Дневни светлини при Е36?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Дневни светлини при Е36?

Мнение от criminal_face » 26 Ное 2011, 23:58

Мисля, че и това може да е от полза: http://www.gtn.hit.bg/
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525xi N53 април 2008

Мнение от MITKO F1fen » 27 Ное 2011, 21:06

Днес колегата Михал си осъществи проекта.Всичко си работи както го е обяснил.Аз не направих интервенцията защото държа светлините да се палят след като запаля двигателя.Ефекта на светене е като при колегата gabol.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 27 Ное 2011, 21:53

MITKO F1fen написа:Днес колегата Михал си осъществи проекта.Всичко си работи както го е обяснил.Аз не направих интервенцията защото държа светлините да се палят след като запаля двигателя.Ефекта на светене е като при колегата gabol.

за това мисля да свържа релето към алтернатора но ме притеснява да не му объркам работата, ако някой е наясно да сподели
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525xi N53 април 2008

Мнение от MITKO F1fen » 27 Ное 2011, 22:10

mihal написа:
MITKO F1fen написа:Днес колегата Михал си осъществи проекта.Всичко си работи както го е обяснил.Аз не направих интервенцията защото държа светлините да се палят след като запаля двигателя.Ефекта на светене е като при колегата gabol.

за това мисля да свържа релето към алтернатора но ме притеснява да не му объркам работата, ако някой е наясно да сподели

Ами дано някой се включи и даде съвет.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 27 Ное 2011, 22:34

mihal написа:

Свържи го през още едно управляващо реле. Управляващото реле го свържи към лампата на алтернатора, която е на таблото. така ще се палят след като двигатела заработи. Ако искаш може да му сложиш и една закъснителна верига и така ще е сигурно, че ще се включат след като двигатела вече работи.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 28 Ное 2011, 9:04

новото реле за какво ми е? директно ако свържа проблеми ли ще има?
и с лампата за зареждане какво всъщност става? подава – като не зарежда и + като зарежда ли?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525тдс
Мечтае да кара: NISSAN S13 coupe
Детайли за колата: Изгнил кошник с американски DRL "made by xose",

Мнение от XosetoR » 29 Ное 2011, 3:08

Няма проблем да се закачи на динамото.Само трябва да се намери правилната жица която си е мощна и няма защита само един предпазител и готово.И няма ли да споделиш на колегите от къде си взел схемата? :winky:
viewtopic.php?f=7&t=227283
Само дето никой не прояви интерес да му дам схемата до сега.Смятай колко колеги предпочитат ангелските комбали пред нещо ефективно. :conf:
П.С. Не е задължително да се вързва към динамото.При мен (може би и при вас) има предпазител в таблото който има напрежение при работещ двигател само.
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 29 Ное 2011, 9:29

XosetoR написа:Няма проблем да се закачи на динамото.Само трябва да се намери правилната жица която си е мощна и няма защита само един предпазител и готово.И няма ли да споделиш на колегите от къде си взел схемата? :winky:
viewtopic.php?f=7&t=227283
Само дето никой не прояви интерес да му дам схемата до сега.Смятай колко колеги предпочитат ангелските комбали пред нещо ефективно. :conf:
П.С. Не е задължително да се вързва към динамото.При мен (може би и при вас) има предпазител в таблото който има напрежение при работещ двигател само.

да, пропуснах авторските права :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 19 Дек 2011, 0:48

Предварително заявявам,че не правя реклама а споделям опит.Вероятно има и други продукти на пазара вършещи същата работа ,но нямам инфо за тях.Споделям инфо за този: http://smartdrl.com/index2.html Сам включва светлините след като напрежението в системата се вдигне до необходимото.Спира да действа когато включиш габарита.Известява със звучков сигнал задействането си и спирането си и т.н.Настройва се на различни режими и мощност ,става и за ксенонови светлини и какви ли не други.Има доста подробна инструкция за монтаж и функции.Единственото което трябва да промените при монтажа е ,да не го свързвате към веригата на светкавицата а на общата точка на силнотоковата верига след релето преди двата предпазителя за лявата и дясна дълга светлина.Показал съм го в схемата по-долу.
Изображение
Общо взето нищо сложно за човек с нужния ентусиазъм и желание да се сдобие с още една екстра на колата си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 27 Юли 2012, 21:47

Колеги не успях да разбера от кога точно,но е ясно че ще трябва да караме на пуснати фарове и мисля да го направя да става автоматично.
Имам ЛЕД ангелски очи и доколкото разбрах може да се използват като "дневни светлини",те са достатъчно силни и се виждат дори и срещу слънцето.Решил съм да си го направя с едно реленце и да се включват винаги само когато двигателя е запален,след като алтернатора започне да произвежда ток.Ще го направя при изкл. положение на копчето да си светват.Мисля че не е трудно и като ми остане малко време ще ви направя една схемичка как се връзва,като може да се направи същото и с късите примерно,засиви кой как предпочита.
Ако някой колега вече е осъществил това нека сподели кои са кабелите,за да не ги търся,ако не скоро ще ви уведомя как да си го направите сами ;) :driving:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 28 Юли 2012, 19:28

