ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
теч на нафта - дюза или маркуче?
Колеги имам теч на нафта на това място където съм показал на снимката се събира самата нафта, маркучето го свалих и изглежда съвсем здраво , няма пукнатини или нещо от сорта.Въпросът ми е дали все пак не изпуска нещо от самото маркуче или е някакво уплътнение на дюзата.Също така питането ми е и за това черното кабелче което отива към дюзата за какво е?Ако се окаже , че е от дюзата мога ли сам да я ремонтирам или трябва в специализиран сервиз?Благодаря!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: теч на нафта - дюза или маркуче?
roonex18 написа:Колеги имам теч на нафта на това място където съм показал на снимката се събира самата нафта, маркучето го свалих и изглежда съвсем здраво , няма пукнатини или нещо от сорта.Въпросът ми е дали все пак не изпуска нещо от самото маркуче или е някакво уплътнение на дюзата.Също така питането ми е и за това черното кабелче което отива към дюзата за какво е?Ако се окаже , че е от дюзата мога ли сам да я ремонтирам или трябва в специализиран сервиз?Благодаря!
Това ти е умната дюза и да протичат след време

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Re: теч на нафта - дюза или маркуче?
vladi_a_i написа:roonex18 написа:Колеги имам теч на нафта на това място където съм показал на снимката се събира самата нафта, маркучето го свалих и изглежда съвсем здраво , няма пукнатини или нещо от сорта.Въпросът ми е дали все пак не изпуска нещо от самото маркуче или е някакво уплътнение на дюзата.Също така питането ми е и за това черното кабелче което отива към дюзата за какво е?Ако се окаже , че е от дюзата мога ли сам да я ремонтирам или трябва в специализиран сервиз?Благодаря!
Това ти е умната дюза и да протичат след време
Колата има проблем с паленето когато е студено..примерно около 0 градуса е долу-горе добре, паднат ли минусови пали с много въртене възможно ли е това да е проблема?Свещите са чисто нови , мерих с пробна лампа дали стига ток до тях от релето и всичко е нормално само едно не ми е ясно , защо лампата на таблото за подгряването угасва след около 4,5 секунди , а релето изключва чак след 15 секунди?
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
e36monsta написа:Vanqu1sh написа:e36monsta написа:Колеги, става дума за права генерация на m50b20 искам да я направя от началото до края с права тръба, за да може от километри да се чуваМоля хора, запознати с такива работи да кажат за този двигател кой размер ще е добър и какво крайно гърне(двуцевка). Ако може сайт/магазин да предложите (София)
Без гърне
Може ли малко внимание и на мен![]()
Права генерация 55мм и крайно гърне от 328и

..Bayerische Motoren Werke..

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe

- mutovski05
- Потребител
-
- Кара: bmw e36 320i
- Мечтае да кара: bmw e36 m3
Здравейте. Искам да сложа гърне на 320i от 328i и въпросът ми е : как става самата смяна, защото знам е на 328 е с две тръби, на 320 с една. И ако може колеги които са правили тази замяна да кажат с какви впечатления са останали. Благодаря предварително.
- e36monsta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m52b20 i kawasaki kx250 1999
- Мечтае да кара: 2002 tii
M-coupe написа:e36monsta написа:Vanqu1sh написа:e36monsta написа:Колеги, става дума за права генерация на m50b20 искам да я направя от началото до края с права тръба, за да може от километри да се чуваМоля хора, запознати с такива работи да кажат за този двигател кой размер ще е добър и какво крайно гърне(двуцевка). Ако може сайт/магазин да предложите (София)
Без гърне
Може ли малко внимание и на мен![]()
Права генерация 55мм и крайно гърне от 328и
А няма ли да е по добре с 63мм ?

- rhase
- младши ентусиаст
-
mutovski05 написа:
Здравейте. Искам да сложа гърне на 320i от 328i и въпросът ми е : как става самата смяна, защото знам е на 328 е с две тръби, на 320 с една. И ако може колеги които са правили тази замяна да кажат с какви впечатления са останали. Благодаря предварително.
Когато се монтира гърнето се слага преходник (гащи) от 1 към 2 входа за да паснат. Всичко друго става.
По-лесния вариант ти е да си намериш гърне от е46 328 - то е с 1 вход както твоята. Само трябва да преместят едната кука защото ще опира в купето. Резултата е по-плътен боботещ шум и по-добра визия. Но си остава тиха и приятна.
Въпросът ми е към колегата bum_bum. Откъде мога да си поръчам тръба като тази синята(меката)? В някоя тема беше писал но така и не я намерих. 

- 600gshr
- Потребител
-
- Кара: 318i 97
БМВ 318 ( газ ,бензин) 1997г. От няколко дни имам следният проблем : На студен двигател пали от раз , а загрее ли пали трудно или вобще непали. На топъл двигател извадих свеща и при палене нехвърля изкра на свеща, а като поистине пали си безпроблемно немени обороти работи перфектно двигателя
Съмнявам се за датчика на коляновия вал
Даите мнение за проблема ????

- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
600gshr написа:БМВ 318 ( газ ,бензин) 1997г. От няколко дни имам следният проблем : На студен двигател пали от раз , а загрее ли пали трудно или вобще непали. На топъл двигател извадих свеща и при палене нехвърля изкра на свеща, а като поистине пали си безпроблемно немени обороти работи перфектно двигателяСъмнявам се за датчика на коляновия вал
на газ пали ли топла, или си с инжекцион
- 600gshr
- Потребител
-
mambata_943 написа:600gshr написа:БМВ 318 ( газ ,бензин) 1997г. От няколко дни имам следният проблем : На студен двигател пали от раз , а загрее ли пали трудно или вобще непали. На топъл двигател извадих свеща и при палене нехвърля изкра на свеща, а като поистине пали си безпроблемно немени обороти работи перфектно двигателяСъмнявам се за датчика на коляновия вал
на газ пали ли топла, или си с инжекцион
Нито на газ , нито на бензин с обикновена газова съм.
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
помислих, че е като моя проблем, но..не
- 600gshr
- Потребител
-
Поръчах си датчик на колянов вал , като го сменя ще видя пак дали ще ми прави проблем ....
Тази разпънка дали ще върши работа, как мислите? 

..Bayerische Motoren Werke..