Въпрос за 325TDS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Въпрос за 325TDS

Мнение от djpamboss » 29 Дек 2008, 2:44

Здравейте , честита коледа първо на всички !
Сега искам малко помощ , четох няколко теми тук за 325тдс , но все пак имам няколко въпроса , от 2-3 дена обикалям автосалоните и харесах 2 такива бмв-та , просто нямаше други от този модел .
1-вото е 1996 година , на външен вид запазено с изключение на заден калник на който му беше паднал лака (за мен не е проблем) , двигателя работеше добре , но когато го карах на 2-ра при подаване на газ за момент прекъсна все едно пуснах газта (незнам какво може да е ако може някой да обясни ще е добре ) и левия ключ до волана за мигачите и къси/дълги работеше много трудно със сила се пускаха мигачите ( и това незнам дали е сериозно) други забележки нямаше !
2-рото само на снимка го видях и незнам още( пише 98-ма година , запазено на външен вид , ще го погледна утре ) но от приятели и няколко автосалона чух че тези бмв-та имали проблем с главите и почти всички искали ремонт по главата като го купиш , ако може да ми разясните това вярно ли е , и по принцип добър избор ли е 325тдс или да се ориентирам към друг модел ?!
Благодаря предварително и се извинявам ако нещо съм сгрешил !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от to6i_Racing » 29 Дек 2008, 13:12

моето мнение е вобще невзимаи такова бмв по добре си вземи бензиново да ти е мирна главата

Весели празници

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djpamboss » 29 Дек 2008, 14:12

Аз нямам нищо против бензиновите , обаче много харчат (поне така знам ?) даже най-много искам 320 или 318 купе , но ме притеснява най-вече разхода на гориво аз пътувам често извън града не на много дълги растояния но все пак !?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 29 Дек 2008, 14:19

Колега, аз карам 325tds и няма предавка, на която да забива, придърпва или глъхне. Относно това, че пукат глави не съм съгласен, просто не трябва да я настъпваш много яко преди да е загрял мотора. Лосчето за мигачите трябва работи много леко, не е нормално да заяжда или да е необходимо голямо усилие при използването му.

Имай в предвид, че при студен двигател дизела е малко по-тромав от бензина, което е нормално.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: докато има!
Мечтае да кара: Steptronic
Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)

Мнение от inseCT » 29 Дек 2008, 14:30

djpamboss написа:Аз нямам нищо против бензиновите , обаче много харчат (поне така знам ?) даже най-много искам 320 или 318 купе , но ме притеснява най-вече разхода на гориво аз пътувам често извън града не на много дълги растояния но все пак !?

Специално 320 и 318ис на дълго пада разхода доволно според мене...мене на дълго ми падна на 7.5-8 а градско ми даде 12-12.5(за 320 става въпрос)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 29 Дек 2008, 16:09

Аз карам 325 ТД и имах подоен проблем.Оказа се управлението на ГНП-то!
Дано твойто не е за такъв ремонт,че майката си е...ло!
;)

Потребител
Аватар

Мнение от KASABA » 29 Дек 2008, 17:03

Вземай си 325 тдс.Пукат главите на душманите .
Лява лента, с ляв мигач.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djpamboss » 29 Дек 2008, 19:01

Сега пак ме хвърлихте в размисли тамън днеска преди да се пребера и да прочета постовете почти се бях отказал от 325тдс , но определено няма да е това 1-вото явно волана може да се окаже сериозно или това че прекъсва или незнам как да го нареча , благодаря на всички за мненията , също и това за расхода на 320 такъв расход ме устройва мен , значе май е мит това че тези бмв-та харчат по близо 20 на 100 ????

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djpamboss » 29 Дек 2008, 19:06

stony1 написа:Колега, аз карам 325tds и няма предавка, на която да забива, придърпва или глъхне. Относно това, че пукат глави не съм съгласен, просто не трябва да я настъпваш много яко преди да е загрял мотора. Лосчето за мигачите трябва работи много леко, не е нормално да заяжда или да е необходимо голямо усилие при използването му.

Имай в предвид, че при студен двигател дизела е малко по-тромав от бензина, което е нормално.

