Бмв е36 м43 не може да се изфорсира студена-ПРОБЛЕМА НАМЕРЕН
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- makabeo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4ервено/4ерна е36-ца
Re: Бмв е36 м43 не може да се изфорсира студена
мн интересен случай пиши от какво е било че умирам от любопитство след като не е от изброените работи!Успех!
само нинджа може да убие друга нинджа и само BMW може да изпревари друго BMW!!!
- matey13
- Потребител
-
- Кара: 318I E36
Kолега според мене проблемът е в дюзите които не ти впръскват горивото на магла а го пикаят и неможе да има пълно изгаряне оттам се възпламенява в генерацията и за това са гърмежите. Провери дали отговарят за твоя двигател да не са сменяни и ако са от твоя ги даи да ти ги почистят с ултра звук или пробваи с други които неса работели на двигател с газово.
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
matey13 написа:Kолега според мене проблемът е в дюзите които не ти впръскват горивото на магла а го пикаят и неможе да има пълно изгаряне оттам се възпламенява в генерацията и за това са гърмежите. Провери дали отговарят за твоя двигател да не са сменяни и ако са от твоя ги даи да ти ги почистят с ултра звук или пробваи с други които неса работели на двигател с газово.
Колега моля ти се прочети малко по нагоре че са сменяни дюзите както и ,не сам написал старите са чистени и нее от тях.също така им смених 0-престените с нови да не би да взима въздух от тях

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Днес сложих другия дебитомер,на номер отговаря на моя,но е Немски а моя е Френски
,та ще карам цяла седмица да видя дали е от него,понеже не е правила такива мизерии на другата кола.

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
Колеги най-новите новини от сервиза са ,че не е електрониката според тях.не е компютъра не са датчици.не е дебитомер.Били ги проверили и всичко било наред.Последно ми казаха, че имат съмнения за маслената помпа да не би да правила голямо налягане и като е гъсто маслото да се еба*али повдигачите и от там клапаните и газоразпределянето.Искат да пробваме да и сипем 5в40 масло и да видима дали ще има подобрение, и ако да да се смени маслената помпа.какво мисите по въпроса? 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
stefkata1990 написа:Колеги най-новите новини от сервиза са ,че не е електрониката според тях.не е компютъра не са датчици.не е дебитомер.Били ги проверили и всичко било наред.Последно ми казаха, че имат съмнения за маслената помпа да не би да правила голямо налягане и като е гъсто маслото да се еба*али повдигачите и от там клапаните и газоразпределянето.Искат да пробваме да и сипем 5в40 масло и да видима дали ще има подобрение, и ако да да се смени маслената помпа.какво мисите по въпроса?
Това са пълни глупости,мойта е след пълна ревизия.Това нещо ми го прави откак съм я взел,даже някой път се форсира докъм 4к оборота,ма не винаги.Доста хора от форума карат с 10ка и нямат този проблем...
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
като го сменя ще кажа какво е станало колега 

- makabeo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4ервено/4ерна е36-ца
теа с маслото не ми се струва да е истина
ако повдигачите не работят като хората повярвай ми ще чуеш такива звуци че прекасването ще ти е наи малкия проблем но май проблема ще се окаже от центровка като чета какжо си сменил...

само нинджа може да убие друга нинджа и само BMW може да изпревари друго BMW!!!
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
Колега колата ми е в сервиза от вторник и я прави човек който прави само такива коли с такива проблеми дето всички вдигат ръце от тях.Щом той каза че се е видял в чудо с тая кола може да си представиш за какво става въпрос.Проверил е всичко по електрониката като започнеш от Компютъра през темп. датчици,дебитомери.ламбди, нок сензори,потенциометри, дюзи, свещи, бубини,дроселклапи, мотерче за празния ход, гарнитури, вакууми, датчици колянов и разпределителен вал и прочие.Всичко е мерено 1 по 1.Центровката е правена поне 3 пъти.сега ако не стане с тази интервенция ще се сваля главата да се видят повдигачите и клапаните.като има развитие ще ви кажа какво е станало

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
makabeo написа:теа с маслото не ми се струва да е истинаако повдигачите не работят като хората повярвай ми ще чуеш такива звуци че прекасването ще ти е наи малкия проблем но май проблема ще се окаже от центровка като чета какжо си сменил...
Гаранция давам при мен,че не е от центровката,даже и скоби сме слагали на валовете,даже и шилото си влезна отдолу дет си му е мястото.Я кажи дали проверихте помпата бензиновата...
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:makabeo написа:теа с маслото не ми се струва да е истинаако повдигачите не работят като хората повярвай ми ще чуеш такива звуци че прекасването ще ти е наи малкия проблем но май проблема ще се окаже от центровка като чета какжо си сменил...
Гаранция давам при мен,че не е от центровката,даже и скоби сме слагали на валовете,даже и шилото си влезна отдолу дет си му е мястото.Я кажи дали проверихте помпата бензиновата...
моята е чисто нова.какво да и поверявам?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
stefkata1990 написа:vladi_a_i написа:makabeo написа:теа с маслото не ми се струва да е истинаако повдигачите не работят като хората повярвай ми ще чуеш такива звуци че прекасването ще ти е наи малкия проблем но май проблема ще се окаже от центровка като чета какжо си сменил...
Дали дава достатъчно налягане.
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:stefkata1990 написа:vladi_a_i написа:makabeo написа:теа с маслото не ми се струва да е истинаако повдигачите не работят като хората повярвай ми ще чуеш такива звуци че прекасването ще ти е наи малкия проблем но май проблема ще се окаже от центровка като чета какжо си сменил...
Дали дава достатъчно налягане.
не зная колега.може и да са я мерили ама аз не съм.но няма как ако не дава налягане да върви толкожа много като загрее
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
vladi_a_i написа:Днес сложих другия дебитомер,на номер отговаря на моя,но е Немски а моя е Френски,та ще карам цяла седмица да видя дали е от него,понеже не е правила такива мизерии на другата кола.
Дебитомера го изключваме ,не е от него 100%
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
Re: Бмв е36 м43 не може да се изфорсира студена-ПРОБЛЕМА НАМЕРЕН
Колеги проблема е в датчика на коляновия вал.Аз купих чисто нов и го смених и това ми е била грешката.Иначе новия датчик не е работил както трябва и е бъркал цялата система.КОЛЕГИ НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ИТАЛЯНСКИ ДАТЧИЦИ-БОКЛУЦИ СА!!!!!!! Поздрави на всички.А нестабилните обороти са от компютъра, и него смених