредите е нещо, коеот не бих заменил за нищо на света и една от причинити поради които харесах тази марка още преди да я притежавам.
- KAIL_77
- кандидат ентусиаст
-
Аз нямам впредвид, че оригиналният (червен) цвят на таблото не е красив, просто моето табло свети в един белезникав оранжево-червен цвят... от потенциометъра е усилено на MAX, ама виждал съм и по-ярко и по-наситено червено светене в подобна кола. Исках само да разбера дали някой е правил модификация на това осветление и какъв е бил крайният резултат. Не държа на СИН цвят... 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Виждал съм разни извращения на БМВ в неон и зелено. Неона е красив ама не е за БМВ..
Виж там крушките, едва ли ти е само една. И внимавай кой бара, че ако се преебе няма оправия после.
Виж там крушките, едва ли ти е само една. И внимавай кой бара, че ако се преебе няма оправия после.
- KAIL_77
- кандидат ентусиаст
-
Е нееее, ЗЕЛЕНО...
това е вече грозно...
Че какво има да се преебава толкова, вече втори път виждам такова предупреждение, това са само лампички, които требе да се сменят с други... разбира се, аз нямам идея къде/при кого/ да си занеса колцата, тука в Русе едни "разбирачи"...
Има некъв магазин "ТУНИНГ", дето не са и чували за подобни лампички... баси ТУНИНГА...
Както и да е, явно няма да пипам засега нищо, така ще си стои. 

Че какво има да се преебава толкова, вече втори път виждам такова предупреждение, това са само лампички, които требе да се сменят с други... разбира се, аз нямам идея къде/при кого/ да си занеса колцата, тука в Русе едни "разбирачи"...

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
По-добре не сменяй цвета на осветлението.Едвали друг цвят би паснал
толкова добре на това табло.
Аз поне проблем с осветлението нямам
толкова добре на това табло.

Аз поне проблем с осветлението нямам

Последна промяна bmwdriver на 10 Дек 2004, 23:11, променена общо 1 път
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
- KAIL_77
- кандидат ентусиаст
-
Мдааа... SPACE SHUTTLE!
Музиката е //ALPINE! Обичам!
Ами ето, това е друга работа, наситен и ярък цвят, не е като на моята колиба...

Ами ето, това е друга работа, наситен и ярък цвят, не е като на моята колиба...

- Petrov
- Потребител
-
- Кара: B 0001 PB
- Мечтае да кара: B 000001
- Детайли за колата: Lancia Lybra 2.4 jtd
eX - E36, 318i, sedan, '95
15 мнения
• Страница 1 от 1