От какво може да не свети лампата на маслото ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

От какво може да не свети лампата на маслото ?

Мнение от стан » 31 Дек 2008, 13:10

От какво може да не свети лампата на маслото ? При даване на контакт лампичката не светва. Сигурен съм че няма проблем с работата на двигателя, познавам го перфектно и съм убеден 100% че налягане си има. Друго освен изгоряла крушка може ли да е? Датчик нещо, некви букси и къде са тия работи че не съм човъркал там

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 31 Дек 2008, 13:17

Ами датчика може да е. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 31 Дек 2008, 13:19

Датчика ако е заминал няма ли да свети постоянно ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
Мечтае да кара: само BMW

Мнение от Ivan_BMW » 31 Дек 2008, 13:25

Пробвай първо с крушката да не би да е изгоряла но при свалянето на таблото откачи клемите на акомулатора да не ти даде някоя грешка и после вече ако не свети търси проблема на друго място. успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 31 Дек 2008, 13:27

или скъсан проводник някъде
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 31 Дек 2008, 13:28

ivan_316i написа:Пробвай първо с крушката да не би да е изгоряла но при свалянето на таблото откачи клемите на акомулатора да не ти даде някоя грешка и после вече ако не свети търси проблема на друго място. успех!

На същото мнение съм,че ..........да не се вкара във филм! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 31 Дек 2008, 13:31

Нее, то да смениш тая крушка си е доста сериозен филм и е рисковано да не спраскам нещо. Предпочитам да ми кажете къде е тоя датчик да раздвижа нещо букси да почистя, да прегледам кабели и тогава чак да свалям таблото че след време като я продавам някой ще ми обяснява че е превъртан километража и ще пита що половината пластмаси ги няма :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 31 Дек 2008, 13:40

Почни от правилния път както казах аз и другия колега....и аз не вярвам да не е от крушката но по-добре е да видиш преди да си продължил следващата стъпка....хляба не се прави от въздух и вода....така че...

p.s. Миля,че можеш само да наклониш таблото без да откачаш буксите...тя крушката е на фасунка и се намира най-горе на таблото ...ще видиш съвпадението й до тази на акумулатора...пробвай и така..само една права отверка или по-добре малки клещи(за да можеш да я извадиш по-лесно) ти трябва за да развъртиш тая фасунка и си ти..
Последна промяна cucko на 31 Дек 2008, 13:46, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 31 Дек 2008, 13:46

около масления филтър е датчика с жичка мисля с един пин , откачи му буксата и я допри на маса ако е един пин , ако са 2 ги свържи на късо , като някой гледа дали ще светне лампата през това време. Ако севетне се сещаш каде е повредата , ако не - лампата. Тоя датчик е с контакт вътре , не мери стойност а над определено нялягане затваря контакта

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 31 Дек 2008, 13:53

A така, мерси много кой знае каква глупост ще се окаже ще споделя резултати

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Дек 2008, 13:53

Смени крушката бре,таблото се сваля елементарно,не ти трябва сега да пипаш датчика и какво то и да било отпред на тоя студ ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 31 Дек 2008, 13:58

Немам еврейска звезда, но ще си закупя и направо ще подменя всички крушки по тъпото табло :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 31 Дек 2008, 14:00

стан написа:Немам еврейска звезда, но ще си закупя и направо ще подменя всички крушки по тъпото табло :mhihi:

Абе то и с една права отверка ще развиеш тези две винтчета...само ти трябва подходящата... :mhihi:
Колега какво ти става бе...гледам не си от вчера и почна сега да питаш как да развиеш тези две винтчета... :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 31 Дек 2008, 14:21

cucko написа:
стан написа:Немам еврейска звезда, но ще си закупя и направо ще подменя всички крушки по тъпото табло :mhihi:

Абе то и с една права отверка ще развиеш тези две винтчета...само ти трябва подходящата... :mhihi:
Колега какво ти става бе...гледам не си от вчера и почна сега да питаш как да развиеш тези две винтчета... :twisted:

Немеца е казал :"Добрия инструмент е половина свършена работа"...
Така-че подхода на колегата е правилен - първо добър инструмент, а след това - екшън :mhihi:
Аз лично също бих пробвал първо с кабелчетата на датчика, просто защото пробата отнема 2 минути и не е свързана с никакво разглобяване. :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 31 Дек 2008, 14:54

cucko написа:

Въпроса ми беше по-скоро къде е датчика и какви са буксите и ми беше казано, да отвия двете винтчета не е проблем, проблем е като ги завиеш после да не си личи затова си трябва инструмент.

slowtraveler мерси за подкрепата ето някой ме е разбрал какво имам предвид :)

Следваща

Назад към E36