Боя за естествена кожа и лак за кожа!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 N42B20
Мечтае да кара: 2002 turbo

Re: Боя за естествена кожа и лак за кожа!

Мнение от i D r i v e » 25 Ное 2011, 13:48

за 100 лв. боядисване на цял салон е доста съмнително - незнам какво да ти кажа... разпитай как го прави и какви бои използва.

Първите седалки, който аз реставрирах са вече на две години и не са мръднали - те хората в Европа отдавна си реставрират салоните и метода се е доказал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i D r i v e » 25 Ное 2011, 14:00

arr0gance написа:Без неуважение към никой,който се занимава с боядисване и тн,но аз понеже си купих специално боя за салона,филери глупости и тн,като се изправи кожата от гънки и вс останало,се боядисва и става наистина перфектна,хубаво.Но тук идва другия момент,който е дунапрена от долу,2 пъти оправях кожата и няколко месеца след това същите следи излизаха.Чудих се известно време,след което свалих кожата и видях следи от износено по дунапрена,това от своя страна "преебава" всички труд, който е вложен в целия процес и Ще бъде вложен.Не мисля,че има смисъл да давате пари, които ще ви топлят месец два.При мен решението беше да подложа дунапрен,след което да повторя процеса,чак след това стана добре,но пак излизат гънки.Общо взето със стара "дунапренена възглавница" трудно ще се постигне даже и добър ефект,за перфектен изключено.Та не мисля,че проблема е кожата,а това под нея.Който иска да вярва, който иска да не ми,само споделям, може и да греша? :mhihi: :yes:

...а обезмасли ли и почисти ли кожата преди процедурата?
грунд нанесе ли? ...лак? ... и най-важното - какви са боите?

...иначе си прав - грозно е когато седалката е сплескана от употреба и е добре да се подпълни с нещо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 25 Ное 2011, 14:26

Колега би ли споделил какви филери, китове и бои ползваш. От къде ги купуваш и на какви пари

Ето тук цялата процедура по възстановяване на салона
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=776740

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i D r i v e » 25 Ное 2011, 15:08

BT9028BA написа:Колега би ли споделил какви филери, китове и бои ползваш. От къде ги купуваш и на какви пари

Във въпросната процедура не се споменава нищо за лакиране, което е малко смущаващо защото лака е ключът към дълготрайността.
Въпреки това ефекта е очевиден - вейдъра е станал ЧУК!

Моите бои и лакове са от BASF, а филера е на BAYER.
Купувам си ги от представителствата на фирмите в Берлин, тъй като в БГ покупката е невъзможна или поне мен доста ме затрудниха :kuku:

цената на боята е променлива и може да я обсъдим, но не и тук!

материалите за една седалка струват между 30 и 50 лева повече подробности на ЛС...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 25 Ное 2011, 15:14

[/quote]

...а обезмасли ли и почисти ли кожата преди процедурата?
грунд нанесе ли? ...лак? ... и най-важното - какви са боите?

...иначе си прав - грозно е когато седалката е сплескана от употреба и е добре да се подпълни с нещо![/quote]

Чак до грунд и лак не съм стигал :dunno:
Като цяло,добре ,че и не съм,защото разочерованието ми щеше да е на двойна цена от сегашната.Боята е от човек до колкото разбрах,който се занимава с това.Прати ми боя от варна /15лв 100мл/,като ме увери ,че изпозлва този тип бои от години и не е имал недоволен клиент.А и има много колеги от форума,които ми споделиха,че са взимали боя от там и са останали доволни,за това и се занимавах с куриери и уговорки и тн. Даже имаше тема някъде из форума, която посочваше същия човек.
Седалките ги изчистих,обесмаслих,обезпаразитих и тн.Ефекта ще е същия 100% съм сигурен.Все едно да хванеш шкурка, да си изтъркаш кожата на капачката да я боядисаш и да кажеш,че вече няма издатина.... :kuku: Щом има дефект от долу,кожата днес или утре ще се нагоди според нея.Само споделих и аз така мисля,може да греша хвърлете набиите някой друг лев и пробвайте как става при вас.Ако възглавничката е без дефекти става,но ако е с, абсурд. :yes:
Междодругото вейдърките, които сте показали по-горе, не са никакъв проблем за оправяне,според мен това е леко протъркване и при мен тези дребни мрежички изчезнаха още след първия път,проблема бяха големите гънки като Сините седалки по по горе в темата.След освежаване стават перфектни,но след каране известно време си заемат старата форма,макар и по-добре от преди,но пак има дефекти.Живи здрави
Последна промяна arr0gance на 25 Ное 2011, 15:16, променена общо 1 път
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 25 Ное 2011, 15:16

