Гърне и тн...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Гърне и тн...
Наскоро ми се счупи ауспуха. След чудене какво да правя (заваряване, лепене и тн) реших, че ще мина на варианта некво евтино гърненце и тва е. Така и направих. Вчера си купуих 1 гърне (от тия не скъпите дето се водят "спортни")
закарах колата на майстор, свалих катализатора, и сложихме новото гърне. Сичко си е точно, като единствено се получи кофти щото звука е малко по-силен от колкото аз очаквах. За това предлагам следното. Ако има някой който да иска такова гърне, менкам го за някво по-тихичко. Гърнето е буквално на 1 ден, даже си има и скоба за захващане. Да не говориме,че муфата дето си е на него пасва точно в изрязаното на бронята :> ако има желаещи нека пишат тук или на ЛС.
ПС: мога да дам и част от тръбите, за да не се налага преработка при другата кола. Ест. стига и аз да получа същото
ПС: мога да дам и част от тръбите, за да не се налага преработка при другата кола. Ест. стига и аз да получа същото
- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
Колега, за да постигнеш оригиналният шум на автомобила при махане на катализатора има само два вариянта или да монтираш нов катализатор или да се монтира аналогичен заместител( не какво да е универсално гърненеце) а катализаторно гърне със същият брой камери, съответните заглушители и т.н. като на оригиналният катализатор.
Останалото е компромисен вариянт, както се вижда доста несполучлив........
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
ауспуси Лазаров написа:Колега, за да постигнеш оригиналният шум на автомобила при махане на катализатора има само два вариянта или да монтираш нов катализатор или да се монтира аналогичен заместител( не какво да е универсално гърненеце) а катализаторно гърне със същият брой камери, съответните заглушители и т.н. като на оригиналният катализатор.
Колега я раздухай малко повече за тези катализаторни гърнета.На каква цена могат да се намерят и от къде?
- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
Колега, тези гърнета не са универсални. Изработват се по поръчка и по каталог в зависимост от кубатурата, мощността и тип ДВГ. Само по този начин може да се гарантира, че няма да има шумове, вибрации, резонанси, правилна работа на сондата( сондите), което е пряко свързано с разхода на гориво.
Като цена в зависимост от тип и модел катализатор варират между 120-160лв. с монтажа и две години писмена гаранция за качество.
Има и друг вариант една още по-нова технология рециклация на оригиналният катализатор излиза с около 20-30 лв. по-скъпо, ефекта е същият гаранцията също, но при този вариант ауспуховата система запазва оригиналният си вид. Поради това е по-предпочитан от колегите.
Като цена в зависимост от тип и модел катализатор варират между 120-160лв. с монтажа и две години писмена гаранция за качество.
Има и друг вариант една още по-нова технология рециклация на оригиналният катализатор излиза с около 20-30 лв. по-скъпо, ефекта е същият гаранцията също, но при този вариант ауспуховата система запазва оригиналният си вид. Поради това е по-предпочитан от колегите.
Деликатен подход. Харесва ми.
Цената ме устройва при положение, че говорим за цялостна замяна на първата тръба (на ката) от колекторите до средния резонатор.
С какви материали се работи? Български ли са резонаторите, които се използват "по поръчка"? Коя фирма прави заготовките? Какво покрива гаранцията?
Имаш ли портфолио или уебсайт. Не го приемам за реклама, можеш да ми пишеш ЛС, ако има нужда, но е хубаво такива теми да се обсъждат тук. Крафт ми се правят на луди като поискам поръчков елемент. За АСПО не ми се говори, понеже видях много "селско" обслужване от приемчици и майстори. Тъжна картинка.
Ти си на ход.
Цената ме устройва при положение, че говорим за цялостна замяна на първата тръба (на ката) от колекторите до средния резонатор.
С какви материали се работи? Български ли са резонаторите, които се използват "по поръчка"? Коя фирма прави заготовките? Какво покрива гаранцията?
Имаш ли портфолио или уебсайт. Не го приемам за реклама, можеш да ми пишеш ЛС, ако има нужда, но е хубаво такива теми да се обсъждат тук. Крафт ми се правят на луди като поискам поръчков елемент. За АСПО не ми се говори, понеже видях много "селско" обслужване от приемчици и майстори. Тъжна картинка.
Ти си на ход.
- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
Колега пак уточнявам, катализаторното гърне няма нищо общо с резонатора. Аз ги изработвам, аз ги монтирам, аз давам гаранцията. Работи се предимно с цинк, а по желание неръждаема стомана.
За повече информация напиши на Google- "Ауспуси Лазаров" или "катализаторно гърне".
За повече информация напиши на Google- "Ауспуси Лазаров" или "катализаторно гърне".
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
liloff написа:Знам че няма, аз просто мислех да махна ката или поне да не е тип "пита" вътре. Това ще го уточним на място.
Пусни ми телефона си във форума или на ЛС и ще се чуем да уговорим нещо за уикенда, ако е удобно.
и аз бих искал телефонче на лс ако ти е удобно.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Не сте ме разбрали. Аз катализатора го махнах с идеята да не слагам нов. Сега там има само права тръба. Крайното гърне смених с друго, което ми е шумно. И сега просто искам да сменя краиното с някое по-тихичко е тва е 
- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
Колега, досещам се какво задно гърне търсите. Тип Ремус с мек плътен, басов звук. Това не е проблем. Но мисля, че сте сгрешили като сте заменили катализатора с тръба, това неминуемо ще ви доведе до завишен разход на гориво. А имайки впредвид цените на горивата това си е вече не малък проблем.
11 мнения
• Страница 1 от 1