резонатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: резонатор
Nukem написа:Нали една англиска фирмичка правеше катлизаторни гърненца някъде към 280-300лв идват, така че тези цифри с хилядите са малко пресилени освен ако не караш е60 може би!
За е36, 325tds
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10
Номенклатурен номер : 18302246460
Описание : AUSTAUSCH KATALYSATOR
Ед.цена (с ДДС) : 1416.96 BGN
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=20
Номенклатурен номер : 18102244886
Описание : заден загл����и��ел
Ед.цена (с ДДС) : 728.74 BGN

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Plamen_Shopov_BMW написа:а колега, то май си има точно определен размер за всеки двигател, няма как да сложа някой прекалено голям, няма да има ефект, а кажи ми каква е цената г/д на един хубав резонатор, като за моята кола.
Колко трябва да е диаметъра на трабите, че незнам какъв е и какъв трябва да е резонатора...
Ти на 18-ката с м43, с този резонатор доволен ли беше, добре ли се чуваше, имаше ли метален звук.
Колега, от това, което пишеш едва ли не излиза, че ти ще си го правиш тоя резонатор.... а всъщност си нямаш идея за какво става въпрос. Първо - ясно, че веднъж си се п****л вече, като си си оставил катализатора на някой ауспухджия, а той не ти е сложил нищо явно, сега питаш за Фи-та и бля, бля. Върни се при същия, или иди при друг, купи си резонатор за твоята кола, и ако можеш си го сложи сам, ако не дай още 20лв да ти го сложат.....мисълта ми е, че те ауспухджиите знаят (горе-долу) какъв резонатор трябва за твоята кола и това е! Успех
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
колега проблема е друг, че този човек който ми го махна е един вид селски майстор, който се прави, че разбира от всичко , а фактически не знае нищо. еднствено може да заварява хубаво и да изчуква ударени коли, а дори не е чувал за резонатор досега, самоук е и съжалявам, че точно при него отидох, но просто сме познати и му имах доверие.
Питам за Фи-то защото искам да знам какво точно е, за да купя такъв резонатор, какъвто ми е нужен, да го занеса на този ''майстор'' и да го сложим двамата, защото сега ми е задължен и каза, че няма проблем да направи всичко, а определено не съм за 20 лв който ще дам.
Затова искам малко разяснение, вярно е , че не знаех за какво става дума, затова и питам, когато не знам питам, защото си патя иначе.
Така, че благодаря на хората който ми дават информация.
Питам за Фи-то защото искам да знам какво точно е, за да купя такъв резонатор, какъвто ми е нужен, да го занеса на този ''майстор'' и да го сложим двамата, защото сега ми е задължен и каза, че няма проблем да направи всичко, а определено не съм за 20 лв който ще дам.
Затова искам малко разяснение, вярно е , че не знаех за какво става дума, затова и питам, когато не знам питам, защото си патя иначе.
Така, че благодаря на хората който ми дават информация.
- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
на ис-а и на 20ката е 55мм - взимай такъв
ако случайно твоята изп.с-ма е 50(макар че смятам че е 55мм) - не е проблем ...
ще се компенсира от заварката ...
ако случайно твоята изп.с-ма е 50(макар че смятам че е 55мм) - не е проблем ...
ще се компенсира от заварката ...
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
Plamen_Shopov_BMW написа:а колега, то май си има точно определен размер за всеки двигател, няма как да сложа някой прекалено голям, няма да има ефект, а кажи ми каква е цената г/д на един хубав резонатор, като за моята кола.
Колко трябва да е диаметъра на трабите, че незнам какъв е и какъв трябва да е резонатора...
Ти на 18-ката с м43, с този резонатор доволен ли беше, добре ли се чуваше, имаше ли метален звук.
Ами, колега и аз така като теб отидох при майстора и той го направи както си знае, но да ти кажа, че за моя предишния мотор М43б18 с ФИ 50мм резонатора, който сложих нямаше лоши странични ефекти, само тези дето при всички се срещат, но все пак не е като с катализатор, но поне не ми спъваше колата. Не съм го мерил първия резонатор, защото оставих майстора на доверие да го взема, аз толкова и разбирах преди

Последна промяна Laverita на 29 Яну 2010, 18:29, променена общо 1 път
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
е при мен ще е само резонатор, ще махна тези боклуци който сложи моя човек в гърнето и ще сложим резонатора, аз искам само да не я запушва и да не се чува метален звук а друго не ми трябва, не очаквам да върви повече, нито пък да се чува като М3 хихиихих, то и без това си е куца кола с този малък двигател.
Просто да не дразни и да си набира както преди, макар и бавна. Защото сега се зачудва в ниските с тези тръби и тем подобни глупости сложени в гърнето.
Жалко, че тук няма някой маистор който да разбирам малко поне, затова ако не си купя резонатор и не го сложим с човека който ми махна катализатора, ще трябва да ходя до Стара Загора или някой друг по-голям град, там поне няма начин да не ми го направят това.
Просто да не дразни и да си набира както преди, макар и бавна. Защото сега се зачудва в ниските с тези тръби и тем подобни глупости сложени в гърнето.
Жалко, че тук няма някой маистор който да разбирам малко поне, затова ако не си купя резонатор и не го сложим с човека който ми махна катализатора, ще трябва да ходя до Стара Загора или някой друг по-голям град, там поне няма начин да не ми го направят това.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
благодаря на колегата Phantomas, който ме насочи към правилния човек в Ямбол, сега си сложих най-хубавия резонатор, верно дадох 140 лв за него, но колата звучи перфектно, плътен и басов звук, няма голяма разлика от това с което бях до сега, само звука е малко по добър, но съм доволен, поне този резонатор ще е ''вечен'', вътре и отвън е алуминизиран, направен е както трябва а не е някой боклук за 30 лв ...
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4