Колкото е лесно толкова и не е. Габаритите в Е36 са разделени на две вериги. Лява и дясна, лявата включва предн ляв габарит, задни левиг абарити и осветлението на задния номер. Дясната включва съответно преден десен габарит и задни десни габарити. Общата консумация на всяка верига надхвърля 1А и е добре да се използвт диоди минимум 2А и релета с комутация на контактите минимум 2А.
Фабрично късите светлини са изградени с управляваща и силова вериги, но при габаритите е само една верига. Използването на габаритите за дневни светлини налага изграждането на управляваща и изпълнителна (силова) вериги, като силовата трябва да дублира заводската верига и да сработва само при работещ двигател, а при включване на късите светлини от ключа за фаровете да се шунтира.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 28 Юли 2012, 21:41

Успях да си направя "дневни светлини" с моите ЛЕД ангелски очи.
Всички връзки съм ги направил зад ключа за фаровете.Нужно са Ви - 10-тина минутки,едно реле с нормално отворени контакти,няколко кабелни обувки за релето,проводници,изолирбанд(или термошлаухка),един или два диода.
На буксата на ключа има номера,но все пак ще кажа и цветовете на кабелите:
9 - общ две бели и две червени ивици
12 - ляв габарит две лилави и две сиви ивици
2 - десен габарит две жълти и две сиви ивици
Номер девет се свързва към единия нормално отворен контакт на релето.Номер дванадесет и номер две се свързват към другият нормално отворен контакт на релето,като трябва на единия или и на двата кабела да се сложи диот,това е с цел за да си останат разделени лява и дясна страна.
Единият край на бобинката на релето се свързва на маса(кафевите кабели,има и болтове и клеми отдолу под таблото навсякъде),а другият се свързва към някъде където има ток само когато запали автомобила,след като генератора започва да произвежда ток.Стана малко късно и не съм го търсил,ако някой знае къде долу под таблото има такова място нека каже,ако не утре ако имам време ще го намеря и ще пиша. :bchug:

П.С На снимката може и да съм обиркал ляв и десен габарит,но няма значение,просто Ви трябват тези кабели.Може да се направи да свети и интериора,но мисля че няма смисъл,той ще светва вечер когато си пуснете фаровете ;)
IMG_20120728_204730.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна dicho0o на 29 Юли 2012, 13:42, променена общо 1 път
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 28 Юли 2012, 23:31

dicho0o написа:Успях да си направя "дневни светлини" с моите ЛЕД ангелски очи.
Всички връзки съм ги направил зад ключа за фаровете.Нужно са Ви - 10-тина минутки,едно реле с нормално затворени краища,няколко кабелни обувки за релето,проводници,изолирбанд(или термошлаухка),един или два диода.
На буксата на ключа има номера,но все пак ще кажа и цветовете на кабелите:
9 - общ две бели и две червени ивици
12 - ляв габарит две лилави и две сиви ивици
2 - десен габарит две жълти и две сиви ивици
Номер девет се свързва към единия нормално затворен контакт на релето.Номер дванадесет и номер две се свързват към другият нормално затворен контакт на релето,като трябва на единия или и на двата кабела да се сложи диот,това е с цел за да си останат разделени лява и дясна страна.
Единият край на бобинката на релето се свързва на маса(кафевите кабели,има и болтове и клеми отдолу под таблото навсякъде),а другият се свързва към някъде където има ток само когато запали автомобила,след като генератора започва да произвежда ток.Стана малко късно и не съм го търсил,ако някой знае къде долу под таблото има такова място нека каже,ако не утре ако имам време ще го намеря и ще пиша. :bchug:

П.С На снимката може и да съм обиркал ляв и десен габарит,но няма значение,просто Ви трябват тези кабели.Може да се направи да свети и интериора,но мисля че няма смисъл,той ще светва вечер когато си пуснете фаровете ;)
IMG_20120728_204730.jpg

Евала за ентусиазма колега, но това, което си направил е доста прибържано и опасно. Преоръчвам ти да разкачиш творението си и ако искаш на лично ще ти обясня как да си ги направиш. :bchug:
Българския вариант:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 11 Авг 2012, 18:04

Някой може ли да обади със сигурност, ако се смени оригиналното малко реле, с това синичкото което търсите от Канада, ще светнат ли дневните светлини автоматично? Без да прекарваме никакви кабели, без да се занимаваме с нищо. Буквално вадиш малкото, слагаш тва дългото и секи път с палене на мотора, фаровете се включват автоматично?

Някой ако е пробвал, да каже дали работи със сигурност толкова просто?
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 12 Авг 2012, 0:36

Знам на едно място където го правят това Палиш и фаровете светват след няколко секунди гасиш колата и фаровете гаснат вобще не се занимавате с тях :) ако ви интересува драснете 1 лс
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36