Ðàçõîäîìåð Å36...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Ðàçõîäîìåð Å36...
Ïè÷îâå, íàäÿâàì ñå, ÷å ùå ìè îòãîâîðèòå íà òîçè âúïðîñ: Ðàçõîäîìåðà íà Å36 (çà 320 ïî êîíêðåòíî) êàê å íàïðàâåí - íåùî êàòî "âîäîìåð", êîéòî íàèñòèíà ìåðè ïðåìèíàëîòî ãîðèâî èëè íà áàçàòà ñòàòèñòèêà îò êîìïþòúðà, ò.å. ïðèáëèçèòåëíî ìàòåìàòè÷åñòêè ñìåòêè?
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Re: Разходомер Е36...
R19_16V написа:...т.е. приблизително математичестки сметки?

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
R19_16V написа:Това какво означава, че се кефиш на определението или че е така наистина?
Мисля, че е така..

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Важно е да се помни, че това е моментен разход. Стрелката се контролира от компютъра на инжекциона - той знае колко бензин "пръска" във всеки един момент (това се определя от позицията на педала и текущите обороти), това се дели на текущата ти скорост в км/ч и ето ти разхода в литри/км. За това като спреш стрелката отива на "безкрайност", а като отпуснеш газта в движение се връща на нула 

Хех
В книжката на BWM-o ти има много полезна информация за разходомера. Там пише, че това е примерен уред с който да можем да си направим донякаде сметката.
Премерно:
При движение на BMW 316 със скорост около 120/130 км/h съм постигал разхо на гориво 6,5, а на разходомера не ми е показвало под 8, което за BMW си е направо перферкто, но при 209 км/h вервайте ми няма такова горене 300км ги минах с 45 литра. ДОБРЕ ЛИ Е? Като знаете че 80 километра съм карал със 209км/h, 90км с 180 и всички останали колкото пътя позволява.
Премерно:
При движение на BMW 316 със скорост около 120/130 км/h съм постигал разхо на гориво 6,5, а на разходомера не ми е показвало под 8, което за BMW си е направо перферкто, но при 209 км/h вервайте ми няма такова горене 300км ги минах с 45 литра. ДОБРЕ ЛИ Е? Като знаете че 80 километра съм карал със 209км/h, 90км с 180 и всички останали колкото пътя позволява.
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
45л за 300км със скорости от рода на 180-200+ си е направо близане на бензина.
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
krika написа:45л за 300км със скорости от рода на 180-200+ си е направо близане на бензина.
Ти ма напрай да умиргам

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Хех
HAMANN написа: Като знаете че 80 километра съм карал със 209км/h, 90км с 180 и всички останали колкото пътя позволява.
Аз пък като вдигна 250, колата спира да харчи бензин, кара само на въздух...

Never mistake motion for action...
Брех
Lion написа:HAMANN написа: Като знаете че 80 километра съм карал със 209км/h, 90км с 180 и всички останали колкото пътя позволява.
Аз пък като вдигна 250, колата спира да харчи бензин, кара само на въздух...Семките са на Божурище, нали знаете...
Мойте уважения към "Lion", като по старши във форума, НО кое ти се струва нереално?
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?
О.К.
Dimitar написа:щото 316-ка ша дигне 209 ако има реактивен двигател отзад
Не искам да споря, ако не вярваш мога да демонстрирам. Знам, че звучи малко нереално, но има и изключения. Единствено могА да ви излъжа ако и километража ми лъже, което не е в стила на BMW.
П.С.:
Ако искаш да се заяждаш намери си друг за тази работа. Аз не говоря само да си начешя езика.
П.П.С.:
Може да са ми нужни 10 километра да ги вдигна, но ги вдигам и ги поддържам без дори да загрее колата. Ако искаш направи сметка с колко трябва да съм карал, за да измина 300 километра за 2:10 мин, като 167 км са по магистрала. Като го сметнеш сам прецени дали съм успял или не.
П.П.П.С.:
Лично затова немога да докажа, че съм го постигнал, защото бях сам, но иначе за 209 км съм склонен да демонстрирам, стига само да има достатъчно дълга права. Следващият път като се прибирам към София, ако не забравя, ще направя снимка и ще ви покажа.
хаман това което постига твоето бмв като не ти вярват си го запази за себе си къде си тръгнал да доказваш остави ги
и моята баварка не харчи пълна синтетика до 12000 км,все на ръчка,казах си го не ми вярват не си настоявам..това го знам и съм супер доволен...между другото моето бмв стига на 6000 оборота към 210.Остават още 500 оборота за да направи 215-220 км/ч така че има съмнение да ти лъже километража...провери го...Нека те спрат ченгета и им кажи че нарочно си го направил и черпи...аз така направих със стария ми Форд хванаха ме с 190 и нещо казах им истината и ме пуснаха с 5 лева + половин кило гръцки сладки дето ченгетата ги обичат и винаги имам в колата 

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2