ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Напиши на номер 1 партидния номер в търсачката и глезай за снимки. Прилича ми на нея.

M-coupe написа:Колеги, като тръгна с повече газ (да върти гуми) и от зад се усещат силни удари все едно колата има включено ASC. При нормално каране нищо особено не забелязвам.Преди, като се занимавах с скутери (да го направя от 3 на 7к.с
) ставаше така ако е със нови гуми, но едва ли е от това при положение, че цяла зима карам с тези гуми... Диференциал ли от какво може да е
Днеска както си карам и ми светна лампичката на АБС

..Bayerische Motoren Werke..

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
M-coupe написа:M-coupe написа:Колеги, като тръгна с повече газ (да върти гуми) и от зад се усещат силни удари все едно колата има включено ASC. При нормално каране нищо особено не забелязвам.Преди, като се занимавах с скутери (да го направя от 3 на 7к.с
) ставаше така ако е със нови гуми, но едва ли е от това при положение, че цяла зима карам с тези гуми... Диференциал ли от какво може да е
Днеска както си карам и ми светна лампичката на АБСНатиснах спирачката до долу да видя дали работи кво стана - няма никой... Изгасих веднага колата после я запалих и всичко беше ок, но натиснах спирачката до долу включи се абс-а и после пак светна лампичката... Изгасих двигателя за 10тина минути и спря да свети вече, но сякаш не спира както трябва
Някой има ли идея къде е проблема и дали имат нещо общо 2те неща
![]()
За начало си провери спирачната течност в казанчето

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
ogata написа:За начало си провери спирачната течност в казанчето
От къде тоя късмет да е от течността... От какво може да е - датчици, абс помпи какво да гледам

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Преди като минавах от барабани към дискове си спомням, че имах някакъв проблем с абс датчика,там нещо светна, обаче после кво му баях си изгасна и не беше записал грешка като ходих на диагностика . Ако искаш провери им проводниците, да нямаш някакво прекъсване 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
err0r написа:Напиши на номер 1 партидния номер в търсачката и глезай за снимки. Прилича ми на нея.
На нея прилича, обаче въпросът е дали се хваща с някакви щипки или с обикновени болтове.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Мен понякога след нацеля някой трап и може да ми светне абс, но си го имам. Веднъж ми се е случвало да светне и да нямам, но като угасих и запалих повече не се получи такъв проблем.
За сега спря да свети (може и при мен да е било от някой трап). Интересно ми е може ли да е от това, че не е обезвъздушавана системата скоро, а и педала го усещам една идея по-потънал 
ПП: Пак си свети... Значи като дам на контакт и лампичката изгася, паля и пак си е изгаснала. След като покарам малко и светва - това дали не е датчик според вас или ако е датчик ще светва и при проверката на контакт ?

ПП: Пак си свети... Значи като дам на контакт и лампичката изгася, паля и пак си е изгаснала. След като покарам малко и светва - това дали не е датчик според вас или ако е датчик ще светва и при проверката на контакт ?

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Ако проблема е в датчика лампата си свети без да спира, ти провери ли си инсталацията, както те посъветваха по-горе? Почисти буксите на датчиците, напръскай с контактен спрей и виж дали хубаво щракват буксите на всяка една гума. На мен ми се прецака единия датчик и се опитах да излъжа системата с едно съпротивление докато купя нов датчик, ама без успех - щом вдигна скорост по-висока от 20км/ч лампата светва.
Братлета да попитам м50б20-N42b20 държи ли на турбиниране заслужава ли си и колко излиза тази процедура
Последна промяна axel.folu на 01 Фев 2015, 2:20, променена общо 1 път
raptorxbg написа:Ако проблема е в датчика лампата си свети без да спира, ти провери ли си инсталацията, както те посъветваха по-горе? Почисти буксите на датчиците, напръскай с контактен спрей и виж дали хубаво щракват буксите на всяка една гума. На мен ми се прецака единия датчик и се опитах да излъжа системата с едно съпротивление докато купя нов датчик, ама без успех - щом вдигна скорост по-висока от 20км/ч лампата светва.
Значи тая лампа си свети когато си иска... Това няма никакво значение де, но забелязах днес, че абс-а се задейства когато си иска и при съвсем леко натискане на педала той почва да вибрира, а като и набия спирачките до долу и не се включва

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Колеги с модула на Методи съм за дневни светлини.
Беше ми изгоряла крушката на ключа за фаровете,смених я и сега при всяко палене светва заедно с дневните светлини.
Всичко е свързано както трябва,при други колеги така ли е?
Беше ми изгоряла крушката на ключа за фаровете,смених я и сега при всяко палене светва заедно с дневните светлини.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Biogame написа:Колеги с модула на Методи съм за дневни светлини.
Всичко ти е наред, тая лампа свети при работеща кола.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
~Мишо~ написа:Biogame написа:Колеги с модула на Методи съм за дневни светлини.
Всичко ти е наред, тая лампа свети при работеща кола.
Ок мерси.

Колеги по горе никой не ми отговори дали си заслужава и колко пари е интервенцията м50б20-или м50б25 турбо? благодаря предварително