BMW газова уредба
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: BMW газова уредба
Колега аз съм с М40 и като бях при газаджията имах пари за ГИ и бях твърдо решен ,че ще да е ГИ.След продължителен разговор с газаджията бях разубеден и сложих обикновенно АГУ.Резултата е разход под 10литра ,което за мен е доволно.Онзи ден ходих в София 100км на едната страна имах 60км въртене за 2 дни ,като през цялото време съм бил в натоварен трафик.Прибрах се още 100км и равносметката е 260км с 30лв газ като имам газ за минимум още 100км.До сега един път не ми е гръмнала ,един път не са играли обороти.На други мой приятели ,които си слагаха обикновенни АГУ при техни познати постоянно им гърми филтъра и тн.Ето защо не е важно ГИ или обикновенно АГУ ,а е важен майстора.Когато си слагах газ с мотора нямах никакви ядове на бензин ,нито електрически проблеми и може би за това нямам проблеми и на газ.Поздрави за всички противници на евтиното гориво. 

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Re:
nazo1976 написа:колега ти видя ли че съм на метан там май е по различно пак не можеш да я изрежеш ама поне не гасне .преди карах пасат на газ и зимата пала на газ и тръгвам и как пусна педала гасне и след това нема палене на газ само на бензин ама трудно затова питах дали има проблем ако е на 15 С щот зимата в софия с тия задръствания докато загрее и превключи ехееееее.засил съм я неделя без задръстване на 4 км и превключва и като караш на по къси разстояния 4-10 км по няколко пъти на ден и се губи смисъла.сигурно така го е....ам изпаритела ама кво да се правиned_gm28 написа:nazo1976 написа:закачиха я на комп и от там я настроиха да е на 15 градуса
Колега,15 С са малко!Моята е настроена на 37 С,датчикът е на изпарителя,който е на мястото на обикновеният въздушен филтър.Лятно време съответно бързо датчикът казва на компа да прехвърля на газ (особено когато колата е видяла малко слънце,а тя е черна) и забелязвам,че докато не излезе от синият сектор ( 53 С ),моторът се чуди какво да правиКато му подам рязко газ не се изфорсирва,а се замисля малко преди това.На бензин дори студена,както и на газ след синия сектор,тоя проблем го няма
При мене преди имаше такъв проблем загряваше бавно газта. После обезвъздуших хубаво и добавих около 1л антифриз и от тогава се превключва след максимум 1км. Пробвай и ти
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Какво ти пука как се отразява не е нова да я пазиш толкова, спокойно няма да се съсипе за 1 или 2 години, моята само при мен е минала 100 000 на газ и си върви вярно гробница е, но какво очакваш от мотори 1,6 с 1,8 ако не е IS си е мъртвец.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
pimpi написа:Такаааа, сложих си обикновена газова - колата е 318is М42 и днес направих едно тестово до Монтана каране и обратно (до София) - 24 литра 315км на моменти 160км/ч през повечето време 100-120км/ч ! Като цяло съм доволен !
Koлега не се засягай (аз също карам с обикновена газова), но ти ми казваш че си карал с 160 и колата ти е дала 7.6 на 100 газ... не знам, но не мога да я повярвам тази работа...
dj_ennsy_1 написа:pimpi написа:Такаааа, сложих си обикновена газова - колата е 318is М42 и днес направих едно тестово до Монтана каране и обратно (до София) - 24 литра 315км на моменти 160км/ч през повечето време 100-120км/ч ! Като цяло съм доволен !
Koлега не се засягай (аз също карам с обикновена газова), но ти ми казваш че си карал с 160 и колата ти е дала 7.6 на 100 газ... не знам, но не мога да я повярвам тази работа...
Хммммммм........... трудна работа наистина да не си пускал колата на свободна по всяко надолнище???

