ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d (150)
Мечтае да кара: е30 M3

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от levskifans » 13 Мар 2015, 23:50

Колега, сменял съм и преди накладки. Като размер са еднакви, но апарата със старите накладки си влиза лесно без много натиск, а с тези накладки, апарата въобще не иска да влезне. Незнам пък дали не са за вентилирани дискове, при тях, нали и апаратите са други?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 14 Мар 2015, 0:08

levskifans написа:Колега, сменял съм и преди накладки. Като размер са еднакви, но апарата със старите накладки си влиза лесно без много натиск, а с тези накладки, апарата въобще не иска да влезне. Незнам пък дали не са за вентилирани дискове, при тях, нали и апаратите са други?

Но накладките са едни и същи :yes: Наложи ги едни върху други и виж къде ти идва разликата и проблема :D
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 14 Мар 2015, 0:24

Някой знае ли на какъв принцип работи разходомера на таблото? Ясно ми е, че компютъра му изпраща сигнали, но точно какви са? Търсих с търсачката но не успях да намеря нищо подобно...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Мар 2015, 5:35

raptorxbg написа:Някой знае ли на какъв принцип работи разходомера на таблото? Ясно ми е, че компютъра му изпраща сигнали, но точно какви са? Търсих с търсачката но не успях да намеря нищо подобно...

Принципа е дебита на дюзите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 15 Мар 2015, 11:49

Разходомера си го обяснявам като съотношение както каза колегата на дебита на дюзите спрямо скоростта на колата.
То и за това като спреш на светофар и стрелката бие прекъсвачи --> впръсква се гориво, а колата се движи с 0км/ч и за това дава нечовешки /уж/ разход. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 15 Мар 2015, 13:19

k.milanov написа:Разходомера си го обяснявам като съотношение както каза колегата на дебита на дюзите спрямо скоростта на колата.
То и за това като спреш на светофар и стрелката бие прекъсвачи --> впръсква се гориво, а колата се движи с 0км/ч и за това дава нечовешки /уж/ разход. :yes:

Точно така, а когато на скорост пуснеш газта дава разход 0. :yes:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 15 Мар 2015, 15:38

Въпроса е какъв точно сигнал се изпраща до стрелката, за да застава в различни положения? За мен лично разходомера е ненужен, никога не го гледам и ми се иска да го преработя и стрелката да започне да показва налягането на турбината. Има такива готови китове за е30, ама цената е $120 и се търси нещо по-тънко :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 15 Мар 2015, 22:40

Колеги колата ми е с м50б20 с обикновена газова днес сменях гоф. маркуч с нов (по принцип и играеха оборотите само на газ ) след маркуча има някакъв датчик явно откачих буксата и колата си държеше стабилни обороти не играеха та въпроса ми е какъв е тоя датчик и за какво служи , и може ли да си карам с разкачена букса :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dinev_BMW » 16 Мар 2015, 0:22

Колеги може ли някои да ми каже реостата на степените на парното може ли да се поправи някак ,и как евентуално..?Четох доста из форума някои каза че може с жичка но тала и не обясни . мерси предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 16 Мар 2015, 6:21

Колеги колата ми е с м50б20 с обикновена газова днес сменях гоф. маркуч с нов (по принцип и играеха оборотите само на газ ) след маркуча има някакъв датчик явно откачих буксата и колата си държеше стабилни обороти не играеха та въпроса ми е какъв е тоя датчик и за какво служи , и може ли да си карам с разкачена букса :dunno:[/quote]
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 16 Мар 2015, 15:11

Колеги :( той човек да не се порови под колата и да се вманиячи .....

Смених цялото окачване със стоково ,но карето ми на кардана гледам е заминало . Не гуменото ами унуй желязното :P от към дифа тоест крайното каре ми е заминало.
Някой знае ли размерите му,че не мога да намеря размери в форума и в реал оема .
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 16 Мар 2015, 16:43

нормално ли е при студен старт да вдига оборотите до над 2000? То е за няколко секунди и после си заковава на 650, но ме дразни така - баш като е най-вредно да се вдигат обороти така да се изфорсира.

Преди не беше така, а сега всяка сутрин при първото палене се изфорсира. След това през деня си е ок - пали, дига около 1300-400 и се връща на 650.

:dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от bezdelnik_gm » 18 Мар 2015, 23:17

Колеги, от известно време се опитвам да си намеря читав салон за е36 седан, но все не се дореждам. Искам да попитам дали за седана става салон от друг модел?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 18 Мар 2015, 23:44

bezdelnik_gm написа:Колеги, от известно време се опитвам да си намеря читав салон за е36 седан, но все не се дореждам. Искам да попитам дали за седана става салон от друг модел?

предните седалки стават от всичко + е46 всички модели
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 19 Мар 2015, 2:41

vicho написа:
bezdelnik_gm написа:Колеги, от известно време се опитвам да си намеря читав салон за е36 седан, но все не се дореждам. Искам да попитам дали за седана става салон от друг модел?

предните седалки стават от всичко + е46 всички модели

Колега не мога да те разбера от всички ? Какво ще рече от всички ? Е39,Е46,Е60,Е36 и т.н или всички възможни варианти на е36+46 за предните ,а задните само от салон ?

SH3M37A написа:Колеги :( той човек да не се порови под колата и да се вманиячи .....

Смених цялото окачване със стоково ,но карето ми на кардана гледам е заминало . Не гуменото ами унуй желязното :P от към дифа тоест крайното каре ми е заминало.
Някой знае ли размерите му,че не мога да намеря размери в форума и в реал оема .

Някой сменял ли е такава чудесия ? И дали ще може да каже нещо повече ?
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

ПредишнаСледваща

Назад към E36