Дилема за маслото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Дилема за маслото
Добър ден Колеги искам да питам едно въпросче тези от вас които карат ДИЗЕЛ
Та преди 2.5хил км смених маслото с кастрол магнетик 10/40 само че тоз ми наля масло за бензинова кола смисъл не пишеше на тубата че е за дизел, а аз тогава не разбирах много много какво трябва да е маслото... .... та вече карам 2.5хил километра с него ии се чудя дали пак да го сменям с дизеловото защото имам под ръка вече... колата е 325ТДС същтността на въпроса е дали има някакъв проблем че карам с такова масло и дали може да се преебе нещо от към двиг.
Мерси предварително!
Та преди 2.5хил км смених маслото с кастрол магнетик 10/40 само че тоз ми наля масло за бензинова кола смисъл не пишеше на тубата че е за дизел, а аз тогава не разбирах много много какво трябва да е маслото... .... та вече карам 2.5хил километра с него ии се чудя дали пак да го сменям с дизеловото защото имам под ръка вече... колата е 325ТДС същтността на въпроса е дали има някакъв проблем че карам с такова масло и дали може да се преебе нещо от към двиг.
Мерси предварително!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Новите поколения масла не се делят на дилел и бензин,стават за всичко
За твоята кола е подходящо това което си сипал или ,ако даваш много газ и обичаш да я караш "здраво" само пълна синтетика 5в30 или 0в30
Това разбирасе ако ти е читав мотора.
За твоята кола е подходящо това което си сипал или ,ако даваш много газ и обичаш да я караш "здраво" само пълна синтетика 5в30 или 0в30
Това разбирасе ако ти е читав мотора.

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Магнатека си е разделен и за бензин(червената капачка) и за дизел(черната).Не вярвам да има няква разлика освен че дизеловото можеби има присадки за да не почернява бързо(по устойчиво е на саждите)а като мазителни свойства надали има някав разлика.Може би ще ти почернее по рано ако те притеснява нещо смени го 1000км. по рано и така

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Значи МНОГО благодаря, попринцип се кобелаех за турбото да не се преебава нещо но иначе разбрах от вашите мнения че трябва да си взема масло 5/30 или 0/30
А относно почерняването на маслото то след 1вите 1000км почерня нз дали има значение но просто да споделя аз се притесних, но ми казаха че е дизел и няма начин
Мерси на всички който се отзоваха много съм ви благодарен, защото вече човек незнае дали може да вярва на хората по сервизите някой от тях просто гледат как да ти вземат парите
Благодаря и живи и здрави!
А относно почерняването на маслото то след 1вите 1000км почерня нз дали има значение но просто да споделя аз се притесних, но ми казаха че е дизел и няма начин
Мерси на всички който се отзоваха много съм ви благодарен, защото вече човек незнае дали може да вярва на хората по сервизите някой от тях просто гледат как да ти вземат парите
Благодаря и живи и здрави!
5 мнения
• Страница 1 от 1