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
моята с м50б20 от 9 години се кара на метан, всеки път пали на бензин, в момента гори точно 10лв/100км градско из Варна, а последното извънградско е следното - напълних метан догоре във Варна, тръгнах към Бургас - дотам за час и двайсет минути, доста стабилно я държах в обороти повечето време, из Бургас имам около 20-на км, дотам са 130, съответно за малко над 150км след това заредих точно 10,80лв метан
тънкана е.... е, шестака не върви като по принцип, но е задоволително, на магистрала съм го пробвал до 190, можеше и още, като за метанец бива... уредбата е слаган в края на 200-ната година на Ботуша, имам книжки и всичко....
сега обаче прави чалъм - като карам на бензин, бърбори и не реди цилиндрите като хората и от време на време киха
а на газ работи перфектно, няма прекъсване, ни кихане..... и друго странно има - паля на бенз, малко работи на празен ход, тръгвам, обръщам на метан, карам няколко километра и все мирише на бензин
...е тва не мога да разбера защо става....

сега обаче прави чалъм - като карам на бензин, бърбори и не реди цилиндрите като хората и от време на време киха

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
защото някоя от дюзите може да се е зацапала и да не затваря добре (примерно). Пробвай да почистиш дюзите.
- gerginov1988
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 320i
- Мечтае да кара: M3 E36 3.2 Evo
Преди около месец монтирах ГИ на моето M50B20 автоматик за 1200лв. Много съм доволен, аз лично не усештам разлика във вървежа, може би закъснението е някакви милисекунди, но със сигурност не се усеща. Разхода от 15л/100км мисля, че е напълно нормално, и то на къси разстояния. Скоро ще го тествам и на дълго как е, ама предполагам под 10л/100км няма да е. И все пак 10лв/100км, а не 20лв/100км. Далавера си е, както и да го гледаш. На всеки, които се чуди и си мисли, че газта прецаква двигателя и други подобни изказвания -- Мога да кажа, че опасенията са му напълно неоснователни. Принс, Холандската марка, която е сред най-добрите в Европа, понастоящем в България има монтиран Газов инжекцион на Порше Кайен. Какво да говорим повече. 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Колеги на м43Б16 ГИ или ГУ ще е по рентабилния вариянт и като се има в предвид дали ще работи добре да не гърми и добре да върви ?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Винаги ГИ е по-добрия вариант каквото и да си говорим
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
spower написа:Колеги на м43Б16 ГИ или ГУ ще е по рентабилния вариянт и като се има в предвид дали ще работи добре да не гърми и добре да върви ?
Аз съм с М43В16 и от година и половина съм с ГИ.
Слагай няма да съжаляваш повярвай ми.

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
той е с м43,ама на е46!
по-добре ги,за 4цил няма да е скъпо!
по-добре ги,за 4цил няма да е скъпо!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Аз съм с м43б16,от половин година карам с ГИ,до сега нямам никакви проблеми,вървежа е същият или поне разликата е толкова малка,че не ч усещам,което ме задоволява.Дава 11-12 във Варна и 7-8 извън града,супер доволен съм.Равносметката ми е,както карам по 15000 средно на година,за 1 год. се избива,после само евтиния.
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
integral написа:dj_ennsy_1 написа:pimpi написа:Такаааа, сложих си обикновена газова - колата е 318is М42 и днес направих едно тестово до Монтана каране и обратно (до София) - 24 литра 315км на моменти 160км/ч през повечето време 100-120км/ч ! Като цяло съм доволен !
Хммммммм........... трудна работа наистина да не си пускал колата на свободна по всяко надолнище???
Абе пичове пише на моменти - което ще рече между Ботевград и София на магистралата за по няколко км. През другото време вече написах 100-120км/ч. Пиша го като за инфо само - нищо не печеля да ви лъжа тука. Заредил съм на газстанцията, върнах се и съм заредил на същата. По това време колата се оказа, че е била със спукана глава и преебана гарнитура. От три дни съм с отремонтиран мотор и при първа възможност, ще драсна как е сега положението. Има само един минус до преди ремонта на двигателя - градско даваше доста висок разход от порядъка на 16-17, ама това при каране все студена от по 3-4км.