ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d (150)
- Мечтае да кара: е30 M3
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Колега, сменял съм и преди накладки. Като размер са еднакви, но апарата със старите накладки си влиза лесно без много натиск, а с тези накладки, апарата въобще не иска да влезне. Незнам пък дали не са за вентилирани дискове, при тях, нали и апаратите са други?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
levskifans написа:Колега, сменял съм и преди накладки. Като размер са еднакви, но апарата със старите накладки си влиза лесно без много натиск, а с тези накладки, апарата въобще не иска да влезне. Незнам пък дали не са за вентилирани дискове, при тях, нали и апаратите са други?
Но накладките са едни и същи

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Някой знае ли на какъв принцип работи разходомера на таблото? Ясно ми е, че компютъра му изпраща сигнали, но точно какви са? Търсих с търсачката но не успях да намеря нищо подобно...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
raptorxbg написа:Някой знае ли на какъв принцип работи разходомера на таблото? Ясно ми е, че компютъра му изпраща сигнали, но точно какви са? Търсих с търсачката но не успях да намеря нищо подобно...
Принципа е дебита на дюзите.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Разходомера си го обяснявам като съотношение както каза колегата на дебита на дюзите спрямо скоростта на колата.
То и за това като спреш на светофар и стрелката бие прекъсвачи --> впръсква се гориво, а колата се движи с 0км/ч и за това дава нечовешки /уж/ разход.
То и за това като спреш на светофар и стрелката бие прекъсвачи --> впръсква се гориво, а колата се движи с 0км/ч и за това дава нечовешки /уж/ разход.

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
k.milanov написа:Разходомера си го обяснявам като съотношение както каза колегата на дебита на дюзите спрямо скоростта на колата.
Точно така, а когато на скорост пуснеш газта дава разход 0.

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Въпроса е какъв точно сигнал се изпраща до стрелката, за да застава в различни положения? За мен лично разходомера е ненужен, никога не го гледам и ми се иска да го преработя и стрелката да започне да показва налягането на турбината. Има такива готови китове за е30, ама цената е $120 и се търси нещо по-тънко 

- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Колеги колата ми е с м50б20 с обикновена газова днес сменях гоф. маркуч с нов (по принцип и играеха оборотите само на газ ) след маркуча има някакъв датчик явно откачих буксата и колата си държеше стабилни обороти не играеха та въпроса ми е какъв е тоя датчик и за какво служи , и може ли да си карам с разкачена букса 

Колеги може ли някои да ми каже реостата на степените на парното може ли да се поправи някак ,и как евентуално..?Четох доста из форума някои каза че може с жичка но тала и не обясни . мерси предварително
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Колеги колата ми е с м50б20 с обикновена газова днес сменях гоф. маркуч с нов (по принцип и играеха оборотите само на газ ) след маркуча има някакъв датчик явно откачих буксата и колата си държеше стабилни обороти не играеха та въпроса ми е какъв е тоя датчик и за какво служи , и може ли да си карам с разкачена букса
[/quote]

- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Колеги
той човек да не се порови под колата и да се вманиячи .....
Смених цялото окачване със стоково ,но карето ми на кардана гледам е заминало . Не гуменото ами унуй желязното
от към дифа тоест крайното каре ми е заминало.
Някой знае ли размерите му,че не мога да намеря размери в форума и в реал оема .

Смених цялото окачване със стоково ,но карето ми на кардана гледам е заминало . Не гуменото ами унуй желязното

Някой знае ли размерите му,че не мога да намеря размери в форума и в реал оема .

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
нормално ли е при студен старт да вдига оборотите до над 2000? То е за няколко секунди и после си заковава на 650, но ме дразни така - баш като е най-вредно да се вдигат обороти така да се изфорсира.
Преди не беше така, а сега всяка сутрин при първото палене се изфорсира. След това през деня си е ок - пали, дига около 1300-400 и се връща на 650.

Преди не беше така, а сега всяка сутрин при първото палене се изфорсира. След това през деня си е ок - пали, дига около 1300-400 и се връща на 650.

- bezdelnik_gm
- Потребител
-
Колеги, от известно време се опитвам да си намеря читав салон за е36 седан, но все не се дореждам. Искам да попитам дали за седана става салон от друг модел?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bezdelnik_gm написа:Колеги, от известно време се опитвам да си намеря читав салон за е36 седан, но все не се дореждам. Искам да попитам дали за седана става салон от друг модел?
предните седалки стават от всичко + е46 всички модели
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
vicho написа:bezdelnik_gm написа:Колеги, от известно време се опитвам да си намеря читав салон за е36 седан, но все не се дореждам. Искам да попитам дали за седана става салон от друг модел?
предните седалки стават от всичко + е46 всички модели
Колега не мога да те разбера от всички ? Какво ще рече от всички ? Е39,Е46,Е60,Е36 и т.н или всички възможни варианти на е36+46 за предните ,а задните само от салон ?
SH3M37A написа:Колегитой човек да не се порови под колата и да се вманиячи .....
Смених цялото окачване със стоково ,но карето ми на кардана гледам е заминало . Не гуменото ами унуй желязнотоот към дифа тоест крайното каре ми е заминало.
Някой сменял ли е такава чудесия ? И дали ще може да каже нещо повече ?

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!