Имам чувството, че вървежа е спънат...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Имам чувството, че вървежа е спънат...

Мнение от krisu » 28 Юли 2010, 13:40

Явно малко или много, всички я знаем приказката за неволята...

П.С. малко се оляхме и излязохме извън темата... айде да приключваме вече с това кой майстор бива и кой не... в крайна сметка и да приказваме и да не, кадърни и некадърни винаги ще си има. 8)
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320ci
Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo

Мнение от Бумърчето » 28 Юли 2010, 22:33

krisu написа:Колеги, от няколко дни ме мъчи чувството, че колата неще да върви. Оная вечер на околовръстното на омв бояна, я позасилих да видим кво ще направи, та на 5 хиляди оборота на 5-та, дига 190-200. Искам 220-230, да ги удря без проблем... Километража ми е на 240, с шестак съм, M52B20.

Моя е същия 230км/6.5об.(проверено).Сега причини:бензин,свещи,лули,бобини,датчик за температурата на входящия въздух в всмукателния колектор,филтри бензин въздух,помпа бензин(ниско налягане) , инжектори(пробвай първо с присадка за бензина при мен добре се отрзи), с устояние на алтернатора-акумулатора,сега в топлото скоростта пада(бедни смеси-компа дозира(манипулира се)).........
Качи я на комп диагностика при вещ елконаджия тестовете ще покажат какво става.......
Ако имаш катализатор го махни или го смени-живота му е 100000км. погледни си налягането на гумите(аз карам сазот-ПЕРФЕКТНО).
Действай!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 28 Юли 2010, 22:54

Бумърчето написа:Моя е същия 230км/6.5об.(проверено).Сега причини:бензин,свещи,лули,бобини,датчик за температурата на входящия въздух в всмукателния колектор,филтри бензин въздух,помпа бензин(ниско налягане) , инжектори(пробвай първо с присадка за бензина при мен добре се отрзи), с устояние на алтернатора-акумулатора,сега в топлото скоростта пада(бедни смеси-компа дозира(манипулира се)).........
Качи я на комп диагностика при вещ елконаджия тестовете ще покажат какво става.......
Ако имаш катализатор го махни или го смени-живота му е 100000км. погледни си налягането на гумите(аз карам сазот-ПЕРФЕКТНО).
Действай!

Въпроса е, че 190 ги прави на 5 хил. оборота... до 6500 не сам я вдигал да видя дали ще удари 220-230. Нали уш била ограничена електронно на 217 км/ч. ? Има катализатор да, мисля да слагам резонаторно гърне, казаха ми, че в високите щяла да е по игрива. Гумите са ми на 2.2 атмосфери. Ти твойте гуми с азот ли си ги напомпал? На колко? А диагностиката на елкона, кви пари е? Трябва да намеря някаде тука в София някой с такава техника да видим...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 29 Юли 2010, 1:46

Електронно ограничаване има по обороти,не по скорост,и като човек подвел се по приказки "Ако имаш катализатор го махни или го смени-живота му е 100000км." ти казвам че катализатора се сменя/маха когато е запушен,че после ще си с нова тема "Как да оправя звука" ;) .

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 29 Юли 2010, 10:41

Мишо, моя катализатор не беше запушен, махнах го (взех 120-130лв.), колата тръгна повече. Сложих права тръба :ok: Сега колата м/у 2000 и 3000 об/мин дрънчи, ама това не ми стига, затова ще слагам и спортно гърне :bchug: И все пак не се оплаквам от звука :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 29 Юли 2010, 11:47

Е, звук и аз искам до няква степен... ама хубав плътен, не да ми пърди като жигула... хаха

Предишна

Назад към E36