Олекотяване на маховик - смяна с 6.3кг от м20 на М50 и М52
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Олекотяване на маховик - смяна с 6.3кг от м20 на М50 и М
Значи на мястото където правим стартове е с най-добрия асфалт в окръга и никак не е хлъзгаво ето 2.8ца с 3.45 диф от същата вечер сложи ли 2ра направо отлепя http://vbox7.com/play:38e7cc0d19
Моята кола е олекотена и отзад няма нищо и от там боксуването се увеличава и от лошите гуми (205 60) и късия диф 3.91 .
В моя случай на леко купе и къс диф с 2,5 мотор като - мога да кажа само ,че кутията почна да вие . Иначе изцепва се една идея по-добре и боксува на 3та една идея по-добре на дриф. На драг върви по-добре и в града я усещам по-приятна за каране няма го това да слизам по надолнище да вкарам 5та и за забие муцуна
сега като вкарам 5та оборотите си се качват плавно без да забие муцина и скороста ми на спускате е 60 вече а не 40
За по тежка кола може и за дрифт да не е препоръчително ,но за в е30ка препоръчвам 

В моя случай на леко купе и къс диф с 2,5 мотор като - мога да кажа само ,че кутията почна да вие . Иначе изцепва се една идея по-добре и боксува на 3та една идея по-добре на дриф. На драг върви по-добре и в града я усещам по-приятна за каране няма го това да слизам по надолнище да вкарам 5та и за забие муцуна

[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Здравейте имам м52б28ту автоматик и мисля да го монтирам в кола с ръчни скорости , понеже за маховик за този мотор ми искат по 250 лева , а на места и 700 почнах да мисля за м20ков варянт като взема лекия варянт дали ще държи съединителя и има ли начин за пълен плъг н плей без рязане пилене наваряване и т.н ако има споделете сетъпа какъв стартер , бендикс , притискател , феродов , лагер , вилка , помпа да ползвам ? Скоростите ще са геттраг а не зф ако има някакво значение , благодаря предварително.
I'm slowly drifting

- blabla
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: за Е36 тийм София
Минах някъде към 2к километра с лекия маховик вече и мога да споделя малко +и - от моя гледна точка - колата е36 купе с м42 .
По добро ускорение на 1ва 2ра и донякъде 3та , като цяло му е по леко на мотора , на място много рязко се форсира . Колата се чуства доста по жива сравнение с оргиналното гЮле 12кг. По нисък разход на гориво !
Започвам с минусите ускорението на 5та от ниски обороти е по трудно , има малко разлика при катерене на голями баири с 50 60 .... и така нататък.
Общо взето минусите са много по малко .Интервенцията си заслужава
И сега искам да споделя единствения дразнещ проблем които го има при мен , имам вибрация на 5та на около 1300 до 1800 оборота съшо и леко на четвърта . Доста е дразнеща и наподобява силен басс , вибрира всичко в колата .... огледалото ми вибрира ..... общо взето шибана история. Чух че така се получава от луфта на първичния вал на скоростите проверих го луфта като я бях разглобил не беше повече от 2-3 мм , с предния маховик нямах никаква вибрация..лекия е оргинален от е 30 ,не олекотяван и преправян ..
От какво друго може да е ? Висящ лагер ?
По добро ускорение на 1ва 2ра и донякъде 3та , като цяло му е по леко на мотора , на място много рязко се форсира . Колата се чуства доста по жива сравнение с оргиналното гЮле 12кг. По нисък разход на гориво !
Започвам с минусите ускорението на 5та от ниски обороти е по трудно , има малко разлика при катерене на голями баири с 50 60 .... и така нататък.
Общо взето минусите са много по малко .Интервенцията си заслужава

И сега искам да споделя единствения дразнещ проблем които го има при мен , имам вибрация на 5та на около 1300 до 1800 оборота съшо и леко на четвърта . Доста е дразнеща и наподобява силен басс , вибрира всичко в колата .... огледалото ми вибрира ..... общо взето шибана история. Чух че така се получава от луфта на първичния вал на скоростите проверих го луфта като я бях разглобил не беше повече от 2-3 мм , с предния маховик нямах никаква вибрация..лекия е оргинален от е 30 ,не олекотяван и преправян ..
От какво друго може да е ? Висящ лагер ?
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Бърн аута на място с лек маховик получава ли се !? има ли промяна,моля някакви впечатления ако имате да споделите !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
като завариш педала няма как да не стане 

- powergsxr
-
-
- Кара: През просото
- Мечтае да кара: BMW S1000RR
- Детайли за колата: BMW 330i
blabla написа:Висящ лагер ?
Ако преди конверсията нямаше вибрация не го закачай?
Ники
- blabla
- кандидат ентусиаст
-
Преди нямаше вибрации. Има ли някои колега с такъв проблем и да го е решил ?
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
blabla написа:Преди нямаше вибрации. Има ли някои колега с такъв проблем и да го е решил ?
при мен също го има с м52б25

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
При мен има вибрации на 5та и по-малко на 4та като пусна газта при 2500-700 оборота. Кутията е леш, карам с по-гъсто масло и добавка колкото изкара
Взе нещо да ми писва и може би ще я сменя преди да се разпадне...

- blabla
- кандидат ентусиаст
-
Вярно е,че се компенсира с плавно боравене с гаста , но все пак си е дразнещо , имам едни скорости за вторичните и ще зема да ги отворя да видиме дали може да се оправи работата ....
- M10
- старши ентусиаст
-
Ако не са специален размер тия лагери си струва да се сменят че на тия години/километри не се знае дали ще попаднеш на читава кутия. Може с оригиналния маховик да е била ок, а с олекотения да трака. При мен като бях със 6кг и сае80 едва се чуваше а сега с 5кг и сае90 е ужас.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
А кутия от е46 има ги на по-малко години от на е36 

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- blabla
- кандидат ентусиаст
-
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Колеги може ли малко да помогнете?
Значи това е съединителя и маховика който да сега беше на колата
феродото

притискател

и маховика

А сега съм приготвил лекия маховик ОБАЧЕ
ето го феродото от лекия маховик

и притискателя

Та сега може ли да сложа лекия маховик заедно с притискателния,ама феродото да е мойто си сегашното дето е това без пружините,защото това с пружините ми се вижда доста запално

Значи това е съединителя и маховика който да сега беше на колата

феродото

притискател

и маховика

А сега съм приготвил лекия маховик ОБАЧЕ

ето го феродото от лекия маховик

и притискателя

Та сега може ли да сложа лекия маховик заедно с притискателния,ама феродото да е мойто си сегашното дето е това без пружините,защото това с пружините ми се вижда доста запално

- M10
- старши ентусиаст
-
Може, дори е по-леко това без пружините
Малко по-рязко зацепва, но не е проблем за всекидневно каране.