Смяна на стъкла с подгряващи - снимки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Смяна на стъкла с подгряващи - снимки

Мнение от rude_ » 04 Дек 2008, 14:38

Здравейте, има доста писано по темата, но аз ще се опитам да обобща писаното, като приложа и снимки...Нека започнем :
1.вадим обикновените стъкла - въртим ги в крайно вертикално положение и внимателно ги откачаме от щипките.
2.отвиваме четирите болта - Изображение
за който е захванат механизма с моторчето към тялото на огледалото - има 4 жички...Изображение
3. Проверяваме с лампичка или мултицет "+" и масата..При мен плюсовете са долните жички - синя и черна...
4.Трябва да свържем едната клема на стъклото с "+" и другата с масата за кабелчетата на моторчето. Така, стъклото ще грее постоянно когато дадете контакт. Друг вариант е да сържете само с масата, а за плюса да прекарате кабел до таблото-да сложите прекъсвач или да свържете към копчето за загряване на задното стъкло.
И така..вързах всичко, проверих с лампичка дали има ток до огледалото и след това го сглобих и...зачаках, чаках, чаках..Нищо! Ключа беше на контакт, но..нищо. Откачих стъклото и направих следната проба - вързах до директно за акумулатора и след 3 секунди усетих топлина, после вече грееше! Извод : вързан за тока на моторчето не му достига ток( А е твърде нисък, както и W ) и за това е по-добре да се върже с отделен кабел! Как ще прекарам кабел още не знам, но тия дни ще опитам и ще пиша пак +снимки разбира се :).....
..следва...
Последна промяна rude_ на 09 Дек 2008, 16:59, променена общо 9 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 04 Дек 2008, 14:47

Премери с един мултицет къде е + и къде е масата.Може и с лампа. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 04 Дек 2008, 16:34

zvetiko написа:Премери с един мултицет къде е + и къде е масата.Може и с лампа. ;)

Е той колегата маи казал кое е "+" в тоя случаи!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 04 Дек 2008, 16:39

А така като ги вържеш за моторчето май ще греят постоянно. И не е ли по добре да се опъне малко жица и да си се върже към подгрева на задното стъкло, което е по добре.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 04 Дек 2008, 20:00

Kris написа:А така като ги вържеш за моторчето май ще греят постоянно. И не е ли по добре да се опъне малко жица и да си се върже към подгрева на задното стъкло, което е по добре.

Лятото,когато завали прохладен дъжд ти включваш ли си подгрева за задното стъкло?
Щото там е тънката фатка на подгрева,че стъклата са винаги сухи ;)
Разберете,че нямате електромери на колите...нито ще изгори подгрева на стъклата...16ката ми е набор 93,пък още си грее ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 04 Дек 2008, 21:09

///MapTo написа:
Kris написа:А така като ги вържеш за моторчето май ще греят постоянно. И не е ли по добре да се опъне малко жица и да си се върже към подгрева на задното стъкло, което е по добре.

Лятото,когато завали прохладен дъжд ти включваш ли си подгрева за задното стъкло?
Щото там е тънката фатка на подгрева,че стъклата са винаги сухи ;)
Разберете,че нямате електромери на колите...нито ще изгори подгрева на стъклата...16ката ми е набор 93,пък още си грее ;)

никой не ти говори че ще харчи ток или не, а просто че доста стъкла съм виждал да са нагорели, а това че твоите още не са е различно. И като завали лятото прохладен въжд пускам задния джам ако се запоти ако ли не, не го пускам и ако искам огледалата да са ми сухи си пускам подрева (на задния джам) и те изсъхват за нула време и после го спирам.

Назад към E36