Олекотяване на маховик - смяна с 6.3кг от м20 на М50 и М52
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is
Re: Олекотяване на маховик - смяна с 6.3кг от м20 на М50 и М
Tristaiosemnaiseis написа:Възможно ли е вместо всички тези операции по монтирането на лек маховик от М20 да си олекотя оригиналният маховик на M52B28? Някой ако го е правил, моля да сподели информация!
Няма да стане, защото е демферен.
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
zzvvmm написа:Tristaiosemnaiseis написа:Възможно ли е вместо всички тези операции по монтирането на лек маховик от М20 да си олекотя оригиналният маховик на M52B28? Някой ако го е правил, моля да сподели информация!
Няма да стане, защото е демферен.
FUCK! Благодаря ти, колега...много си прав!

konsa87 написа:Стартера е БОШ ,продадоха ми го за м20 от е34 ,но сега почвам да се съмнявам че е такъв. Имам още един ,който е от м50 ,ще го разглобя
да видя неговия бендикс какъв е. Ако не става и той ,ще купувам друг стартер ,но какъв трябва да търся
Чети темата внимателно: или слагаш стартер от Е34 М20, или сменяш бендикса на Е36 стартера. Едното от двете.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
txl написа:konsa87 написа:Стартера е БОШ ,продадоха ми го за м20 от е34 ,но сега почвам да се съмнявам че е такъв. Имам още един ,който е от м50 ,ще го разглобя
да видя неговия бендикс какъв е. Ако не става и той ,ще купувам друг стартер ,но какъв трябва да търся
Чети темата внимателно: или слагаш стартер от Е34 М20, или сменяш бендикса на Е36 стартера. Едното от двете.
Да си жив и здрав за акъла

Днеска смених на е39ковия стартер бендикса и сложих, този който е 677. Предстои монтаж

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Благодаря, честно казано единия от двата номера на бендикс беше споменат някъде из предишните 40 страници на темата и аз тръгнах от него, след това просто съм обобщил информацията и потвърждавам, че решението работи.
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Колеги и аз да се включа направих интервенцията с лекия маховик, но като включа на 1-ва и само леко да си мръдна крака от педала и колата тръгва , съединителя отделя много долу , да ми кажете какво да правя за да стане с нормален ход , знам че се удължава помпата, но това вярно ли е и ако е така с колко мм се удължава... 

Киров написа:Колеги и аз да се включа направих интервенцията с лекия маховик, но като включа на 1-ва и само леко да си мръдна крака от педала и колата тръгва , съединителя отделя много долу , да ми кажете какво да правя за да стане с нормален ход , знам че се удължава помпата, но това вярно ли е и ако е така с колко мм се удължава...
Кое феродо използва: твоето или м20ков демпферен диск?
По назад в темата пишеше, че може да се използва феродо без демпфери. Много повече живот на съединителя, но и много по рязък на отделяне без ход на полусъединител.
Иначе буталото на помпата се удължава с около 1.5см. Поне от това, което са ми споделили писали колеги тук.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- lamcho
- Потребител
-
- Кара: E36 328i
Здравейте колеги,
Прочетох цялата тема, взех един съединител от м20, занесох маховика на стругар и му казах да го направи 6 кг (от 8,5). Той току що ми се обади, и ми съобщи че е 5,650 кг. Ще пропусна да коментирам ЗАЩО е станало това, и възгледите на майстора по въпроса, искам само да попитам сега това прекалено леко ли е за м52б28? Сигурно ли е че ще има шум на празен ход, и какво друго рискувам, ако го сложа?
Прочетох цялата тема, взех един съединител от м20, занесох маховика на стругар и му казах да го направи 6 кг (от 8,5). Той току що ми се обади, и ми съобщи че е 5,650 кг. Ще пропусна да коментирам ЗАЩО е станало това, и възгледите на майстора по въпроса, искам само да попитам сега това прекалено леко ли е за м52б28? Сигурно ли е че ще има шум на празен ход, и какво друго рискувам, ако го сложа?
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
lamcho написа:Здравейте колеги,
Няма да е прекалено лек, шума ще го има в зависмост от състоянието на кутията не от това дали маховика е на 6кг или 5,6, рискуваш си само краката.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Стига сте плашили хората с рязане на крака едва ли не. 7000 оборота в минута първо не са толкова много, стените на камбаната са дебели, пода е дебел, и вала е дебел.
Към колегите с леки маховици, с какво масло си карате кутиите? 

"If one day the speed kills me, do not cry, because I was smiling." - Paul Walker, 1973-2013
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Една бутилка Redline 75W140NS Gear Oil + колкото хване Redline D4 Synthetic ATF. Може да спре да чатка напълно, може и да намалее значително. Но пък 100лв са си 100лв 

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
has написа:Към колегите с леки маховици, с какво масло си карате кутиите?
До преди 2 месеца с оригинално от Камор-а (докато още беше Камор) - хвърли кутията, сега с най-евтиното и ще видим колко ще изкара тая, ама подозирам че няма да е много

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Boyadjiev написа:has написа:Към колегите с леки маховици, с какво масло си карате кутиите?
До преди 2 месеца с оригинално от Камор-а (докато още беше Камор) - хвърли кутията, сега с най-евтиното и ще видим колко ще изкара тая, ама подозирам че няма да е много
Сегашната(2ра) кутия вие и трака за 3та

"If one day the speed kills me, do not cry, because I was smiling." - Paul Walker, 1973-2013
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
сае80 наливно по 5-6лв литъра
смених лагера на първичния вал и утихна с 90%. това на 5,0кг маховик (тракаше непоносимо, все едно ще се разпадне всеки момент). относно притесненията по-горе, мен ме е яд че не го направих 4,5кг.