ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от err0r » 29 Яну 2015, 18:02

Напиши на номер 1 партидния номер в търсачката и глезай за снимки. Прилича ми на нея.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 29 Яну 2015, 23:22

M-coupe написа:Колеги, като тръгна с повече газ (да върти гуми) и от зад се усещат силни удари все едно колата има включено ASC. При нормално каране нищо особено не забелязвам. :dunno: Преди, като се занимавах с скутери (да го направя от 3 на 7к.с :mrgreen: ) ставаше така ако е със нови гуми, но едва ли е от това при положение, че цяла зима карам с тези гуми... Диференциал ли от какво може да е :dunno:

Днеска както си карам и ми светна лампичката на АБС :shock: Натиснах спирачката до долу да видя дали работи кво стана - няма никой... Изгасих веднага колата после я запалих и всичко беше ок, но натиснах спирачката до долу включи се абс-а и после пак светна лампичката... Изгасих двигателя за 10тина минути и спря да свети вече, но сякаш не спира както трябва :banghead: Някой има ли идея къде е проблема и дали имат нещо общо 2те неща :help: :help:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 29 Яну 2015, 23:35

M-coupe написа:
M-coupe написа:Колеги, като тръгна с повече газ (да върти гуми) и от зад се усещат силни удари все едно колата има включено ASC. При нормално каране нищо особено не забелязвам. :dunno: Преди, като се занимавах с скутери (да го направя от 3 на 7к.с :mrgreen: ) ставаше така ако е със нови гуми, но едва ли е от това при положение, че цяла зима карам с тези гуми... Диференциал ли от какво може да е :dunno:

Днеска както си карам и ми светна лампичката на АБС :shock: Натиснах спирачката до долу да видя дали работи кво стана - няма никой... Изгасих веднага колата после я запалих и всичко беше ок, но натиснах спирачката до долу включи се абс-а и после пак светна лампичката... Изгасих двигателя за 10тина минути и спря да свети вече, но сякаш не спира както трябва :banghead: Някой има ли идея къде е проблема и дали имат нещо общо 2те неща :help: :help:

За начало си провери спирачната течност в казанчето ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 30 Яну 2015, 0:43

ogata написа:За начало си провери спирачната течност в казанчето ;)

От къде тоя късмет да е от течността... От какво може да е - датчици, абс помпи какво да гледам :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 30 Яну 2015, 2:06

Преди като минавах от барабани към дискове си спомням, че имах някакъв проблем с абс датчика,там нещо светна, обаче после кво му баях си изгасна и не беше записал грешка като ходих на диагностика . Ако искаш провери им проводниците, да нямаш някакво прекъсване :dunno:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 30 Яну 2015, 11:05

err0r написа:Напиши на номер 1 партидния номер в търсачката и глезай за снимки. Прилича ми на нея.

На нея прилича, обаче въпросът е дали се хваща с някакви щипки или с обикновени болтове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 30 Яну 2015, 12:02

Мен понякога след нацеля някой трап и може да ми светне абс, но си го имам. Веднъж ми се е случвало да светне и да нямам, но като угасих и запалих повече не се получи такъв проблем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 30 Яну 2015, 13:07

За сега спря да свети (може и при мен да е било от някой трап). Интересно ми е може ли да е от това, че не е обезвъздушавана системата скоро, а и педала го усещам една идея по-потънал :dunno:
ПП: Пак си свети... Значи като дам на контакт и лампичката изгася, паля и пак си е изгаснала. След като покарам малко и светва - това дали не е датчик според вас или ако е датчик ще светва и при проверката на контакт ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 30 Яну 2015, 18:50

Ако проблема е в датчика лампата си свети без да спира, ти провери ли си инсталацията, както те посъветваха по-горе? Почисти буксите на датчиците, напръскай с контактен спрей и виж дали хубаво щракват буксите на всяка една гума. На мен ми се прецака единия датчик и се опитах да излъжа системата с едно съпротивление докато купя нов датчик, ама без успех - щом вдигна скорост по-висока от 20км/ч лампата светва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 31 Яну 2015, 23:54

Братлета да попитам м50б20-N42b20 държи ли на турбиниране заслужава ли си и колко излиза тази процедура
Последна промяна axel.folu на 01 Фев 2015, 2:20, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 01 Фев 2015, 0:40

raptorxbg написа:Ако проблема е в датчика лампата си свети без да спира, ти провери ли си инсталацията, както те посъветваха по-горе? Почисти буксите на датчиците, напръскай с контактен спрей и виж дали хубаво щракват буксите на всяка една гума. На мен ми се прецака единия датчик и се опитах да излъжа системата с едно съпротивление докато купя нов датчик, ама без успех - щом вдигна скорост по-висока от 20км/ч лампата светва.

Значи тая лампа си свети когато си иска... Това няма никакво значение де, но забелязах днес, че абс-а се задейства когато си иска и при съвсем леко натискане на педала той почва да вибрира, а като и набия спирачките до долу и не се включва :dunno: Тея дни ще видя да почистя датчиците, но ме съмнява да е от тях :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 02 Фев 2015, 17:26

Колеги с модула на Методи съм за дневни светлини.
Беше ми изгоряла крушката на ключа за фаровете,смених я и сега при всяко палене светва заедно с дневните светлини.
Всичко е свързано както трябва,при други колеги така ли е?
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 02 Фев 2015, 18:22

Biogame написа:Колеги с модула на Методи съм за дневни светлини.
Беше ми изгоряла крушката на ключа за фаровете,смених я и сега при всяко палене светва заедно с дневните светлини.

Всичко ти е наред, тая лампа свети при работеща кола.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 02 Фев 2015, 22:07

~Мишо~ написа:
Biogame написа:Колеги с модула на Методи съм за дневни светлини.

Всичко ти е наред, тая лампа свети при работеща кола.

Ок мерси.
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 03 Фев 2015, 0:37

Колеги по горе никой не ми отговори дали си заслужава и колко пари е интервенцията м50б20-или м50б25 турбо? благодаря предварително :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E36