Сменя ли се масло на скоростната?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Сменя ли се масло на скоростната?!
Днес бях до дарукар да си взема масло за скоростната и диференцияла.. за диф-а ок .. Castrol SAF XJ.. но за скоростната тая кам каза че само за автоматична кутия се досипва/сменя.. маслата са на BMW .. и са ATF (automatic) и MTF (manual) .. на MTF-то пише lifetime .. сега като сменям на диф-а ще вида дали нещо не пише отдолу на колата за скоростната .. та въпроса е: някой сменял ли го е ? и с какво и принципно как мога да разбера в момента с какво е мойта каручка? ...
пп: колата е E36 320 '94 M50B20
пп: колата е E36 320 '94 M50B20
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Ми то пише lifetime и според БМВ официално наистина не се сменя, ама аз примерно си го смених де, то не пречи. Ако знаеш какъв катран излезе, просто не е истина... Освен това ако не се сменя дълго време може да се появи един неприятен проблем - при дълго каране на мен ми загряваше чак скоростният лост, а сега този проблем го няма, така че все пак си мисля че няма лошо да се смени. За твойта кола не знам какво е, провери по каталог просто - в някой сервиз за смяна на масла.
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
За някой скоростни кутии е лайфтайм, за някой не е. Почти за всички е с ATF. Най-добре да видиш какво пише в TIS-а точно за твоята скоростна кутия. Според TIS-а трябвало да има по скоростната кутия етикетчета, от които да можеш да разбереш къде да гледаш в него. Аз карам с ATF (едно червено и рядко като вода) и на 40 000км. - смяна
.

Dimitar написа:Най-добре да видиш какво пише в TIS-а точно за твоята скоростна кутия. Според TIS-а трябвало да има по скоростната кутия етикетчета, от които да можеш да разбереш къде да гледаш в него.
10x ..ама какво е TIS? .. и къде трябва да са тия етикетчена на скоростната.. иначе утре ще хода да сменям горивен филтър и маслото на диф-а та ще видя какво масло пише че трябва .. а от дарукар ли да си купя ATF (BMW) или може и някакво друго по каталога на сервиза?
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Твоята кола използва ATF Dexron II в скоростната кутия. Най-добре го смени поне веднъж, щото едва ли е сменяно до момента. Някой хора го сменят редовно на 2-3-4 години, аз не мисля че е нужно. Имай предвид, че производителя като казва "lifetime" има предвид "докато му изтече гаранцията", щото след това и да се счупи проблема не е техен 

- Lunaticc 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
- Мечтае да кара: кока & цици
- Детайли за колата: с чип !!!
Абе хора моля ви се стига с тия глупости,подобна тема се дискутираше някъде из форума и за маслото на дифа,какви ще са тия скороси и диференцял на които никога да не им се сменя маслото-да не са космически.Каи е абсолютно прав не гледаите к'во пише ами проверете за да сте абсолютно сигурни за к'во става на въпрос.Аз лично при всяка смяна на масло сменям абсолютно всички филтри(въздушния зависи)и ги карам да ми погледнат навсякаде маслото и ако преценят че е за смяна направо го сменят,въобще не ми пука к'во са написали швабите за колата штото тогава е била нова а сега НЕ Е !!!!!!!По принцип знам че дават по-голяма гаранция на всяка среда която е в масло обаче чак пък толкова....За това пак повтарям вие все пак си го прегледаите !!!!!

Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

еми това "смяната на масло" за диф и скоростната кутия важи в смисъл за нашите коли които са на по 10+ години...хубаво е да се смени...аз ги смених и на двете и после се обадих на стария собственик и ми казал че той ги сменял и на двете в Дару кар 20.000 преди да ми я даде и била лайфтайм...както и да е смених го ама не е кой знае какъв разход...все пак да си имаш картуната спокоена че няма да ти се случат такива гафове
7 мнения
• Страница 1 от 1