проблем с стрелката на бензиномера-не помръдва
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
проблем с стрелката на бензиномера-не помръдва
здравейде колеги и приятели..имам проблем с стрелката на бензиномера..не помръдва от мястото с изобщо,сипах бензин за 80 лв и пак няма никой...не светва и лампата дори..когато дам на контакт лампата светва после изгасва но стрелката не мърда...от какво може да бъде това нещо?казахами че имало няква черна капачка в багажника и под нея бил резервоара и поплавака+бенз.помпа...имали начин да се замери дали работят помпата и бензиномера т.е. поплавака може ли да се измери? Ако има някой който е имал такъв проблем да сподели...много е кофти да не знаеш колко гориво имаш
благодаря ви предварително ! честита коледа и весело посрещане на новата година ви желая !
благодаря ви предварително ! честита коледа и весело посрещане на новата година ви желая !
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
Имаш два нивомера отляво и отдясно под задната седалка. Замерването е елементарно, взимаш един мултицет и замерваш съпротивленията на двата при празен резервоар е 10 Ома при пълен 250 Ома за всеки нивомер. Ако двата показват много различни стойности най-вероятно някой от тях си е заминал (има го варианта и да са ти клеясали буксите, зачисти ги и ги напръскай с Контокс или нещо от тоя тип)
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Как изобщо става тоя номер с откачила се букса на таблото? Я обясни малко по-подробно... звучи ми направо... извънземно...

ами след като измерих параметрите на веригата на бензиномерите вклю4ително прегледах и проводниците за прекъснато и не открих проблема отидох на ел.сервиз кадето ми казаха 4е знаят на 100% какво и е (бензиномер) разглобиха го след което казаха 4е проблема не е от там и ми върнаха колата и вдигнаха ръце и казаха да си купя ново табло и пак да отида.
при което закарах колата в сервиза на блеиз и от там за 10 минутки я оправиха и казаха 4е е отка4ила се букса в таблото и вси4ко си беше ок след това може и друг да е бил проблема но те ме казаха това пък и стана много бързо така 4е съм склонен да вярвам..а проблема се появи като оставих колата на контакт за да се радвам как стрелката на бензиномера се завърта като и наливам бензин и това не се слу4и и разбрах 4е имам проблем и така а да взеха ми 30 лв за буксата може би са много но пък го направиха веднага все едно са знаели 4е може да е от там след като има казах 4е бензиномерите в резервоара са ок
Незнам как се сваля това табло..може и да е от излязла букса..но пък как ще излезе тази букса..тоо трябва да си влязал в някой канавка и колата ти да направи салто чак тогава можеби...относно тези нивомери в багажника ли се намират или под задната седалка...съмняваме да е клеясало нещо ама...ще си поиграя и да видим какво ще се окаже 
нивомерите са 2 и са вътре в резервоара изваждат се след като отвиеш капаците като за целта махаш задата седалка след това има нещо като гумена постелка махаш я и нея след това виждаш 2 кръгли капа4ета захванати с 4 вин4ета отвиваш ги и след това виждаш 2 кръгли тапи отвиваш и тях и си ги свалил..но мои съвет е да ги измериш преди това..като си с гръб към волана в дясната страна има 1 букса а от ляво има 2 букси като едната е за захранване на помпата а другата е за нивомера като двата нивомера са свързани (паралелно или последователно не помня)..измери дали на буксите на нивомерите дали има напрежение и дали проти4а ток във веригата..а проблема при мен стана след като колата стоя доста време в един двор и не се караше та ме съмнява да е от раздрусване от дупка или нещо такова
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Тва наистина трябва да си се раздрусал зверски някъде, че да ти се откачи букса в таблото... при мен след едно зареждане до горе (буквално) и стрелката се поколеба за момент, но след като врътнах на off и после пак на контакт и се запрати в крайно дясно... и си викам - ОК, нема грижи... ма на следващото пълнене до горе си остана в крайно ляво и това беше... смея да приема, че наистина имам прекънато това кабелче при помпата... след празниците ше го видим... дано да е от него 
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Аз имах същия проблем - беше се отпоилаа едната клема на десния нивомер и не показваше нищо, даже още като купих колата ми угасна по магистралата..
Сега имам друг проблем - показва че има повече гориво, отколкото е в действителност в резервоара. Според мен е единия от нивомерите, но моля колегите с по-голям опит да помогнат да си реша проблема. Когато шофирам дълго време, стрелката много бавно се придвижва. Изключа ли обаче мотора за секунди и пак го пусна - стрелката вече показва по-вярно, придвижва се с 1-2 мм по наляво, от показанието преди секунди.
Благодаря предварително !
Сега имам друг проблем - показва че има повече гориво, отколкото е в действителност в резервоара. Според мен е единия от нивомерите, но моля колегите с по-голям опит да помогнат да си реша проблема. Когато шофирам дълго време, стрелката много бавно се придвижва. Изключа ли обаче мотора за секунди и пак го пусна - стрелката вече показва по-вярно, придвижва се с 1-2 мм по наляво, от показанието преди секунди.
Благодаря предварително !
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2