bobeca111 написа:Аз съм съм си скъсал нервите да търся сива...е нема братче и това си е.Къде ли не съм проверявал.Ако някой открие да драска ;)

Що не си вземеш бяла колкото ти е нужно и да добавиш малко черна докато си получиш твоя цвят.Според мен не би трябвало да имаш проблем :yes:

Мен ме интересува от черна кожа , може ли да се боядиса в светъл цвят :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2011, 15:45

i D r i v e написа:
BT9028BA написа:Колега би ли споделил какви филери, китове и бои ползваш. От къде ги купуваш и на какви пари

Във въпросната процедура не се споменава нищо за лакиране, което е малко смущаващо защото лака е ключът към дълготрайността.

Купувам си ги от представителствата на фирмите в Берлин, тъй като в БГ покупката е невъзможна или поне мен доста ме затрудниха :kuku:

материалите за една седалка струват между 30 и 50 лева повече подробности на ЛС...

:nono: колела, малко прекаляваш с комерса ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 25 Ное 2011, 15:49

Аз например имам интерес да възстановим една седалка...
Но за жалост на думи вече не вярвам, че видях едни "професионалисти" как се справиха с на PNR седалките. Портфолио си требе.
Добре е цената на материалите, а след това как оценяваш трудът си? Говорим за седалка в почти перфектно състояние.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i D r i v e » 25 Ное 2011, 16:40

трудът е променлива величина :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i D r i v e » 25 Ное 2011, 17:46

bum_bum написа:
i D r i v e написа:

:nono: колела, малко прекаляваш с комерса ;)

не си прав - просто отговарям на човек, който пита и когото не познавам!

а и не съм търговец просто се интересувам от това от известно време

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Боя за естествена кожа и лак за кожа!

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2011, 22:03

Няма смисъл да се лъжем, най-малкото да ме смяташ за тъпак ми е обидно.
Нямам против, просто не така явно предлагай услугите, защото е против правилата на форума.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 26 Ное 2011, 10:18

колеги дайте място от което мога да купя този бежаво сив цвят за тази разновидност на салони на е36 ако се сещате..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i D r i v e » 26 Ное 2011, 21:25

bum_bum написа:Няма смисъл да се лъжем, най-малкото да ме смяташ за тъпак ми е обидно.
Нямам против, просто не така явно предлагай услугите, защото е против правилата на форума.

Бум Бум аз поне не сматам за тъпаци хора, които не познавам :!: :!: :!:

а това, за което ме упрекваш си е плод на твоето въобръжение, но е нормално на един модератор повечето неща да му се струват постановка :bchug:

чисто информативно съм споделил, приблизително колко струват качествени материали за подобна интервенция тъй като ми е известно!

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 02 Фев 2012, 22:42

Колеги имам малък проблем
Купих си кожен салон ,бял , който трябва да направя бежав
За съжаление никъде немога да си намеря боя и филер
Боите на Тераго ,от голямата разфасовка 500мл , нямат бежаво
има го само 125 мл
за филер пък абсурд , изрових интернета , и няма

Някой може ли на ЛС да ми даде координати или номер на място от където мога да си поръчам ?
Ходих и в нашето МЕТРО , там изобщо нямат бои за кожи

в какъв филм се хвърлих и аз , ама и в тая държава ще кажеш че не живеем в европа а в някоя страна от третия свят :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 02 Фев 2012, 23:19

Тука във Варна знам един магазин за такива бои, ще проверя дали има такъв цвят и ще ти пиша ако искаш, но съм доста разсеян и може да забравя :D

ПредишнаСледваща

Назад към E36