Какво мсло за шпер диференциал?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Какво мсло за шпер диференциал?
Колеги,кажете малко за маслото и смяната на масло на диф-а.Аз съм шперосан и това има ли значение колко често се сменя маслото
BMW
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
1.1л за километрите не знам ама аз гледам поне по веднъж на два сезона да го сменям.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Да не отврям друга тема! А Кастролеца ли си е най добър. Има ли разлика в маслото за шперец и без шперец?? Щото аз съм без шпеперец и искам да го сменя да знам какво да земам.
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Има разлика колега,имаше тема потърси я!
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
Kregec написа:Да не отврям друга тема! А Кастролеца ли си е най добър. Има ли разлика в маслото за шперец и без шперец?? Щото аз съм без шпеперец и искам да го сменя да знам какво да земам.
Колега, за обикновен диф. е Castrol SAF-XO 75W-90 , само че се продава на туби от по 20л ( Цък), така че ще трябва да ходиш в някой сервиз да ти го сменят.
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Re: ?!
Заглавието на темата КЪРТИ!!!
Наясякъде го дават за дифовете "Спешъл Продъкт" и е най-добре да се вземе от БМВ орГинално. Май, май и за отворен БМВ диф. масълцето е 75w140, така че ще се повторя, но за диф. от БМВ оригинално масло.
П.П.: КЪРТИ, КЪРТИ заглавието!!!
Наясякъде го дават за дифовете "Спешъл Продъкт" и е най-добре да се вземе от БМВ орГинално. Май, май и за отворен БМВ диф. масълцето е 75w140, така че ще се повторя, но за диф. от БМВ оригинално масло.

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: Какво мсло за шпер диференциал?
Това ти е маслото за шпера:

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
Re: ?!
turbo написа:Заглавието на темата КЪРТИ!!!
гледам че темата е малко "старичка" ама като сте я "съживили"...............
...... значи в оторизираните сервизи на BMW в BG маслото за диференциали е един вид (без значение дали е обикновен или с огр.плъзгане) и литъра е малко над 80лв. - при положение че трябват 1,1л и освен това и за труд трябва да се плаща - цената отива над 100лв. - не знам "Спешъл Продъкт" ли или какво, но ако се направи една анкета тука, едва ли ще се наброят повече от 5 човека, които са склонни да дадат (или пък са дали) такава сума за масло на диференциал на една 15-годишна Е36-ца!!!
15 мнения
• Страница 1 от 1