За дизела го знам аз в момента карам дизел (vw jetta 1.6 diesel) , но и според мен нее нормално това на 2 пъти сеедно пускам гаста , бяхме е оставили колата работеше около 10 мин преди на тръгнем а лоста на волана искаше бая зор да пусне мигач , затова се отказах от това бмв .Остава ми 2-рия варянт но там странно 3-ти път ме въртят и немога да го видя взимам да си мисля че му има нещо и го правят незнам , миналата седмица се оговорихме за днеска днеска ми викат след нова година че му наливали антифриз (малко смешно оправдание според мен ) попитах неможе ли да отидем до сервиза само да го погледнем - отказаха ми !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от to6i_Racing » 29 Дек 2008, 19:16

колега нали тоя антифриз е работа за 30мин.Ако съм на твое место веднага скачам на 320-ка,виж миналите ми мнения за 325тдс колко ядове и проблеми съм имал и сам прецени колко са добри,извинявам се ако см обидил колегите с дизела ама тфа е самата истина!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djpamboss » 29 Дек 2008, 19:19

незнам найстина вече какво да правя , истината е че винаги съм мечтал за 320 купе , минах на дизела с мисълта че ще ми легне по евтино , сега обаче незнам какво да правя ,а пък и бензинка може и по евтино да се намери .......... :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 29 Дек 2008, 19:29

to6i_Racing написа:колега нали тоя антифриз е работа за 30мин.Ако съм на твое место веднага скачам на 320-ка,виж миналите ми мнения за 325тдс колко ядове и проблеми съм имал и сам прецени колко са добри,извинявам се ако см обидил колегите с дизела ама тфа е самата истина!

Колегата е прав, не може да е проблем да го видиш, докато му наливат антифриза. А по отношение на великата дилема дизел/бензин се въздържам да давам съвет. Всеки сам преценява. Аз лично съм патил много от бензинова кола. При колите втора ръка е въпрос и на късмет, ако не познаваш предишния собственик.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djpamboss » 29 Дек 2008, 19:36

stony1 написа:
to6i_Racing написа:колега нали тоя антифриз е работа за 30мин.Ако съм на твое место веднага скачам на 320-ка,виж миналите ми мнения за 325тдс колко ядове и проблеми съм имал и сам прецени колко са добри,извинявам се ако см обидил колегите с дизела ама тфа е самата истина!

Колегата е прав, не може да е проблем да го видиш, докато му наливат антифриза. А по отношение на великата дилема дизел/бензин се въздържам да давам съвет. Всеки сам преценява. Аз лично съм патил много от бензинова кола. При колите втора ръка е въпрос и на късмет, ако не познаваш предишния собственик.

Тука съм абсолютно съгласен с теб , защото колкото и да гледам и да не гледам ако е късмет колата ще е хубава (това го знам от опит) , тдс и малко по трудно се намира и нее избора като при бензиновите , аз съм от Пловдив и тези дни съм обиколил повече от половината град и намерих само едно 325тдс за което вече писах и това другото което немога да го видя вече една седмица , докато бензнки има доста избор има и като цени и като екстри като всичко. А можели някой да ме насочи за бензините има ли нещо спецефично което е хубаво да се гледа когато се купува бмв 3-ка бензин по принцип аз ходя с човек който е работил преди години като автомонтьор и има поглед но все пак неможе дасе каже че е професионалист . Благодаря предварително ?!

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46
Мечтае да кара: ///M-power

Мнение от ///M-Power » 30 Дек 2008, 0:04

Аз сам за ТДС-а ! Имал съм и 318ис и 320-ка мъртавци са и двете и страшни лами! Сега карам ТДС и сам мн. доволен върви повече и има страхотна тяга и харчи доста по малко. А това че пукат глави..... Незнам кои дизел ако го прегрееш нема да спука??? А и да я прегрееш трева да си ебати душманина и ако сичко ти е наред пак нема да успееш ;)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Въпрос за 325TDS

Мнение от Mollov » 30 Дек 2008, 0:15

djpamboss написа:Здравейте , честита коледа първо на всички !

Въпреки че си нов, това не те извинява да прочетеш правилата на форума и да се запознаеш най-интересните и важни теми в раздела... както и да потърсиш информация относно допълнителните ти въпроси относно tds-ите и как се сравняват с бензиновите... такива теми има толкова много, че.... :roll:

Темата ще ти я оставя още малко отключена, защото за пореден път се дъвчат едни и същи неща... за справка - "Търсене" горе в менюто...

Следваща

Назад към E36